pjakub Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 zmieniłem procka na tej płycie, i komp mi nie wstaje. (nie ma ta konfiguracja nic wspólnego z podpisem) po wciśnięciu power'a, hdd wirują, wiatraczki się kręcą, ale komp nie wchodzi do biosu. próbowałem resetować bios ale to nic nie daje. zmieniłem teraz na najnowszy bios, ale też nic. a kiedy wkładam spowrotem starego procka (akurat tego z podpisu) to wszystko startuje... Nie wiem co siędzieje, kupiłem tego Antka 2000+ na allegro, niby jest w 100% sprawny, nóżki proste, rdzeń w porządku, ale z nim nie startuje mi komp. co radzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Sprawdz ten procesor na innej płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Kurde ja mam tak samo, ale procek jest bezpośrednio z hurtowni :? Tez kasowałem bios i nic :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasrz !!! Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 jeśli procesor jest na nowym rdzeniu na 100% pomoże update biosa najlepiej jakis chepobios lub honey-x , mialem taki przypadek u siebie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 No dobra. To z kąd moge ściągnąc nowy bios, no i jak najlepiej go wgrać ? Obecnie mam podpiętego Durona 1,2. Jak zupdate'uje biosa, to on normalnie też będzie chodzić co nie ? [EDIT] Kurde nie potrafię za bardzo znaleźć tego biosu :( Może mi ktoś pomóc ? Moja płytka to ECSK7S5A Socket 462. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasrz !!! Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 No dobra. To z kąd moge ściągnąc nowy bios, no i jak najlepiej go wgrać ? Obecnie mam podpiętego Durona 1,2. Jak zupdate'uje biosa, to on normalnie też będzie chodzić co nie ? jest temat o tej plycie na forum gdzie dowiesz sie o niej wszystko włącznie z mnustwem linkow do biosów ! wiem ze nikomu nieche sie szukac :/ http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=49399 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=84205 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Spoko już znalazłem :) Najciemniej pod latarnią :) [EDIT] Kurde nadal nic :cry: Zmieniałem kilka razy bios (na oryginalny, na honey x i na cheepobios'a) i nic :( Dalej komp nie startuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_S Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 A mi ten zestaw(płyta i procesor) po podróży samochodem w pudle itp. nie chce wystartować z windowsem. Reset biosu (czasem nawet dwukrotny) pomaga. Może Baracuda 120GB siada, gubi w podrózy sekory i stąd ten problem. Po uruchomieniu w końcu w trybie awaryjnym wszystkie 3 partycje mają błędy. Naprawa i dalej jest ok. Co jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Hehe. Zapomniałem się pochwalić :wink: Okazało się że mój Athlon był uszkodzony :? Teraz dostałem Semprona 2,2 GHz, ale ecs'ik i tak go nie wykrywa poprawinie. Zbieram kase na jakąś lepszą płyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...