Skocz do zawartości
dymy

VIA C3 866/133

co lepsze?  

1. 1. co lepsze?

• Celek 433@542
      4
    • VIA C3 866
      6

Rekomendowane odpowiedzi

pytanko? warto zmieniac Celka 433@542 na VIA C3 866(6.5x133) ?

dokladnie chodzi mi o porownanie wydajnosci? ..we wszystkim

Raczej nie, chociaż to też zależy bo w grach mógłby być szybszy, a jeśli by się go podpędziło to w ogole :-)

Ale VIA C3 stanowczo nie jest przeznaczony na ten segment rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem gdzieś benche C3 (nie pamiętam gdzie dokładnie). Ale wynikłao z nich żw nawet mój komp gromi C3 - niektóre testy miałem dwa razy lepsze wyniki, a wszystkie testy na C3 miały i tak gorsze wyniki niż u mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od ceny zestawu z VIA C3. Musiałbybyć tańszy od Durona, żeby komuś się opłacało na niego wymienić.

Jak dla mnie, zawsze warto zmienić procek, bo można go lepiej podkręcić, ale najważniejsza jest cena. Duron byłby znacznie lepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Via nie jest zła.... stawiam duzo kompów z takim procem (800mhz) i nawet mozna na tym pracować. Co prawda nikt ich do gier nie kupuje ale w biurowej pracy sa wystarczająco wydajne. I napewno są wydajniejsze od C433.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy co chcesz na nim robić, bo jak grać to lepszy bedzie celek, a jak poprostu do niewiem czego to bież cyrixa. Cyrixy sie prawie wogóle nie grzeją, możesz założyć sam radiator, bez wiatraka i masz spoko, cichutko, hehehehh.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Via nie jest zła.... stawiam duzo kompów z takim procem (800mhz) i nawet mozna na tym pracować. Co prawda nikt ich do gier nie kupuje ale w biurowej pracy sa wystarczająco wydajne. I napewno są wydajniejsze od C433.

A sprawdzałeś jak ta VIA C3 radzi sobie w DivX o rozdzielczości 720:576. Czy C3 933 da sobie radę z kompresją pełnego obrazu PAL z karty TV do mpeg 2 w czasie rzeczywistym? Ten procesor bardzo mi się podoba ze względu na niski pobór prądu i pasywne chłodzenie :wink: i jeżeli dał by sobie rade to :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...