Skocz do zawartości
maxvonsopop

obrabianie CNC w Trójmieście

Rekomendowane odpowiedzi

cos podobnego do uriela. ale jak przyszlo do wiercenia rowka pod oring to wyszla masakra. aha blaszki tez nie za piekne, kazda innej grubosci i jedna mi sie nadlamala. generalnie strasznie jak na 1 raz. wiec szukam taniego CNC

CNC na 1 egzemplarz ?? To wyjdzie duuuuża sumka ....

Urielopodobny bloczek można na ręcznej frezarce zrobić (tak jak Frost ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam nadal bede dlubal dremelem ... co do krzywaych finow no to co, strzelac z tego nie bede :P a jaka radocha (tylko tym frezem pod oring mnie zmarwiles bo mnie wlasnie to czeka

Wojtek

PS. wiecie gdzie w gdansku mozna dostac o-ringi i jest tego duzy wybor ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam nadal bede dlubal dremelem ... co do krzywaych finow no to co, strzelac z tego nie bede :P a jaka radocha (tylko tym frezem pod oring mnie zmarwiles bo mnie wlasnie to czeka

Wojtek

PS. wiecie gdzie w gdansku mozna dostac o-ringi i jest tego duzy wybor ??

rowek pod oring wyfrezuj w topie z plexi i masz problem z głowy... :D

frezowanie w miedzi frezem palcowym 2 mm (z tego co pamiętam takiego użyłem do wyfrezowania rowka w plexi pod oring) to istna męczarnia...

żadnej różnicy nie ma w tym czy wyfrezujesz w topie z plexi czy w miedzi...skoro mniej roboty jest z plexi to po co się męczyć :?: :D 8) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Męczycie się z tymi rowkami do oringa a jest prostrza metoda:

wycina się uszczelkę z grubej gumy (dętka koła od samochody), od spodu- do miedzi przykleja się ją na silikon (aczkolwiek niekoniecznie) i gra. Po dociśnięciu plexowytm topem nie ma prawa przepuszczać. Można ewentualnie uszczelkę od góry też przesmarować silikonem ale źle wpływa to na estetykę bloku (silikon widać przez plexowy top).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi