Skocz do zawartości
Corso

Doom 3

Rekomendowane odpowiedzi

Ale na screenach ona nadal pozostaje plastyxowa - a to mi się nie podoba :|

sam jestes "plastyxowy" a z Ta swoja grafa to wiesz co mozesz zrobic.. u mnie gra tez kiepsko wyglada bo mam tylko gf4 do tego trzeba najnowszych zabawek aby fajnie wygladalo i aby miec 100% przyjemnosci z grania

nie zapominaj ze to kontynuacja dooma a ta gra jest wlasnie taka - misje biedne zbieranie kart do otwierania drzwi i nawalanie w potworki! :!: owszem brakuje troszke miodu jak dla mnie ale nie mozna mowic ze to chala totalna a juz napewno nie mozna porownywac grafy z ut2k3 bo cala seria ut jest plastyxowa (ciekawe czemu tak szybko na zlomiastym sprzecie chodzi??) mala liczba detali??? :lol: :evil: :twisted:

co do mutli to co mozna sie spodziewac ?? ta gra w zamysle juz singlem :!: :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O  8O  seta image_lodbias "0"  z czyms takim grasz?? daj sobie -2 zobaczysz co to jakosc !!! wartosci od -2 do 2  najlpesza jaksoc to -2 !!! ja tak mam fpsy takie same a jakos 10razy lepsza

ja mam ustawione -0,5 jak dla mnie wartośc powyzej tego powoduje powstawanie artefaktow anie poprawe jakosc obrazu,wszytkie krawedzie robia sie postrzepione.Najlepszym przykladem jest spojrzenie np na oprawki okularow jakiegos kolesia jak dla mnie przy ustawieniach powyzej

-05 sa wyswietlone w sposob niepoprawny.Zreszta to samo mialem na fx5900 na sterach starstorm ,tam tez lodbias byl na -2 i tez mnie wkurzaly te arty.npw medalu mur mienil sie juz prawie z konca mapy.moze nie ktorym sie to podoba ale jak dla mnie to wcale nie jest poprawa jakosci obrazu.

fakt obraz mozna powiedziec jest ciut za ostry bo jest jak żyleta, dam sobie na -1 ;] ale arty ?? eeee...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszac o artach mialem na mysli np dosyc mocne znieksztalcanie krawedzi przy tych ustawieniach,jak pisalem wczesniej wybitnie widac to np na okularach gdzie nie widac nawet koloru oprawek.tak samo np blaty stołow (niby marmurowe)jak dla mnie na tych ustawieniach tez sa wyswietlane niepoprawnie.Ale jak pisalem takie smae efekty odczuwalem w medalu na tych ustwieniach i mi poprostu one nie pasuja.jednak komus innemu mzoe sie cos tak podobac,jego sprawa nie wnikam.ja pisze subiektywnie,ze jk dla mnie obraz na lodbias -2 jest nie taki jak powinien byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszac o artach mialem na mysli np dosyc mocne znieksztalcanie krawedzi przy tych ustawieniach,jak pisalem wczesniej wybitnie widac to np na okularach gdzie nie widac nawet koloru oprawek.tak samo np blaty stołow (niby marmurowe)jak dla mnie na tych ustawieniach tez sa wyswietlane niepoprawnie.Ale jak pisalem takie smae efekty odczuwalem w medalu na tych ustwieniach i mi poprostu one nie pasuja.jednak komus innemu mzoe sie cos tak podobac,jego sprawa nie wnikam.ja pisze subiektywnie,ze jk dla mnie obraz na lodbias -2 jest nie taki jak powinien byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wprawdzie już dawno tą gre, ale dla mnie to totalna porażka. Strach ? Jasne on jest, na samym początku potem to się już robi nudne, a nie straszne - czasem coś nowego wyskoczy zrobi bu i cya...  

Grafika - komuś plastyx przypadł bardzo do gustu, że ta gra ma taką grafike - wogóle mi się nie podoba, a do tego baaaardzo się tnie moim fx 5200 (10 fps) i według mnie jest gorsza od ut 2k3/2k4 gdzie spokojnie wyciągałem 50 fpsów, a grafa była przyjemna dla oka a nie jakiś chłam za przeproszeniem (na screenach, jak i umie te same odczucie).

Multi - SROL grałem z kumplem to był totalny rotfl, prędzej ubaw niż jakaś gra po 20 minutach wyłączyliśmy to :[

Ocena - marna, minus za przereklamowanie.

(sama beta hl2 mi się nie cieła tak jak ten doom 3...)

imo mowisz tak bo masz za slaba karte zeby sobie w d3 sensownie pograc ;-). pozatym jak mozesz oceniac gre skoro w nia nawet za wiele nie pograles, nie sadze zebys na 10fpsach przeszedl polowe gry. zauwaz ze ut2003/004 to jest tylko multiplayer ;-) i specjalnie pod multi jest robiony, wiec nie mozesz porownywac d3 mp i ut2004 mp. w sumie id meczylo sie 4 lata prawie tylko nad tym zeby dopiescic sp, ktory w sumie jest jedyny w swoim rodzaju.

oczywiscie kazdy ma swoj gust ;-) i kazdemu sie podoba co innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podawajcie wyniki z timedemo, moje to 43.1

Na ustawieniach :

Procek 200x11 (3200+)

pamieci 256MB synchro CL3@2.5 2,2,6

Karta 360/620 MHz catalyst 4.9beta, directx9.0c, winXP pro

Gra - 1024x768 :

seta image_downSizeLimit "1024"seta image_ignoreHighQuality "0"seta image_downSizeBumpLimit "1024"seta image_downSizeSpecularLimit "512"seta image_downSizeBump "0"seta image_downSizeSpecular "1"seta image_useCache "0"seta image_cacheMegs "20"seta image_cacheMinK "200"seta image_usePrecompressedTextures "1"seta image_useNormalCompression "2"seta image_useAllFormats "1"seta image_useCompression "1"seta image_roundDown "1"seta image_forceDownSize "0"seta image_downSize "0"seta image_lodbias "-1"seta image_anisotropy "0"seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST"

BTW: Jeśli chodzi o lodbias -2 to według mnie to jest aż za "ostre" - dałem -1 i jest dla mnie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seta image_downSizeLimit "256"seta image_ignoreHighQuality "0"seta image_downSizeBumpLimit "512"seta image_downSizeSpecularLimit "64"seta image_downSizeBump "0"seta image_downSizeSpecular "0"seta image_useCache "0"seta image_cacheMegs "128"seta image_cacheMinK "200"seta image_usePrecompressedTextures "1"seta image_useNormalCompression "0"seta image_useAllFormats "1"seta image_useCompression "1"seta image_roundDown "1"seta image_forceDownSize "0"seta image_downSize "0"seta image_lodbias "-1"seta image_anisotropy "8"seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"
shadow off

timedemo - 55fps

Epox 8RDA+, Barton 2500+ , 2x512 400mhz , Radeon 9800 PRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mam pytanko gdzie w doomie 3 znalesc jakas plazme?chodzi mi o miejsce gdzie siedzi koles a obok jest sala z jakimis pradami na srodku i na panelu jest napisane jakas transmutacja czy cos? wiesz cos o tym?jak to przejsc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seta image_downSizeLimit "256"seta image_ignoreHighQuality "0"seta image_downSizeBumpLimit "512"seta image_downSizeSpecularLimit "64"seta image_downSizeBump "0"seta image_downSizeSpecular "0"seta image_useCache "0"seta image_cacheMegs "128"seta image_cacheMinK "200"seta image_usePrecompressedTextures "1"seta image_useNormalCompression "0"seta image_useAllFormats "1"seta image_useCompression "1"seta image_roundDown "1"seta image_forceDownSize "0"seta image_downSize "0"seta image_lodbias "-1"seta image_anisotropy "8"seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"
shadow off  

timedemo - 55fps

Epox 8RDA+, Barton 2500+ , 2x512 400mhz , Radeon 9800 PRO

lol!! na takiej grafie bez shadows..... :lol: :lol: :lol: :lol:

ale patrząc na nick juz wszystko rozumiemy :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podawajcie wyniki z timedemo, moje to    43.1

Na ustawieniach :

Procek 200x11 (3200+)

pamieci 256MB synchro CL3@2.5 2,2,6

Karta 360/620 MHz catalyst 4.9beta, directx9.0c, winXP pro

Gra - 1024x768 :

seta image_downSizeLimit "1024"seta image_ignoreHighQuality "0"seta image_downSizeBumpLimit "1024"seta image_downSizeSpecularLimit "512"seta image_downSizeBump "0"seta image_downSizeSpecular "1"seta image_useCache "0"seta image_cacheMegs "20"seta image_cacheMinK "200"seta image_usePrecompressedTextures "1"seta image_useNormalCompression "2"seta image_useAllFormats "1"seta image_useCompression "1"seta image_roundDown "1"seta image_forceDownSize "0"seta image_downSize "0"seta image_lodbias "-1"seta image_anisotropy "0"seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST"

BTW: Jeśli chodzi o lodbias -2 to według mnie to jest aż za "ostre" - dałem -1 i jest dla mnie git.

