Skocz do zawartości
sancez

Konfig kompa, ludzie pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic nowego kompa, ulozylem wlasny konfig, jednak MarcinX napisal mi, ze jest on fatalny. Co wy o nim sadzicie:

- Intel Pentium IV 2.4GHz Prescott (FSB533)

- Gigabyte GA-8S655TX Ultra SiS-655TX box + GbLAN

- Radeon 9800 Pro Sapphire 128 MB DVI + TV BOX (256-bit)

- Kingston 512MB DDRAM PC 400

- Samsung SpinPoint 80 GB SP0812C (7200) Serial ATA

- Zasilacz Chieftec 360W (HPC-360-302DF)

Mam 2700zł. Mi sie wydaje, ze za te pieniadze konfig jest niezly. Jezeli tez myslicie, ze jest fatalny, to plz, napiszcie co zmienic. Z gory serdeczne dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie konfig a płyta i proc do zmiany.

A odpowiedź w starym topicu.

Mogłeś kontynuować stary wątek (moderzy mogą się odezwać).

Poza tym przy takiej kasie lepiej poskładać coś na AMD i nforce2.

Taniej i wydajniej w porównaniu do tego sisa i proca na szynie 553 i braku HT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety .. a moze i stety ;-) bo błedu nie popełnisz konfig nie jest najlepszy... jesli juz chcesz na intelu .. no to p4 2.4ghz ale Z HT i fsb 800 .... ja jak latwo sie domyslec polecam AMD ;) jak i pewnie 85% forum... za 430zł masz Bartona 2500+ mobile z ktorego nie mowie juz co zrobisz ;) do tego proponował bym pamieci hunixa teraz tanie jak barszcz a lepsze od kingstownow plyta hm... gigabyte nie polecał bym w zestawie na AMD jak jest na intelu to nie wiem i sie nie wypowiadam wiecej na ten temat Ci pewnie MarcinX powie bo gigabyte na socet A to niebardzo do krecenia sie nadaje :) co do dysku to ok bo kazdy ma teraz 3 letnia gwaracje (słyszałem ze ktorys producent wprowadził 5 !! ) jak ma pasc to padnie po kilku msc i wymienisz na gwarze a jak nie to będzie smigał .. zasilacz :) gites , karta tez ale ja bym pomyslał nad 6800 :) wkoncu cos nowszego/wydajniejszego a 350-400zł drozsze no i potoki idzie odblokowac :) choc niewiadomo czy we wszystkich kartach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety .. a moze i stety ;-) bo błedu nie popełnisz konfig nie jest najlepszy... jesli juz chcesz na intelu .. no to p4 2.4ghz ale Z HT i fsb 800 .... ja jak latwo sie domyslec polecam AMD ;) jak i pewnie 85% forum... za 430zł masz Bartona 2500+ mobile z ktorego nie mowie juz co zrobisz ;)  do tego proponował bym pamieci hunixa teraz tanie jak barszcz a lepsze od kingstownow  plyta hm... gigabyte nie polecał bym w zestawie na AMD jak jest na intelu to nie wiem i sie nie wypowiadam wiecej na ten temat Ci pewnie  MarcinX powie  bo gigabyte na socet A to niebardzo do krecenia sie nadaje :) co do dysku to ok bo kazdy ma teraz 3 letnia gwaracje (słyszałem ze ktorys producent wprowadził 5 !! ) jak ma pasc to padnie po kilku msc i wymienisz na gwarze  a jak nie to będzie smigał .. zasilacz :) gites , karta tez ale ja bym pomyslał nad 6800 :) wkoncu cos nowszego/wydajniejszego a 350-400zł drozsze no i potoki idzie odblokowac :) choc niewiadomo czy we wszystkich kartach :)

Ten producent to Seagate..a co do 6800 to w życiu sie nie zmieści w tych pieniądzach. Tej płyty broń boże nie bierz, chyba,że lubisz wynalazki. Procek też do bani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi