MKa11 Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Na http://benchmark.pl/ sa testy 10 dyskow , nie widac tam takiej wielkiej przewagi tego Caviara zostaje przy B4 :) Moim SUBIEKTYWNYM zdaniem Caviar jest wyraźnie szybszy - korzystam z jednego i drugiego - identyczna system jest wyraźnie szybszy na caviarze - byłem w małym szoku jak zobaczyłem jak BIV jest "wolna" :) ale Caviara jednak słychać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 W tej chwili czas Seagate się kończy, chyba że wyjdzie z podobnymi rozwiązaniami jak WD. Dla mnie teraz to wygląda tak jak Top10 Chip'a: Power - WD Econo - Maxtor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 W tej chwili czas Seagate się kończy, chyba że wyjdzie z podobnymi rozwiązaniami jak WD. Dla mnie teraz to wygląda tak jak Top10 Chip'a: Power - WD Econo - Maxtor Wyjdzie 8) BV będzie miała co prawda początkowo 2MB cache'u, ale później :twisted: 8 :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 WD zrezygnowal kiedys z SCSI czyzby zaczelo to wychodzic? Ja osobiscie nie zmienialbym w tej chwili swojego Maxtora ani BIV gdybym mial na Caviara. Zastanawiam sie dlaczego dopiero teraz glosno o tych dyskach, ja widzialem testy juz ponad pol roku temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Bo teraz możesz kupić też dyski o mniejszych pojemnościach (40-80 GB) w jakiejś normalnej cenie, dla zwykłych śmiertelników. Wcześniej były tylko 100-120 GB po astronomicznych cenach. Sporo osób je już kupiło, a jeszcze więcej zamierza kupić, więc jest o nich głośno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 W tej chwili czas Seagate się kończy, chyba że wyjdzie z podobnymi rozwiązaniami jak WD. Dla mnie teraz to wygląda tak jak Top10 Chip'a: Power - WD Econo - Maxtor No to Maxtora niedługo będziemy mieli z głowy: http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=3057 Od października na Maxtory będzie tylko rok gwarancji, wiec do wyboru zostaną właściwie tylko Caviary 8MB i Baracudy. Mam nadzieję, że Maxtorowi tak padnie sprzedaż, że inni nie pójdą w jego ślady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 A jak z niezawodnością? Słyszeliście, żeby komuś padł taki dysk? Mi padł mój WD ostanio, czekam na wymianę. Ale to był zupełnie inny model. Ale tak to nie narzeakłem dopóki sie nie spier......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Widać, że z wadliwością nowych Caviarów z 8MB cache na razie nie ma problemu, bo w ciagu 3 dni nikt się nie zgłosił, że padł mu taki model. Żeby tylko nie zaczęły się sypać masowo po roku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Żeby tylko nie zaczęły się sypać masowo po roku :) A od czego jest gwarancja ;-) :):):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Długa gwarancja na twardziela to podstawa i dlatego nie kupię żadnych Maxtorów jak bądą miały tylko rok gwarancjii. Ale jednak lepiej unikać korzystania z serwisu, trzeba mieć dysk zastepczy, system na nowo stawiać, dane gdzieś upchnąć (jak ocaleją) itp. Masa kłopotów :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ale gwarancja na kupione przed październikiem Maxtor'y jest dalej 3 lata :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Na http://benchmark.pl/ sa testy 10 dyskow , nie widac tam takiej wielkiej przewagi tego Caviara zostaje przy B4 :) Moim SUBIEKTYWNYM zdaniem Caviar jest wyraźnie szybszy - korzystam z jednego i drugiego - identyczna system jest wyraźnie szybszy na caviarze - byłem w małym szoku jak zobaczyłem jak BIV jest "wolna" :) ale Caviara jednak słychać... Oki dzieki za pomoc !!! chodzilo mi tylko czy go slychac , wiem ze to najszybszy dysk w tym segmencie i najwydajniejszy , jednak wole cisze . Dzieki za pomoc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ale gwarancja na kupione przed październikiem Maxtor'y jest dalej 3 lata :?: Jak masz taką gwarancję na papierze to nie powinno być problemu. Jednak z drugiej strony Maxtor skraca czas gwarancjii aby obniżyć koszty serwisowania i obawiam się czy nie pójdzie dalej i będzie za wszelką cenę odrzucał naprawy gwarancyjne z byle powodu. Ja w każdym razie kupuję w najbliższym czasie Caviara, także ze względu na dużą wydajnosć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 A mnie tylko zastanawia, jakie szkody może przynieść nagła przerwa w dostawie prądu przy stosunkowo dużym cache tegoż Caviara... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...