aerial Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Chodzi raczej o to ze otwory sa do socketu z najmniejszym rozstawem, tak ze moga byc przez multizapinke 'rozbudowane' na inne sockety. Zrobienie duzego topu z rozstawem na 775 troche by komplikowalo konstrukcje zapinki np przejscia na socketA ;] Edytowane 26 Czerwca 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Tylko że Socket A jest na wymarciu ale nawet gdyby nie to zrobienie bazowych otworów np. na LGA775 wiązało by się z użyciem kawałka mosiądzu ma top szerszego niż spód bloczku z czego większość poszła by na wióry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Misiu wysłałeś już moje bloczki? Pytam tutaj dlatego ze na GG, juz się od dwóch dni nie odzywasz choć jesteś dostępny... (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 a PW to już nie ma :?: <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Misiu wysłałeś już moje bloczki? Pytam tutaj dlatego ze na GG, juz się od dwóch dni nie odzywasz choć jesteś dostępny... (?)Przyzwyczaj się do tego... Ja czekałem na swój bloczek swego czasu ponad 2 tygodnie po wpłacie kasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Przyzwyczaj się do tego... Ja czekałem na swój bloczek swego czasu ponad 2 tygodnie po wpłacie kasy... Miało być wczoraj wysłane... :angry: To była wina poczty czy Misiu tak późno wysłał? Paczka szła priorytetem? Greg_1 Myślisz że z PW byłoby inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Miało być wczoraj wysłane... :angry: To była wina poczty czy Misiu tak późno wysłał? Paczka szła priorytetem? Greg_1 Myślisz że z PW byłoby inaczej? Misiu późno wysłał, szła priorytetem, także była u mnie dzień po wysyłce (stempel) Z PW byłoby to samo [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ciekawi mnie tylko czemu Misiek tak późno to wysyła i ot tak nagle olewa klientelę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Była nagonka na Kyńka za kiepską obsługę klienta, to teraz będzie to samo z Misiem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ja tez czekam na bloczek od Misia Pisał ze w tym tygodniu wysle bo bedzie miał wiecej paczek do wysłania. Dzisiaj już jest piątek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 A ja przedstawię taką historię: z nudów postanowiłem sobie przeczyścić WC czy tam jak to teraz modne LC i "pacze" a na bloku na gpu (Cube 2) śniedź.. i teraz moje pytanie, stanie się coś po kontakcie oringa z octem lub kwaskiem cytrynowym? Czy lepiej profilaktycznie wyjąc oringa? Aha.. i czy po czyszczeniu normalnie pod kranówą go przemyć czy demineralizowaną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Jak masz możliwość wyczyść blok płynem do zmywania Sidoluxu, zwie się to Cleanux. Dostaniesz w sklepie z środkami czystości. Czyści śniedź bez dotknięcia palcem, wystarczy tylko zanurzyć. Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 W sumie to bardziej mi zależy na odpowiedzi czy ocet nie zeżre oringa.. bo ocet to mam w domu i moge już teraz wsadzić na noc blok do octu. A kiedyś pamiętam, że oringa wyciągałęm tylko potem dużo ebania się było z wciśnięciem go z powrotem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Nic sie nie stanie po occie. Probowalem kiedys ale efekty mnie jakos niezadowalaly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Powtarzam..Cleanux :lol: Po 15min bloczek pięknie się świeci :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) A ja zjade z waszego tematu ;] Ludzie, którzy kupili Cube 3 CPU - polecam wyrównać spód, bo niestety środek jest wklęsły, przez co temperatury są do niczego. U mnie wyrównanie spodu dało 7* zysku, u KonradaGT ponad 9*;) Edytowane 20 Lipca 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 A ja zjade z waszego tematu ;] Ludzie, którzy kupili Cube 3 CPU - polecam wyrównać spód, bo niestety środek jest wklęsły, przez co temperatury są do niczego. U mnie wyrównanie spodu dało 7* zysku ;) Najświętsza prawda! Gdy u siebie szlifowałem ten bloczek, cały arkusz papieru 240 starłem do białości na szybie, a spód nadal był wklęsły... :mur: Dopiero po następnych ziarnistościach, zaczęło się scierać wszystko... ;] U mnie spadek koło 8-9*, dokładnie nie powiem, bo nie mam czujnika temp wody, a ni nawet temp pokoju nie znalem, jednak po szlifie było zdecydowanie goręcej na dworze a temp duzo nizsze... :D Misiu, w szlif następnych bloczkow wkladaj więcej serca :wink: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Nie no fajnie zyski 8-9* to bardzo dużo. Ciekawe czy cała seria cube 3 taka jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Narazie