rOg@s Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 witam :) pytanko jak w temacie :) a proca mam z zablokowanym mnoznikiem , i nie chodzi mi o zmiane mnoznika tylko o obnizenie napiecia Vcore w moim procu :) ma to sens jakis ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Tak pewnie i bedziesz mial wtedy 1MB pamieci L2 i taktowanie sie zwiekszy do 5 GHz :P. A tak na powaznie to Vcore CI sie nie zmniejszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 nie robcie ze mnie nie widomo kogo ;P napisalem ze nie zalezy mi na kreceniu do 5 Ghz tylko zapytalem :P a ty co masz okres czy jak ??? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Nie ze mna wszystko ok :P A teraz skoro juz znasz odpowiedz to mzoesz skasowac temat bo jest on nikomu niepotrzebny raczej - chyba ze sie myle ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 ale dzis wszyscy jacys wredni no :[ , chyba przez te pogode :[ ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 nie tylko pogoda, ja jutro zapitalam na 17 godzinna zmiane do pracy, to jest bol :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 nie tylko pogoda, ja jutro zapitalam na 17 godzinna zmiane do pracy, to jest bol :(((Współczuję. Chociaż sam jestem bezrobotny w tej chwili. To też jest ból bo nie będzie $ na szkołę :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Jak przerobie XP na MP to proc bedzie mial mniejsze Vcore?A co ma mod na MP do mnoznika i do vcore? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 przesz sie tylko smp unlockuje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Widze że nikt koledze niechce pomuc, więc ja ci pomoge. Przerobjenie Xp na Mp nie da ci zmjany Vcore, ten mood odblokowuje tylko to ze athlon może pracować w płytah 2 (i więcej) procesorowych. A zmienic Vcore możesz w biosie, albo DrudModem. A chyba mod XP na Mobile daje obniżenie Vcore ( ale pewny nie jestem) ale na 100% daje możliwośc odblokowania mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 pci dzieki :) ale w sumie to ja sie pomylilem :( mialem na mysli Mobile a nie pracy w trybie wieloprocesorowym :( to moze zapytam inaczej na ile przypadkow mod na Mobile obniza napiecie pracy procesora ?? juz nie chodzi mi o odblokowanie mnoznika bo u mnie sie nie da bo mam proca z 3 tygodnia 2004 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Obniza to na tyle na ile chodzą normalne Mobile czyli 1.45V. A po co ci go modowac na mobile o tyle samo sobje w biosie mozesz obnizyć napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 teraz do osiagniecia 2000Mhz potrzebuje 1.625V ustawione w biosie a jak zrobie moda na Mobile to prawdopodobnie do osiagniecia 2000Mhz bede potrzebowal juz mniej , mam racje czy moze sie myle ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Osobiście nie robiłem tego moda ale mwm zamjar zrobić go lada dzien. kolega mjał taką sytuacje o jakiej mówisz: L5 mod czyli Xp->M lub Mobile (u mnie działa pierwszy mostek) daje napięcie 1.45V i jest to napięcie "stabilne" Przez to u mnie na 2200MHz nie jest już potrzebne napięcie 1.75V tylko 1.65V. To tak samo jak z "oryginalnymi" mobilami które potrzebują po prostu mniej prądu. Ja radze spróbować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 pci to ja w takim razie czekam na twoja recke odnoscie moda czy dziala i czy serio napiecie poszlo w dol :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Na forum gdzies widziałem przypadki gdzie procesor po zmianie na mobila chodził na niższych napieciach. Ale ile w tym prawdy to nie wiem bo nie próbowałem samemu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 teraz do osiagniecia 2000Mhz potrzebuje 1.625V ustawione w biosie a jak zrobie moda na Mobile to prawdopodobnie do osiagniecia 2000Mhz bede potrzebowal juz mniej , mam racje czy moze sie myle ???mobile mod powoduje tylko odblokowanie powernow. U mnie przed mobilizacja, procek chodził na takich samych napięciach jak teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...