Skocz do zawartości
Adam78

WD Cawiar mit 8 MB Cache

Rekomendowane odpowiedzi

Na http://benchmark.pl/ sa testy 10 dyskow , nie widac tam takiej wielkiej przewagi tego Caviara zostaje przy B4 :)

Moim SUBIEKTYWNYM zdaniem Caviar jest wyraźnie szybszy - korzystam z jednego i drugiego - identyczna system jest wyraźnie szybszy na caviarze - byłem w małym szoku jak zobaczyłem jak BIV jest "wolna" :) ale Caviara jednak słychać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili czas Seagate się kończy, chyba że wyjdzie z podobnymi rozwiązaniami jak WD.

Dla mnie teraz to wygląda tak jak Top10 Chip'a:

Power - WD

Econo - Maxtor

Wyjdzie 8) BV będzie miała co prawda początkowo 2MB cache'u, ale później :twisted: 8 :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WD zrezygnowal kiedys z SCSI czyzby zaczelo to wychodzic? Ja osobiscie nie zmienialbym w tej chwili swojego Maxtora ani BIV gdybym mial na Caviara. Zastanawiam sie dlaczego dopiero teraz glosno o tych dyskach, ja widzialem testy juz ponad pol roku temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo teraz możesz kupić też dyski o mniejszych pojemnościach (40-80 GB) w jakiejś normalnej cenie, dla zwykłych śmiertelników. Wcześniej były tylko 100-120 GB po astronomicznych cenach. Sporo osób je już kupiło, a jeszcze więcej zamierza kupić, więc jest o nich głośno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili czas Seagate się kończy, chyba że wyjdzie z podobnymi rozwiązaniami jak WD.

Dla mnie teraz to wygląda tak jak Top10 Chip'a:

Power - WD

Econo - Maxtor

No to Maxtora niedługo będziemy mieli z głowy: http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=3057

Od października na Maxtory będzie tylko rok gwarancji, wiec do wyboru zostaną właściwie tylko Caviary 8MB i Baracudy. Mam nadzieję, że Maxtorowi tak padnie sprzedaż, że inni nie pójdą w jego ślady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długa gwarancja na twardziela to podstawa i dlatego nie kupię żadnych Maxtorów jak bądą miały tylko rok gwarancjii. Ale jednak lepiej unikać korzystania z serwisu, trzeba mieć dysk zastepczy, system na nowo stawiać, dane gdzieś upchnąć (jak ocaleją) itp. Masa kłopotów :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na http://benchmark.pl/ sa testy 10 dyskow , nie widac tam takiej wielkiej przewagi tego Caviara zostaje przy B4 :)

Moim SUBIEKTYWNYM zdaniem Caviar jest wyraźnie szybszy - korzystam z jednego i drugiego - identyczna system jest wyraźnie szybszy na caviarze - byłem w małym szoku jak zobaczyłem jak BIV jest "wolna" :) ale Caviara jednak słychać...

Oki dzieki za pomoc !!! chodzilo mi tylko czy go slychac , wiem ze to najszybszy dysk w tym segmencie i najwydajniejszy , jednak wole cisze .

Dzieki za pomoc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale gwarancja na kupione przed październikiem Maxtor'y jest dalej 3 lata :?:

Jak masz taką gwarancję na papierze to nie powinno być problemu. Jednak z drugiej strony Maxtor skraca czas gwarancjii aby obniżyć koszty serwisowania i obawiam się czy nie pójdzie dalej i będzie za wszelką cenę odrzucał naprawy gwarancyjne z byle powodu. Ja w każdym razie kupuję w najbliższym czasie Caviara, także ze względu na dużą wydajnosć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...