Skocz do zawartości
IronField

GeForce 2 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na tym co mam w opisie oprócz procka (wcześniej miałem athlona xp 1800+) i grafie podkręconej: gpu - 250@275 i pamięci 400@430 w 2k1 miałem ~4900, a 2k3 ~200 :cry: (chyba). Nad kartą można jeszcze trochę popracować ale trzeba mieć wydajniejsze chłodzenie niż to firmowe.

IronField napisz ile marków uzyskałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2001- niecałe 6000 :)

2003- chyba coś koło 300 :evil:

Dowodów na to nie mam narazie, niedługo będę kręcił na maxa, to podam razem z linkami.

I jeszcze jedno pytanie: Jakich sterów używacie? Bo ja ostatnio zainstalowałem 6.1.7.6 i wynik spadł do prawie 5300 3dmarks. Myślę że cześć z tego to zawalony windows. U mnie chyba sprawowały się chyba najlepiej 43.xx.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to niezły wynik 8O ale zapodałbyś jeszcze o ile podkręciłeś i czy chłodzisz to czymś specjalnym czy standardowo.

Co do sterowników to te z serii 6x.xx jakoś u mnie niezbyt wydajnie działają. Uważam serie 4x.xx i te niższe z 5x.xx za udane. Tak dokładnie to nie potrafię ocenić, które najlepsze :lol:

A i jeszcze jedno. Masz lepszego kompa ode mnie :evil: więc dzięki temu masz też więcej marków :x .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhy moj GF 2 mx 400 kreci sie puki co zgodnie z opisem, ze standardowych 200/143 @ 250/160 (w porywach do 170) ale jeszcze nie mam radiatorkow na pamieci.... licze ze pamiec wejdzie powyzej 200mhz... puki co mam 3553 punkty w 3dmark1 na podkreconym celku do 1.4 ghz :) 3dmark3 nawet nie odpalalem bo szkoda ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mojego qmpla MX400 wykrecilem na 266/180. Rdzen na samym radiatorku... Ale pewnie rdzen by poszedl wiecej, ale w PowerStrip skonczyl sie suwak :P Dodam, ze jest to wersja 64bitowa wiec wydajnosc i tak lipa  :roll:

Rdzen na samym radiatorku.. A przeszedl 3dmarka ?

Czy tylko pod windowsem testowales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mojego qmpla MX400 wykrecilem na 266/180. Rdzen na samym radiatorku... Ale pewnie rdzen by poszedl wiecej, ale w PowerStrip skonczyl sie suwak :P Dodam, ze jest to wersja 64bitowa wiec wydajnosc i tak lipa  :roll:

Rdzen na samym radiatorku.. A przeszedl 3dmarka ?

Czy tylko pod windowsem testowales?

2001 przeszedl, i to nie raz :) 3x pod rzad przeszedl :)musze mu dac mojego coolerka na gpu i wtedy sprawdzic wyniki... i znalezc program ktorym bede mogl wiecej podkrecic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z doswiadczenia wiem ze krecenie rdzenia daje male efekty, lepiej zaopatrz pamiatki w radiatory i wykrec powyzej 200...

dziwne bo wg mnie bardzo dobre efekty daje krecenie rdzenia i pamieci tylko czasami przy kartach z pamieciami 64bit rdzen daje male wyniki bo pamieci go blokuja ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z doswiadczenia wiem ze krecenie rdzenia daje male efekty, lepiej zaopatrz pamiatki w radiatory i wykrec powyzej 200...

dziwne bo wg mnie bardzo dobre efekty daje krecenie rdzenia i pamieci tylko czasami przy kartach z pamieciami 64bit rdzen daje male wyniki bo pamieci go blokuja ;]

Dokladnie... u qmpla rdzen na 266MHz jest niewiele lepszy niz na 200MHz :P Prawie niezauwazalnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi