dacyb Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Witam. Mam następujący problem z myszką: podczas otwierania aplikacji, folderów, czegokolwiek a nawet kiedy nic nie jest robione myszka się "wiesza" . Komp robi krótkie alarmowe piii i myszka staje w miejscu. Jedynym ratunkiem jest odłączenie jeje z gniazda PS2 i powtorne podlaczenie choc czasem zwiesza sie tak ze tylko reset pomoże. Czasami też sama się "odwiesza" . Dzieje sie tak zarówno pod Win98 jak i XP. Mysz czasem potrafi wieszać sie co 10 sekund a czasem przez pół dnia jest wszystko ok. Używana mysz to bezprzewodowa optyczna Trust 350SX. Wczesniej mialem zwykła przewodowa A4tech i rózwnież był z nia problemy tylko ze ona sie nie wiesząła a jesynie strasznie spowalniała i daął sie poruszać jedynie w pionie po czym po chwilii wszysko wracało do normy. Mój sprzęt: płyta ECS K7S5A, Athlon2400+, RAM 512 MB, NVidia GeForce2Mx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Dość to dziwne aby myszka się sama wieszała i odwieszała. Pierw myślałem, że to myszka ale jeśli miałeś też problemy z inną myszką znaczy, że problem leży w porcie ps2 lub na samj płycie. Zanieś myszkę do jakiegoś kumpla i sprawdź jej działanie. Myśle, że w 90% jest to wna portu na płycie lub błędu w mostku południowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 charakterystyczne pii moze inna mysz ci sie zalegla i ona chce byc uzywana :D a na powaznie to przewaznie jest pii kiedy port nie styka zobacz czy przypadkiem port na plycie nie jest jakos dziwnie wygiety moze poprostu kiedys wkladajac mysz co spartoliles ale najlatwiej kup sobie przejsciowke i podlacz ja na usb powodzenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...