Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze ostatnio ktos cos kiedys mowil ze... bloczek Misia15go dotyka podstawki socketu 939, gdy zdejmiemy IHS'a z procka...

Wiec... Zrobilem Fotki :) Zeby nie byc Goloslownym :)

Venice 3000+ IHS Off + DFI Ultra-D Nf4

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pozdrosex B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze ostatnio ktos cos kiedys mowil ze... bloczek Misia15go dotyka podstawki socketu 939, gdy zdejmiemy IHS'a z procka...

Wiec... Zrobilem Fotki :) Zeby nie byc Goloslownym :)

Venice 3000+ IHS Off + DFI Ultra-D Nf4

[img ]http://img154.imageshack.us/img154/6985/ihs4kc.jpg[/img]

[img ]http://img474.imageshack.us/img474/2043/ihs22qh.jpg[/img]

pozdrosex B-)

Ja Ci nie wierze, na pewno masz jakąs piracką werje DFI kupiona od ruskich i masz inny socket :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem od misia cube na grafikę...zapewniał, ze będzie pasował...ale nie pasował...no nic...wiertarka, kamyczek i pasuje...lepiej wyciąć z kartonu i sprawdzić najpierw czy będzei pasował zanim się kupi...

karta to sapphire 9600 xt 256 mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem od misia cube na grafikę...zapewniał, ze będzie pasował...ale nie pasował...no nic...wiertarka, kamyczek i pasuje...lepiej wyciąć z kartonu i sprawdzić najpierw czy będzei pasował zanim się kupi...

a na czym polega(ł) problem ? możesz zrobić fotkę czy dwie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żebym nie pytal czy będzei pasować...z Misiem już rozmawiałem...zobaczymy co wyniknie z rozmowy

Przecież Tomcat powiedział wyraźnie, ze nietypowego rozstawu kondensatorów i innych elementów na pcb nie da sie przewidzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak btw to jesli producent pochodzi powaznie do klienta a ten podaje mu model karty to sie bierze za szukanie dokladnych jpgow makro w necie i mozna miec dokladne info gdzie jakie elementy moga przeszkadzac :wink: - dla chcacego nic trudnego. Nie watpie wprawdzie ze Misiu nie bedzie robil problemow, ale takich sytuacji mozna unikac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak btw to jesli producent pochodzi powaznie do klienta a ten podaje mu model karty to sie bierze za szukanie dokladnych jpgow makro w necie i mozna miec dokladne info gdzie jakie elementy moga przeszkadzac :wink: - dla chcacego nic trudnego. Nie watpie wprawdzie ze Misiu nie bedzie robil problemow, ale takich sytuacji mozna unikac.

z doswiadczenia wiem ze mimo sokladnych zdjec nie wsyztko da sie rpzewidziec ;) bardzo czesto ta sama karta, tego samegto produycenta potrafi miec cos zupelnie inaczej, jednie jest taka mozliwosc jezeli ktos zrobi fotki i poda wymiara - ale to i tak nie ejst latwo dostosowac bloczek do karty "na odległosc".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie właśnie jest mis15go i przyniósł fajne zabawki :D

na gpu cube pro jak cube pro ale na cpu mam cube 2 ale wersja ultra-piny 5mm :D

Dołączona grafika

fajny nie? :wink:

dodam,ze jest to wersja limitowana będzie tylko 10 sztuk a ja nie chwaląc sie mam nr 1 B)

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez zapinki am2 :| ?

a bloczek bardzo pikny :D

mysle zę inne blaszki to nie problem-miś mna od tej samej osoby co kynio to nie problem :D

Nie chwal sie tak, bo bloczki będziesz mieć fajne, a kibel jak śmietnik! :P

na pewno będzie jak latryna- na poczatku bęzdie wc wysypisko edyszyn-spodoba sie to dopiero tne chiefa i wszystko mniej więcej urządzam..do twojego poziomu to bym dochodził tak z 5 lat :]

nie są schowane łebki śrubek w topie :sad:

srubki są mocowane od spodu to są kolpaki..dzieki temu jednak na pewno blok sie nie rozszczelni o co byly np lekkie obawy u termita gdzie srubki mają ok 1-2 obroty gwintu

co do liczby pinow to nie liczyłem jeszcze ale jest ich naprawde mnustwo do tego sa wyższe-miedz 7mm z czego piny mają 5mm...

wersja cube pro ma też tyle pinów są tylko niższe-mają 3mm B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec zapowiadam oficjalnie CUBE 2 ULTRA LIMITED EDITION :wink:

Tomcat otrzymał odemnie zestaw bloczkow cube za swoje zasługi w tworzeniu i pomocy nad bloczkami z serii CUBE za co serdecznie mu dziekuje :wink:

A oto wiecej fot mam nadzieje ze bloczek przypadnie wam do gustu poprawiłem troszke jakosc wykonania topu

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pierwszej fotce widac ze spod jest "zgrubiony" na srodku. czy po skreceniu bloku rogi Ci sie nie zawinely do gory (czy nie zrobil sie ze spodu luk)? nie chce Cie tu pouczac bo nie mam takiego zamiaru, masz na koncie wiecej blokow niz ja (duzo wiecej :)) ale z wlasnego doswiadczenia przy robieniu prisonow z miedzi wiem ze dno o grubosci 2mm jest bardzo elastyczne

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza klasa i pierwsze pytanie :) dlaczego to limited ediotion :D ? Tak poprostu czy jest w tym jakis glebszy sens ?

Jest tylko 10 sztuk i nie zanosi sie na razie zeby było wiecej z tad LE :wink:

CarsonPoland -> uszczelka nie stawia takiego oporu zeby mogło powstac takie zjawisko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi