Skocz do zawartości
daru

Ati Radeon 9600 Pro / Xt

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma może ktoś 9600 Pro od Gigabyte'a...?

Ja mam i chciałem mu zainstalować Catalyst 4.9 i nie mogłem. Zainstalowac zainstalowałem ale przy uruchamianiu wyskakiwał błąd "aplikacja zle zainicjowana".

Czy to może być konflikt firm? Ja mam Gigabyte a te sterowniki sa od ATI

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!

Prosze pomóżcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miales racje !! tak jak mowilem zmienilem balerona i plyte glowna na P4 2.8 Prescott i na ABIT IS7-E i teraz dopiero widze co to za procek ten celeron :/

gdyby tylko inni z celkami poszli za twoim przykladem :)

@adi_em sproboj odinstaloiwac sterowniki usunac wszystkie pozostalosci driver cleanerem i zainstaluj catalysty ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet gdy instaluje je po formacie i reinstalce systemu gdzy nie było żadnych innych sterowników to jest to samo. Control Center się nie chce odpalić i jest w/w błąd.

Chyba po prostu nie moge zaisnatalowac sterowników od ATI

Kaszana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Kolega zakupił Radeona 9600Pro Sapphire na pamięciach Hynix 3,3ns. Karta śmiga ładnie i dobrze się kręci. Dość wysokie wyniki w 3DMarkach itp...

Pytanie brzmi... Czy jest jakas szansa na podmianę biosu od XT?

Próbowaliśmy szukac biosu od Sapphire 9600XT - lecz wszystkie są do kart na pamięciach Samsunga.

Moża to jakoś rozwiązać? :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kuwa ja w 2k5 mam 1000 ptk !!! chyba cos nie tak :( Czy to wina mojego ramu (256MB)

powylanczaj wszystko w trayu zobacz czy nie masz AA i anizo wlonczonego w sumie to do tego marka potrzebne jest 512 no ale chyba nie spadnie az tak bardzo liczba pkt

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kuwa ja w 2k5 mam 1000 ptk !!! chyba cos nie tak :( Czy to wina mojego ramu (256MB)

powylanczaj wszystko w trayu zobacz czy nie masz AA i anizo wlonczonego w sumie to do tego marka potrzebne jest 512 no ale chyba nie spadnie az tak bardzo liczba pkt

No tak ale ze mnie !@#$% mialem włączone aa x4 i aniso x8 :) Teraz wynik wynosi 1700 ptk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Witajcie. Jestem nowy na tym forum i mam pytanko. Kupiłem kartę 9600 xt gigabyte i po zainstalowaniu orginalnych sterowników na nowym systemie pojawiają się takie przerywane, czerwone kreski. Kiedy przestawię odświeżanie obrazu na 85Hz w rozdzielczości 1280/1024 to nie mogę odczytać żadnych napisów. Czy to może uszkodzona karta? Potem zainstalowałem inne stery omegi i jeszcze wiele innych - na wszystkich to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jestem po testach beta catalyst i nowe rekordy :)

3DMark 2k3 http://service.futuremark.com/compare?2k3=3194689 wkoncu bariera 5k pekla :) chyba pierwsze polsjkie 5k na radku 9600pro/xt :)

Aquamark http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...p?run=752357711 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:/ panowie kupilem plyte IS7-E i porazka poniewaz zaczela niesamowicie mi sie grzac:( temperatura to w idle w windows 40 stopni C w PWM plyty a jak zapodam jakas gafike typu artifical tester to momentalnie grzeje sie uklad I865 na 85stopni C i rosnie i wlancza sie "KARETKA-piszczy plyta" albo nastepuje reset :/

,podbilem w biose minimalan wartosc na 100 ale i tak pojawia sie ten sam problem po pewnym czasie. PS.grafa nie jest podkrecana i ten sam problem.Bios mam najnowszy do PLYTY. W pon ide to oddac i mam pytaniee bo niewiem czy to nie Przez grafike wszuysko sie dzieje bo tylko jak jakas gre czy animacje sie wlanczy to tak sie dzieje :/

MOZE KTOS MIAL PODOBNY PROBLEM ?????

JAKA plytke ewntualnie mam wybrac dobra i sprawdzona ma ktos jakies TYPY POD P4 ?? Bo w pon bede oddawal ten szajs :/

GIGABATE 9600PRO ,P4 2.8 Prescott ,512 KINGSTON 333,WCD caviar 80 HDD,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Wczoraj chcialem sobie obejrzeć z kompa na TV matrixa :) Ale chalowo się oglądało bo takie biale zakłucenia były, takie przekątne male paseczki, takie bardziej przezroczyste ale i tak przeszkadzało, czy to wina kabla do TV czy co? co radzicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adi_em:

Catalyst'y nie potrzebują NET Framework 1.1.

Tej aktualizacji potrzebuje jedynie nowy "zajebisty" Control Panel od ATI. Czy naprawde jest taki fajny? To już się niech inni wypowiedzą, dla mnie to zbędny wodotrysk.

Mozesz sobie spokjnie wyciągnąć sterowniki bez tego nowego CP, a o ile pamietam to wręcz musisz sobie oddzielnie wyciągnąc ten nowy.

A co do sterowników? Poczytaj sobie to forum to znajdziesz odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy moje wyniki sa normalne na tej karcie (bo nie przeinstalowalem windowsa wczesniej mialem gf 4) sprzet 2500@3200 (11x200), 512 400Mzh (8-3-3-2,5). W 3dmarku2001se mam na fabrycznych ustawieniach (400/300) 12000pkt jak podkrece na 500/320 to 13500pkt. czy omegi sa duzo wydajniejsze od orginalnych ati?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...