Troche niski masz wynik :roll:

Ja mam 37.4 i do tego mam anizo "8" i loadbias "-2" a reszta chyba to samo. Sprawdze jeszcze dzisiaj po pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gram na rozdzielczosci 1280 i high i mam od 20-60 fpsow

, a mam tylko gf4 ti 4600 512 ram i athlona 1.2  

jedyny problem z klatkowaniem mialem na koncu piekla

cos mi sie wierzyc nie chce aby to tak ladnie chodzilo -

chyba ze w sterach masz na max wydajnosc ustawione wsio ;]] ale to lol

@madzia22: a co zbyt straszznie bylo??? ;]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale chodzi sam jestem w szoku, bo na innej rozdzielczosci bym jej nie odpalil (gram we wszystko na tej rozdzialce) pozniej postaram sie wkleic skriny

Bo masz pewnie to badziewie co sie nazywa 17' LCD (uhh, jak ja nie znosze tego wymyslu technologii).

Poczytaj z 3 strony do tylu ustawienia jakie powinny byc w konfigu aby grafika byla na prawde w High. W menu jak ustawisz High to grafika i tak nie prezentuje tych ustawien na karcie NV25.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale chodzi sam jestem w szoku, bo na innej rozdzielczosci bym jej nie odpalil (gram we wszystko na tej rozdzialce) pozniej postaram sie wkleic skriny

Bo masz pewnie to badziewie co sie nazywa 17' LCD (uhh, jak ja nie znosze tego wymyslu technologii).

Poczytaj z 3 strony do tylu ustawienia jakie powinny byc w konfigu aby grafika byla na prawde w High. W menu jak ustawisz High to grafika i tak nie prezentuje tych ustawien na karcie NV25.

jakby mnie bylo stac na gowniane lcd to napewno mialby 6800 a nie 4600

zmienialem konfig wedlug wskazowek z tego forum wiec mowie o high a nie "high" napewno nie mam efektow ktore daje dx 9.0 bo jest to fizycznie niemozliwe ale mam wszytko co moge uzyskac w high w 1280 z gfa 4 ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SeBul najwazniejsze sa te linijki jezeli chodzi o grafe.

seta image_downSizeLimit "256"  

seta image_ignoreHighQuality "1"  

seta image_downSizeBumpLimit "256"  

seta image_downSizeSpecularLimit "64"  

seta image_downSizeBump "1"  

seta image_downSizeSpecular "1"  

seta image_useCache "0"  

seta image_cacheMegs "96"  

seta image_cacheMinK "200"  

seta image_usePrecompressedTextures "1"  

seta image_useNormalCompression "2"  

seta image_useAllFormats "1"  

seta image_useCompression "1"  

seta image_preload "1"  

seta image_roundDown "1"  

seta image_forceDownSize "0"  

seta image_downSize "1"  

seta image_lodbias "0"  

seta image_anisotropy "1"  

seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"

Te wartosci 256 zmien na 1024.

DowsizeSpecularLimit na 512

IgnoreHighQuality na 0

DowSizeMap na 0

anisotropy na "0" !!!

Reszte zostaw na "1" czyli to co ma w nazwie "compress"

Jezeli bedzie za slabo chodzic to IgnoreHighQuality daj "1".

I GL_LINERA_MIPMAP_NEAREST daj.

Co daje to NEAREST zamiast LINEAR ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamieta ktos komende, aby rozjasnic gre??

W q3 bylo r_gamma "1" standard. Jeszcze jest r_brightness "1"

Wszystko powyzej jest jasniej (oczywiscie po przecinku bo jak dasz 2 to Cie porazi :)

Kaeres jak mozesz mi podac kod do tych dzwi w delta labs sector 2b

Po pierwsze nie pamietam wszystkich kodow. Po drugie wszystko jest w PDA, ktore musisz znalezc (czyli albo w mailach albo LOGach). Czytaj i sluchaj, ta gra nie jest zagadkowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu ktoś podował screeny na low, medium, high - prawdopodobnie Mehow ale głowy nie dam. Nie chce mi się 2 raz tych sreenów szukać ale jak je wpierw oglądałem to grafa nadal wyglądała plastyxowo, albo mam skleroze. A przed chwilą natrafiłem se na Twoje screeny Kaeres i moja opina jest nadal taka sama. Już bardziej do gustu przypadła mi lokacja z u2 niż w doomie (pierwsza plansza gdzie lądujemy, widać biegającego potwora etc - mam tu na myśli grafike nie klimat).

A szczerze - gdybym miał kupić już jakąś lepszą grafike to napewno bym nie poświęcił się dla tej gry - nie podoba mi się i już. Moja opinia, którą mam prawo wyrazić. A beta hl2 według mnie miała o niebo lepszą grafike a nie cięła się tak jak doom.

Btw. wystarczy walnąć trupa latarką a gość zmienia się w pył - lol ? Magiczna pałeczka or what ?

Niemożna porównywać ut2k4 do dooma3 ? Ale to nie zmienia faktu że multi to parodja - to też moja opinia :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi