Skocz do zawartości
tkoczi

GainwardFX PowerPack!Ultra/760XP GS LE2 vs ATI RADEON9600PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie jaka karte graficzna kupic... W gre wchodza te dwie co w temacie...(chyba ze macie jakies lepsze do 570zl) :) Poniewaz GeForce ma wieksze taktowanie oraz przepustowosc, ale Radeon za to ma 200mln trojkatow/s a GeForce jedynie 100mln :( Prosze o porady oraz argumenty ktora karta lepsze... Tak jak napsialem w rachube wchodza jeszcze inne karty do 570zl :> :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naturalnie że Radka 9600Pro od Gigabyte (cena ok. 500zł). Z tego co widziałem model Gainwarda 760 to FX 5200. Nie ma on szans w starciu z Radkiem 9600 Pro (a co dopiero podkręconym). Porównanie jest takie że 5200 w 3DMark03 ma siakieś 1500pkt. a radek standard ma 3300pkt. (po podkręceniu 4200pkt. na luzie). Przeglądnij Hall of Fame i będziesz wiedział w jakie bagno byś wszedł :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to przeprasam :wink: zasugerowałem sie TYM opisem. Co nie zmienia postaci rzeczy, ze to FX i niestety nie można go traktowac poważnie a na pewno nie za takie pieniądze. No chyba że zależy ci na VIVO. Jak zwykle odsyłam do Hall of Fame. Najlepszy FX 5600 Ultra ma wynik prawie 3800pkt. Radek 9600 Pro np. mój ma4264pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Radeona 9600pro dlatego, ze jest wydajniejszy niz fx5600. Niedawno sam mialem ten dylemat i widac, co wybralem. Nie zaluje. Nie patrz na taktowania, bo mimo to, ze FX ma taktowania wyzsze to Radeon ma wydajniejszy procesor graficzny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi