Yari Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Kupiłem dzisiaj drugą kość 256 333Mhz do mojego komputera. Niby wszystko ładnie , cacy , ale często komp mi się sam restartuje. Nie wiem z czym i dlaczego ta pamieć sie gryzie. To jest moja stara kość: http://www.gry-online.pl/Galeria/Forum/7/143318705.JPG A to kupiona dzisiaj: http://www.gry-online.pl/Galeria/Forum/7/143318864.JPG Moja płyta główna to P4S533-X motrehboard. Acha z góry mówie że jestem zielony w sprawach sprzętowych :wink: I z góry dziękuje i prosze o pomoc. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yari Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 te restarty zawsze byly gdy robilewm skana ad-aware ( ale tez oczywiscie komp restartowal sie co jakis czas). Zrobilem test i sprawdzilem po kolei czy przy jednej z pamięci zrobi sie restart. Okazało się że przy tej co kupilem dzisiaj robił sie restart. Także sa pytania , czy to wina płyty która gryzie się z tą pamięcią czy może wina techniczna pamięci. I czy to podlega reklamacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Mozesz sprubować zwiększyć timigi pamięci ( są to ustawienia szybkości ramu w biosie) lub zwiększyc napięcie na pamięci w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Jeśli kupowałeś nową kość w sklepie to powinni ci wymienić. Jeśli używkę no z tym jest czasami gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Kupiłem dzisiaj drugą kość 256 333Mhz do mojego komputera. Niby wszystko ładnie , cacy , ale często komp mi się sam restartuje. Nie wiem z czym i dlaczego ta pamieć sie gryzie. To jest moja stara kość: http://www.gry-online.pl/Galeria/Forum/7/143318705.JPG A to kupiona dzisiaj: http://www.gry-online.pl/Galeria/Forum/7/143318864.JPG Moja płyta główna to P4S533-X motrehboard. Acha z góry mówie że jestem zielony w sprawach sprzętowych :wink: I z góry dziękuje i prosze o pomoc. :cry: Ściągnij sobie i zgraj na dyskietke memtest86 - http://www.memtest86.com Zostaw w komputerze tylko tą zakupioną kość (jeśli masz ich więcej niż jedną) i uruchom z dyskietki z memtestem. Jeśli będą błędy reklamuj. P.S. na stronie memtesta jest także bootowalne iso :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 i tu moze byc roznie , mianowicie zakupilem twinmosy pc400 512 w jednej kosci memtest pod dosem zero bledow w petli 14 razy , odpalam wina robie mem test i po 10 sec bledy , do tego mysle wlacze 3d marka 01 i po 1 tescie na pulpit rzuca , gry tez na pulpit , oddalem ramy na serwis u nich mem test pod dosem nic nie pokazuje wszystko extra , mem test pod win w serwisie na ich komputerze bledy , 3dmarka wywala i na 10 3d markow ani jednego nie przeszedl 8) fajne ramy , a co do mem testa to ja nie wiem co o tym myslec :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 GoodRamy jak sama nazwa wskazuje to jedna z najgorszych pamieci jakie mozna kupic - najprawdopodobniej pamieci wysypia setki/tysiace bledow w memtescie. wtedy - serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yari Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Ile bwedzie trwalo to ,,sknaowanie" pamięci w memtescie? Bo czekalem godzine i sie nie doczekalem przeskakiwaly tylko caly czas te same znaki/liczby. Zostawic kompa na noc z tym testem? Acha i co sie pokarze w razie błędu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yari Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Zrobiłem skana memtestem. Ponad 10 godizn i nie skończył... . Zrobił ponad 120 skanów(?) i żadnych błędów nie znalazł. Mam nadzieje że w sklepie ( za małą opłate) wymienią mi na kingstony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yari Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 I wyjasniło się. Poszedłem wymienić pamieć na kingstony , dopłaciłem okołolo 30 złoty , ale opłaciło się. Pamięć chula aż miło, nie ma jak narazie żadnych problemów :D . Jednak kingstone to kingstone a good ram to .... ( siarczyste przekleństwa można tu wstawić:):))> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...