..KuRa.. Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 mam pytanie pośadam bardzo starego procka (4 lata) a dokładniej athlon750 i niewim czy dam rade go wepchnąć do takiej płyty głównej Epox 8RDA+ bo na nowego narazie niemam kasy :) dzieki za odpowiedzi jest to slot A/ socket A :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 oczywiscie ze da sie wepchnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 napisz jaka masz pamiec, chodzi mi o taktowanie twojego DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Co za różnica jaką ma pamięć. Te proc ma FSB100. Wejdzie na każdą płyte z Socket A. Tylko zworke na płycie ustaw na FSB100/133. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Pytanie zasadnicze- jak to wersja athlona? Bo były dwie- slotowa i soketowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 sorka cos mi sie walnelo z ta pamiecia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 rzeczywiscie jak ten proc ma 4 lata to moze to byc SlotA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..KuRa.. Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 jest to slot A/socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 nie no nie moze to byc jednoczesnie slot A i socket A, najlepiej napisz jak ten procek wygląda, socket A powinien być kwadratowy i miec na srodku rdzen, sorry ze tak glupio tlumacze, ale chyba inaczej sie nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 dokladnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 W PL te slotowe procki były mało popularne, wątpie żeby miał tego athlona na slot A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..KuRa.. Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 to ja może napisze to co wiem na temat mojego procka :) Właściwości CPUID CPUID: producent AuthenticAMD CPUID: nazwa procesora AMD Athlon processor CPUID: nr wydania 0642h CPUID: Rozszerzony nr wydania 0742h ID platformy CAh (Slot A / Socket A) Numer seryjny procesora IA Nieznane Właściwości procesora Typ procesora AMD Athlon-PECM, 750 MHz (3.75 x 200) Nazwa kodowa Thunderbird Seria A4/A5/A6/A7 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 453 Pin PGA / 242 Contact Slot A Cartridge Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm / 13.99 cm x 6.27 cm x 1.64 cm Liczba tranzystorów 37 milion(ów) Technologia wykonania 6Mi, 0.18 um, CMOS Rozmiar procesora (Die Size) 120 mm2 Napięcie rdzenia 1.75 V Napięcie We /Wy 1.6 V Typowa moc 34 - 65 W (zależna od szybkości procesora) Maksymalna moc 38 - 72 W (zależna od szybkości procesora) sorka za kłopot ale jestem dopiero początkującym dzieki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..KuRa.. Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 no i z tego co mówiće to jest to socketA pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 to ja może napisze to co wiem na temat mojego procka :) Właściwości CPUID CPUID: producent AuthenticAMD CPUID: nazwa procesora AMD Athlon processor CPUID: nr wydania 0642h CPUID: Rozszerzony nr wydania 0742h ID platformy CAh (Slot A / Socket A) Numer seryjny procesora IA Nieznane Właściwości procesora Typ procesora AMD Athlon-PECM, 750 MHz (3.75 x 200) Nazwa kodowa Thunderbird Seria A4/A5/A6/A7 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 453 Pin PGA / 242 Contact Slot A Cartridge Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm / 13.99 cm x 6.27 cm x 1.64 cm Liczba tranzystorów 37 milion(ów) Technologia wykonania 6Mi, 0.18 um, CMOS Rozmiar procesora (Die Size) 120 mm2 Napięcie rdzenia 1.75 V Napięcie We /Wy 1.6 V Typowa moc 34 - 65 W (zależna od szybkości procesora) Maksymalna moc 38 - 72 W (zależna od szybkości procesora) sorka za kłopot ale jestem dopiero początkującym dzieki:) CPUID podaje dwie mozliwosci posiadanej obudowy... nie mozesz zajzec poprostu do budy i sprawdzic jaki masz wentyl na procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..KuRa.. Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 ok śćągłem bude i na procku był taki napis socket 462 i był mały z rdzeniem nazewnącz tak jak na obrazku wyżej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 no czyli socketA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 A nie mówiłem?? 8) W polsce było mało athlonów slotowych, prawie wogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...