makakus Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Czy umieszczenie zbiornika z wodą w lodówce, bądz zamrażalniku bylo by lepsze od chlodnicy samochodowej z wiatrakami :?: Albo z rurki miedzianej zrobić spirale i zamontowac ja w lodówce/ zamrażalniku?? Co Wy na to?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 a kompa bedziesz trzymal w kuchni czy lodowke przyciagniesz do pokoju z kompem ? pamietaj tez o tym ze komputery sie miniaturyzuje :) a nie powraca do starej poczciwej ODRY :))) wielkosci duzego pokoju :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 To juz bylo. Przeciez berkut w swoim projekcie tak mial. Pewnie ze bedzie to lepsze od nagrzewnicy samochodowej bo potrafi zmrozic do temp ponizej zera. Looknij na www.overclockers.com tam gosciu w ten sposob osiagal minus 16C Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Problem bedzie żeby wyperowadzić te rurki na zewnątrz :) jeżeli jest to domowa lodówka z jedzeniem. Najlepiej to umieść chłodnice w zamrażalniku z wiatrakami i wlać płyn do chłodnic i temp. masz jak nic -15*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Czy umieszczenie zbiornika z wodą w lodówce, bądz zamrażalniku bylo by lepsze od chlodnicy samochodowej z wiatrakami :?: Albo z rurki miedzianej zrobić spirale i zamontowac ja w lodówce/ zamrażalniku?? Co Wy na to?? Polecamy opcje Szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 moja kobita jak by w logowie zobaczyla ze jk czesci od kompa trzymam to by juz zwatpila :)))) nie dosc ze jeden pokoj zamienil sie w narzedziownie to opanowal bym takze ostatni bastion ogniska domowego w zimnej wersji pod postacia lodowki... :))) lepiej skupcie sie na temacie jak na samym wc utrzymac temp pokojawa rozna o co najwyzej ~4 stopnie :) ja z tym walcze juz 8 miesiac :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincente Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Czy umieszczenie zbiornika z wodą w lodówce, bądz zamrażalniku bylo by lepsze od chlodnicy samochodowej z wiatrakami :?: Albo z rurki miedzianej zrobić spirale i zamontowac ja w lodówce/ zamrażalniku?? Co Wy na to?? Wyobraź sobie wtedy rachunki za prąd! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 nie lepiej maly klimatyzator kupic i do kompa wstawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 lepiej skupcie sie na temacie jak na samym wc utrzymac temp pokojawa rozna o co najwyzej ~4 stopnie :) ja z tym walcze juz 8 miesiac :)))) A co masz w zestawie ze nie mozesz utrzymac tem otoczenia ~ 4*C ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 lepiej skupcie sie na temacie jak na samym wc utrzymac temp pokojawa rozna o co najwyzej ~4 stopnie :) ja z tym walcze juz 8 miesiac :)))) A co masz w zestawie ze nie mozesz utrzymac tem otoczenia ~ 4*C ? MU chyba chodziło o utrzymanie temp. która będzie co najwyżej + 4 stopnie w stosunku do otoczenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 lepiej skupcie sie na temacie jak na samym wc utrzymac temp pokojawa rozna o co najwyzej ~4 stopnie :) ja z tym walcze juz 8 miesiac :)))) A co masz w zestawie ze nie mozesz utrzymac tem otoczenia ~ 4*C ? MU chyba chodziło o utrzymanie temp. która będzie co najwyżej + 4 stopnie w stosunku do otoczenia... No wlasnie o tym mowie Tomasir :) Majac dobry WB i chlodnice to zadem problem , no moze + 5 - 6*C jak jest cieplo bardzo Duzo tez zalezy od cieczy w ukladzie. Jak na razie doszedlem do wniosku ze czysta woda destyl. jest najlepiej chlodzaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 nie lepiej maly klimatyzator kupic i do kompa wstawic 1. Idź na giełde i nabądź śmigany odkurzacz Zelmera za 50 zeta, 2. Odetnij kable z wiatraka w obudowie jednocześnie podłączając przewód odkurzacza do zasilacza, 3. Włącz odkurzacz, zobacz, że wiatrak kręci sę bez żadnego napięcia!!!! 4. Sprawdź odczyty temperatur, gdy będą za wysokie to zanczy że kupiłeś odkurzacz o zbyt małej mocy. Przyjemnej zabawy!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 aporpos tego mojego ~4 :) w ukladziem mam tak: nad kompem jest obudowa na wymiar budy od kompa o wymiarach 390x190x230 wykonana z blachy ocynkowej. w niej jest podzial na 2 komory : 1) wentylacja + nagrzewnica pikna od BMW 2) komora gdzie wygluszam kolejny zbiornik z miedzi z woda w ktorej zanurzona jest pompa 2500l/h 50W (poujemnik pomiescil 5l) caly bajer polegal na wyciszeniu pompy do minimum bo wiadomo ze takie bydle potrafi zaszumiec... W kompie: 3 bloki: polaczone w kolejnosci cpu-> gpu -> dysk. roznice mam juz ~7 stopni .... i caly czas modernizuje Instalacja rurek wykonana z miedzi ale prawdopodobnie znow przejde na silikony... niestety miedz jest bardzo niewygodna w kompie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 zapomnialem o wentylacji... :) 4 wentyle termaltalka 90x90 + 60x60 qwszystko podlaczone do pulpitu gdzie umiesczone sa wlaczniki taie wajchowe. Z wlacznika leci do potencjometrow (kupione takie by dac mi mozliwosc regulacji 90-siatek na osi obrotu o okolo 100 stopni... mniejszy wentyl okreca sie od 5v do 12v na okolo 250 stopni - daje mi to spore mozliwosci panowania nad ukladem chlodzenia) 2 dziewiedziesiatki wieja na nagrzewnice i przy okazji schladzaja druga komore... maly 60x60 wyciag cuieplo z tylu nadbudowki z wc... a ostatnia 90siatka sciaga cieplo z budy z kompem... ot taki mod :))) obecnie koncze ciac logo w bioku kompa|: http://www.daminet.pl/~michalp/bok.jpg i mam zamiar wstawic niebieska akrylowana szbe od tylu ioswietlajac laserledem (unikam swiatelek bo nie chce z kompa karuzeli zrobic) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...