Skocz do zawartości
GenghisKhan

W2K - power off i restart= brak reakcji

Rekomendowane odpowiedzi

no nie calkiem

problem pojawil sie jakies pol roku temu i wyglada to tak:

1.przy probie restartu systemu - widze okno zamykanie systemu zapisywanie itp. po czym zamiast kom ladnie sie zrestartowac to sobie wisi - winda sie wylaczy czarny ekran i tylko twardy reset pomaga - ale po co mi tak ja chce normalnie!!!

2. power off tez nie dziala - windows sie ladnie wylacza ale tylko on - komputera juz mi nie wylaczy - musze wyalczac zasilacz albo cala listwe zasilajaca (latwiej bo noga dostane :D )

---------

myslalem ze to dlatego ze winda sie zasyfila no i tak jechalem z tym koksem z pol roku az do wczoraj kiedy to przeinstalowalem winde i co??? i dalej to samo!!!!!! brat na tym samym kompie ma winde xp i nie ma takiego problemu:(

zainstalowlem jeszcze raz ale inna kopie i odziwo na poczatku wsio chodzi - skonfigurowalem sobie sciagnalem SP4 i inne duperele i znow to samo!!!!!!!

moj sprzet to AXP @ 2.3GHz, ram 512 KINGSTON, mobo MSI kt3ULTRA 2 (cos mi sie to nie podoba)

opcja zaawansowanego zarzadzania energia (acpi czy jak to tam sie zwie) jest w biosie wlaczona!!!

czemu tak jest a nie inaczej??? szukalem i nic nie znalazlem - a jak mi pokazecie topik z rozwiazaniem tego problemu to mozecie mi bana dac - uciesze sie bo tyle przy kompie nie bede siedziec ;]]]]

pozdro i czekam na jakies pomysly 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zamiast wylacz komputer to jest tylko zamknij system:(((

no ale inne duperele to stery od grafy dzwieku, wszystko to samo co kiedys!!!! a takie rzeczy sie nie zdarzaly??? a moze to przez stery via?? jakies 4in1 mam nowe chyba.. ;///

edit: sp instalowalem z windows update a nie jakis z jakiejs plyty czy cos, zajmowal moze ze 35MB 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SP4 do Win2000 35 MB ? Troszkę dziwne .... W BIOSie masz ustawione zaawansowane zarządzanie energią ale może nie masz go ustawionego w Win ? Ja bym odinstalował tego SP4 i zainstalował taką "normalniejszą" wersję z jakiejś płytki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi