adi_em Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Czy ma może ktoś 9600 Pro od Gigabyte'a...? Ja mam i chciałem mu zainstalować Catalyst 4.9 i nie mogłem. Zainstalowac zainstalowałem ale przy uruchamianiu wyskakiwał błąd "aplikacja zle zainicjowana". Czy to może być konflikt firm? Ja mam Gigabyte a te sterowniki sa od ATI POMOCY!!!!!!!!!!!!!! Prosze pomóżcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 miales racje !! tak jak mowilem zmienilem balerona i plyte glowna na P4 2.8 Prescott i na ABIT IS7-E i teraz dopiero widze co to za procek ten celeron :/ gdyby tylko inni z celkami poszli za twoim przykladem :) @adi_em sproboj odinstaloiwac sterowniki usunac wszystkie pozostalosci driver cleanerem i zainstaluj catalysty ponownie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Nawet gdy instaluje je po formacie i reinstalce systemu gdzy nie było żadnych innych sterowników to jest to samo. Control Center się nie chce odpalić i jest w/w błąd. Chyba po prostu nie moge zaisnatalowac sterowników od ATI Kaszana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Cześć. Kolega zakupił Radeona 9600Pro Sapphire na pamięciach Hynix 3,3ns. Karta śmiga ładnie i dobrze się kręci. Dość wysokie wyniki w 3DMarkach itp... Pytanie brzmi... Czy jest jakas szansa na podmianę biosu od XT? Próbowaliśmy szukac biosu od Sapphire 9600XT - lecz wszystkie są do kart na pamięciach Samsunga. Moża to jakoś rozwiązać? :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 xero taka podmiana nie ma sensu. lepiej tylko podciągnąć taktowania i pogrzebać w timingach pamiątek. adi_em coś innego ci musi kaszanić bo u siebie instalowałem wszelakie stery np. Omega, DNA, Catalysty i bezbłędnie chodziły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario^ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 adi_em u mnie też mam błąd związany z tym nowym panelem i nie uruchamia mi się , ale same stery chodziły ok bo teraz mam Omegi na catalistach 4.9 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumberjack Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Jezeli chodzi o panel to musisz miec zainstalowane Net Framework 1.1... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 O kuwa ja w 2k5 mam 1000 ptk !!! chyba cos nie tak :( Czy to wina mojego ramu (256MB) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 O kuwa ja w 2k5 mam 1000 ptk !!! chyba cos nie tak :( Czy to wina mojego ramu (256MB) powylanczaj wszystko w trayu zobacz czy nie masz AA i anizo wlonczonego w sumie to do tego marka potrzebne jest 512 no ale chyba nie spadnie az tak bardzo liczba pkt pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 ja dociagnalem w 3d marku 2005 na rowne 1800 pkt! Oj, ale nie lubie patrzec na plynnosc dzialania tego marka? Ciekawe kiedy ukaze sie karta , ktora by uzyskiwala w testach tych ok 100 fps... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 O kuwa ja w 2k5 mam 1000 ptk !!! chyba cos nie tak :( Czy to wina mojego ramu (256MB) powylanczaj wszystko w trayu zobacz czy nie masz AA i anizo wlonczonego w sumie to do tego marka potrzebne jest 512 no ale chyba nie spadnie az tak bardzo liczba pkt pozdr :) No tak ale ze mnie !@#$% mialem włączone aa x4 i aniso x8 :) Teraz wynik wynosi 1700 ptk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxim32 Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Hmmm. Witajcie. Jestem nowy na tym forum i mam pytanko. Kupiłem kartę 9600 xt gigabyte i po zainstalowaniu orginalnych sterowników na nowym systemie pojawiają się takie przerywane, czerwone kreski. Kiedy przestawię odświeżanie obrazu na 85Hz w rozdzielczości 1280/1024 to nie mogę odczytać żadnych napisów. Czy to może uszkodzona karta? Potem zainstalowałem inne stery omegi i jeszcze wiele innych - na wszystkich to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Wygląda na uszkodzoną pamięć na karcie. Przetestuj na innym kompie. Jeśli to samo będzie to do wymiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Jak się dowiedziałem to poprawnej pracy Catalyst'y potrzebują NET Framewoek 1.1 (aktualizaji z WindowsUpdate) Podobno.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Jeśli mam 9600 Pro od Gigabyte to lepiej zinstalować stery od Gigabyte czy lepiej pożądne od ATI, a może jeszcze inne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 no to jestem po testach beta catalyst i nowe rekordy :) 3DMark 2k3 http://service.futuremark.com/compare?2k3=3194689 wkoncu bariera 5k pekla :) chyba pierwsze polsjkie 5k na radku 9600pro/xt :) Aquamark http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...p?run=752357711 :) pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baal Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 :/ panowie kupilem plyte IS7-E i porazka poniewaz zaczela niesamowicie mi sie grzac:( temperatura to w idle w windows 40 stopni C w PWM plyty a jak zapodam jakas gafike typu artifical tester to momentalnie grzeje sie uklad I865 na 85stopni C i rosnie i wlancza sie "KARETKA-piszczy plyta" albo nastepuje reset :/ ,podbilem w biose minimalan wartosc na 100 ale i tak pojawia sie ten sam problem po pewnym czasie. PS.grafa nie jest podkrecana i ten sam problem.Bios mam najnowszy do PLYTY. W pon ide to oddac i mam pytaniee bo niewiem czy to nie Przez grafike wszuysko sie dzieje bo tylko jak jakas gre czy animacje sie wlanczy to tak sie dzieje :/ MOZE KTOS MIAL PODOBNY PROBLEM ????? JAKA plytke ewntualnie mam wybrac dobra i sprawdzona ma ktos jakies TYPY POD P4 ?? Bo w pon bede oddawal ten szajs :/ GIGABATE 9600PRO ,P4 2.8 Prescott ,512 KINGSTON 333,WCD caviar 80 HDD, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baal Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Zapomnialem dodac te "typy" to do 350 zeta cos :) DZIEKI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Dorwałem Marka 2k5 i to mój pierwszy wynik :D 1977pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Panowie szybkie pytanko. Czym zgrac bios z karty ??? Wgralem kiepski i chce przywrocic z drugiej identyko sztuki. A moze ma ktos bios do Sapphire 9600Pro (400/600) na Hynixach 3.3 TSOP ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Witam. Wczoraj chcialem sobie obejrzeć z kompa na TV matrixa :) Ale chalowo się oglądało bo takie biale zakłucenia były, takie przekątne male paseczki, takie bardziej przezroczyste ale i tak przeszkadzało, czy to wina kabla do TV czy co? co radzicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JazoN Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 A jak ma się porównanie między 9600pro/xt , a 9500?Która karta lepiej się spisóje w testach 3dmark05?? _________________________ POZDROWIENIA||||||||||||||||> ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 a ten 9500 to wersja PRO ? Jeśłi to jest 9500 PRO to jest lepszy od 9600 Pro ale gorszy od 9600 XT. Jeśli 9500 to gorszy od obu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JazoN Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 tak chodziło mi o pro, dzięki, a co do twojego problemu to niestety nie mam pojęcia , może coś z kablem, nie wiem. Jak takiego problemu nie miałem jeszcze. Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Dobra problem rozwiazany. Dla potomnych flashrom -s 0 nazwa_pliku.rom Bios wrzuce na serwer po powrocie do domu. Moze sie komus przyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 adi_em: Catalyst'y nie potrzebują NET Framework 1.1. Tej aktualizacji potrzebuje jedynie nowy "zajebisty" Control Panel od ATI. Czy naprawde jest taki fajny? To już się niech inni wypowiedzą, dla mnie to zbędny wodotrysk. Mozesz sobie spokjnie wyciągnąć sterowniki bez tego nowego CP, a o ile pamietam to wręcz musisz sobie oddzielnie wyciągnąc ten nowy. A co do sterowników? Poczytaj sobie to forum to znajdziesz odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meka Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 czy moje wyniki sa normalne na tej karcie (bo nie przeinstalowalem windowsa wczesniej mialem gf 4) sprzet 2500@3200 (11x200), 512 400Mzh (8-3-3-2,5). W 3dmarku2001se mam na fabrycznych ustawieniach (400/300) 12000pkt jak podkrece na 500/320 to 13500pkt. czy omegi sa duzo wydajniejsze od orginalnych ati? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 meka ja też mam nie przeinstalowanego windowsa po FX 5700 i nic złego się nie dzieje. Wyniki masz w normie a omega jest przeważnie wydajniejsza od oryginalnych sterów ATI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 a ja mam tylko 1712 smarków w 2005 ułeee... :/ mam nadzieje ze to przez moje kiczowate pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Mała poprawka w 2k5 2002 pkt. :D Storm jestem blisko :wink: I jeszcze jedno przekroczyłem 600MHz na rdzeniu na standardowym chłodzeniu ze wspomaganiem wentlem 80mm :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...