mamy 2 przypadki: ja i Lanc. Co gorsza odkryłem że bloczkowi na nb tez by się szlif przydał... ;/ Edyta: Zysk ~8* to ja miałem na 1.35v... Na 1.55v zysk jest koło 13-14*... :D Edytowane 20 Lipca 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Nie no fajnie zyski 8-9* to bardzo dużo. Ciekawe czy cała seria cube 3 taka jest?Ich bloczki były robione razem, a czy cała seria bloczkow cube 3 taka jest? no ja w to watpie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Ich bloczki były robione razem, a czy cała seria bloczkow cube 3 taka jest? no ja w to watpie.... Ich? Czyli moje i Lanca? Chyba coś Ci się pomylilo, Misiu, bo Lanc ten blok miał o duuużo wcześniej ode mnie... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Ich? Czyli moje i Lanca? Chyba coś Ci się pomylilo, Misiu, bo Lanc ten blok miał o duuużo wcześniej ode mnie... :wink:Moze faktycznie mi sie cos pomyliło, wiem ze wtedy robiłem 2 bloki B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 czyli bankowo ktos ma jeszcze krzywy bloczek :lol2: a szkoda, bo nie ukrywam ze bralem Twoje produkty pod uwage przy skladaniu nowego kibla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) czyli bankowo ktos ma jeszcze krzywy bloczek :lol2: a szkoda, bo nie ukrywam ze bralem Twoje produkty pod uwage przy skladaniu nowego kibla Nie koniecznie... Nikt nic nie pisal mi ze cos jest nie tak wiec pewnie jest ok Edytowane 20 Lipca 2007 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Moze faktycznie mi sie cos pomyliło, wiem ze wtedy robiłem 2 bloki B) To moze o mnie chodzi ? :lol: Nie pamietasz juz ? ;] Tyle ze to była tylko sama kosmetyka [; Jakichkolwiek nierownosci nie odnotowano aczkolwiek szlif i tak mnie czeka :) Edytowane 20 Lipca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Nie koniecznie... Nikt nic nie pisal mi ze cos jest nie tak wiec pewnie jest ok Jak by się zabrali za szlifowanie i zobaczyli to co ja i Konrad to by pewnie napisali... No i niektórzy po prostu nie myślą o tym, że powodem złych temp jest bloczek ;) To moze o mnie chodzi ? :lol: Nie pamietasz juz ? ;] Tyle ze to była tylko sama kosmetyka [; Jakichkolwiek nierownosci nie odnotowano aczkolwiek szlif i tak mnie czeka :)Bo tych nierówności nie widać. Uwidaczniają się dopiero kiedy szlifujemy blok i wtedy najpierw się szlifują boki, a po czasie i środek zaczyna się robić gładki... Edytowane 20 Lipca 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aresius Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Mój Cube 3 też zbyt równy nie był :) Razem ze szlifem CPU zysk był (i jest) ~15°C - w końcu i blok wklęsły, i c2d wklęsły :ploom: Edytowane 21 Lipca 2007 przez Aresius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N0M4D Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Hej Misiu pytanie zrobiłes mi kiedyś blok na zamowienie na spodzie ultra [jeszcze na starym tweak.pl, co sie stalo z tym forum tak wogule] blok poszedł na 6800, rozstaw śrub mocujących 53,5mm x 53,5mm choc zawaliłem z tymi krućcami wtedy bo zrobiłeś mi według życzenia krućce pionowe, teraz kłeszczyn, zrobił byś adapter do s478 [76mm x 60mm rozstaw] i do lga775 [72mm x 72mm] dwie głupie blaszki jak by na to nie patrzeć, a blok się w sumie marnuje na 6800 bo bestyjka jest niesamowicie wydajna i chetnie bym ją założył na cpu [obecne czy też przyszłe] ...ewentualnie jeśli ktoś inny by się podjoł zadania to plz pm z ceną ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Hej Misiu pytanie zrobiłes mi kiedyś blok na zamowienie na spodzie ultra [jeszcze na starym tweak.pl, co sie stalo z tym forum tak wogule] blok poszedł na 6800, rozstaw śrub mocujących 53,5mm x 53,5mm choc zawaliłem z tymi krućcami wtedy bo zrobiłeś mi według życzenia krućce pionowe, teraz kłeszczyn, zrobił byś adapter do s478 [76mm x 60mm rozstaw] i do lga775 [72mm x 72mm] dwie głupie blaszki jak by na to nie patrzeć, a blok się w sumie marnuje na 6800 bo bestyjka jest niesamowicie wydajna i chetnie bym ją założył na cpu [obecne czy też przyszłe] ...ewentualnie jeśli ktoś inny by się podjoł zadania to plz pm z ceną ;) pozdrawiam zobacz w sklepie RN tam jest multizapinka, a jak nie to PM do maniakalnego. Edytowane 21 Lipca 2007 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 a ja powiem, że faktycznie ocet czyści mizernie ;) z finów co prawda zeszło, ale na spodzie to syf niesamowity... to już chyba kamień jest (białe) :) a jakis zastępca tego Cleanluxa? Szukałem dziś i nie znalazłem, więc w ogóle do czego ten płyn jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...