Skocz do zawartości
ff1

uwaga - na wirusy w poczcie onetu

Rekomendowane odpowiedzi

mimo tego ze na onecie reklamuja ze wiadomosci sa skanowane programem antywirusowym od pewnego czasu otrzymuje wiadomosci email zarazone roznymi robakami.

Wszyscy ktorzy nie maja zainstalowanego skanera antywirusowego i firewalla a odbieraja poczte z onetu niech tego nie robia.LEPIEJ W OBECNYM CZASIE ZMIENIC SKRZYNKE NA INNA W INNYM SERWISIE.

Przypominam ze sa juz w kraju serwisy ktore oferuja skrzynki o wiekszej pojemnosci za darmo(a czy tam lepiej funkcjonuja skanery antywirusowe -tego nie wiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry jeżeli kogoś uraziłem, ale przyznacie że w dzisiejszych czasach to prawdziwy hardkor, albo tez brak wyobraźni.

Naprawde ??

Moj już chodzi 2 tygodnie bez niczego i jedynie mam wirusa W32 JEEFO

(rzadnych trojanów)

Standart po mojej sieci i niewiadomo skad przychodzi....

A tak nic wiecej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak od 2 lat nie miałem format C:/ (żadnego antywira, stałka...) tak przez W32.Jeefo w ciągu tygodnia 7 formatów... to była prawdziwa rozpacz, od teraz się zabezpieczam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na o2 jest ta sama sytuacja...

Nawet 2 dni temu dostałem wira!

Kiedy szalał Netsky dostawałem ok 20 wiadomości dziennie wiadomo z czym:>

Jak ktoś nichce mieć antywira i firewalla jego sprawa...

W sumie dopuki nie zniszczy mu jakiegoś cennego dokumentu to płakać nie będzie...

najlepsza ochrona...

Wyciagnij wtyczke od sieci:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam sie, ze rowniez mam problemy z kontem w onecie. Mam nadzieje, ze wszyscy panowie i panie posiadajacy takie konto (wraz z onet id na republice) zmienili sobie hasla :-) Reed swojego czasu wspominal o malej "wpadce" onetu (panel administracyjny).

Nie wiem czy potencjalni przegladacze (z odrobina wiedzy) mogli je wycisnac, ale z pewnoscia mogli uzyskac liste kont. Az doszlo do kilkudniowego zablokowania wszyskich podejzanych kont (z id republiki).

Co jak co rowniez dostaję spamy/wiry z roznych kont onetowych i w swoim czasie rowniez bylem zrodlem tego syfu (swiadcza o tym maile zwrotne inforumjace o tym, ze rozsiewam podejzany stuff)

Mam dobrego antywira i PF, definicje aktualizuje co 5 dni- o wysylaniu virow z mojego kompa mowy nie ma i nie bylo.

Konto w onecie mam od ponad 3 lat. Troche trudno mi sie z nim rozstawac.

---------

ff1- skaner antywirusowy bedziesz mial jak zaplacisz lub wykupisz konto pro :-) Moze onet sam w tak wyrafinowany sposob chce przekonac swoich klientow to odplatnych zabezpieczen.

---------

z kontami tlenowymi problemow nie mam :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi