ent Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 elo! Znalazl ktos sposob na "lagujacy" bios? U mnie problem pojawil sie po zmianie karty na R9000 (wczesniej byl GF2MX)? pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 ja miałem lagowanie jak do ati 9550 wgrałem biosa od 9600 pro .... nic nie pomagało :/ na asrocku na kt880 było to samo :/ agp8 też jest skopane na tej płycie,są krzaki w 3d i sie zawiesza,trzeba dać agp 4 i jest ok ale bios dalej laguje :/ miałem też problem jak dałem fsb 200 na sempronie,pc sie nie wyłączał tylko przechodził w stan wstrzymania :| (czy jakoś tak) był też problem że po włączeniu powera długo trzeba było czekać aż sie odpali obraz a dyski sie włączały jak gdyby 3x (start i zatrzymanie , tak jakby nie mógł sie dysk rozpędzić :|) jednym słowem : abit nf7 the best :) (w tej cenie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ja rozwiazałem problem zmieniajac płyte pozbyłem sie błedow i zwiech przy grach.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 an7 , dobry wybór , miałem tą płyte i jako jedyny osiągnołem 250 prime stable fsb synchro na sempronie 2200 i chłodzeniu od cpc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) mam tą płytke i chce zrobić coś o czym tu nic nie ma... mam do niej Athlona XP Mobile 2500+ MB w biosie na AUTO zapodaje napięcie 1.53V, czyli mniej więcej ok, biorąc pod uwage, że nie rozpoznaje jako mobile i biorąc pod uwagę to, ale pod windą z miejsca skacze do 1.65V... jak wymusić niższe napięcie, to domyślne 1.45V... drutmod odpada, bo trzeba przeciąć L11 :angry: a żeby lutować płyte to też nie chce.... jedyne co pozostaje, to zamalować ołówkiem jakiś rezystor (może kilka) na MB, żeby zmienić gdzieś na czymś sprzęrzenie zwrotne.... więc czy jest tu ktoś, kto sie orientuje jak to dokładnie zrobić :?: i czy wiadomo coś o modowanych biosach, bo nie moge nic znaleźć :sad: i jeszcze jedna rzecz.... jak mam traktować odczyty napięć -12V => -16.97V -5V => -8.78V złe odczyty, czy to serio możliwe :blink: (wszystkie inne w normie) Edytowane 6 Czerwca 2005 przez kroku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 zasiłka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 zasiłka? 1486350[/snapback] to akurat mnie jeszcze nie martwi, bo płyta na gwarancji.... a kumplowi na lini -12V pokazuje 1.6V :blink: do sprawdzenia woltomierzem.... pewnie czujniki poszalały tylko czy wam też pokazuje pierdοły, czy tylko ja tak mam :?: mnie bardzo interesuje jak obniżyć napięcie proca :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 to akurat mnie jeszcze nie martwi, bo płyta na gwarancji.... a kumplowi na lini -12V pokazuje 1.6V :blink: do sprawdzenia woltomierzem.... pewnie czujniki poszalały tylko czy wam też pokazuje pierdοły, czy tylko ja tak mam :?: mnie bardzo interesuje jak obniżyć napięcie proca :mur: 1486410[/snapback] Wiesz co mi program Asus Pc Probe potrafi pokazac napiecia rzedu 18V( a wtedy to juz bym plyty nie mial) na mobo wiec jesli tym sie sugerujesz to raczej olej to. To samo masz z napieciem na procu poprostu jest zawyzone przez soft i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darpik Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 To jak to jest w końcu z Kartą Graficzną Radeon 9550. Działa ona na płycie asus a7v880 czy nie. Bo jedni mówią że tak inni że nie. Już sam nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rotux Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 To jak to jest w końcu z Kartą Graficzną Radeon 9550. Działa ona na płycie asus a7v880 czy nie. Bo jedni mówią że tak inni że nie. Już sam nie wiem. 1497922[/snapback] U mnie śmiga bez zająknięcia od paru miesięcy. Dokładniej: Sapphire Radeon 9550 (430/490). /3dmarki, hl2, toca, cmr, cs - na tym testowałem, żadnych problemów nigdy nie spotkałem/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 śmiga bez zająknięciapotwierdzam... gigabyte9550@430/520 i wszystko cacy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.iNsAnE. Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 ejjjjjjjjjjj wezcie mi krok po kroku powiedzice jak ustawic fsb wieksze niz 227 bo z tym setfsb nie chce nic spartolic :P a slyszalem ze jest bios zmodyfikowany Baaaaardzo dobry macie linka :D? bodajze oparty o bios 1007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 To jak z tym nieoficjalnym biosem do Asusa a880 jest gdzieś czy nie ma ? Czy ktos go testował ,może ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.iNsAnE. Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 no znajomy testowal i ladnie smigal mu a ja nie moge tego szitu znalezc nigdzie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Jasne, głupie pogłoski itd.. A zero konkretów. Poki co jest to bajka, mit o istnieniu normalnie działajacego biosu do tej posranej płytki ;) Mam najnowszy bios i wciaz mam powody by narzekać. Jak któryś odwazny posiadacz tego poprawionego, ulepszonego biosu odwazy sie podac link do niego to nalezał bym do tych osob ktorzy z góry dziekuja za taki gest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Witam Czy moga wypowiedziec sie uzytkownicy tego Asusa, ktorzy uzytkowali na tej plycie grafy Ati 9500/9500pro/9700/9700pro. Poniewaz musze zmienic grafike a ta karta oferuje naprawde niezle osiagi i jest w calkiem przyzwoitej cenie. W instrukcji od Mobo pisze ze serie 9500 i 9700 nie sa w pelni kompatybilne z ta Mobo wiec prosze o wypowiedz na ten temat uzytkownikow 9500 i 9700 roznych odmian i masci. Pamietam ze forestkillazbilla? mial chhyba 9500@9500pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 mnie ta plyta coraz bardziej zaczyna zraznic. jak podkrece kompa, prime stable oczywiscie i chce uruchomic ponownie to komp nie wstaje i traci ustawienia biosu. po 2 nie moge osiagnac fsb powyzej 210 (proc wytrzymuje 2400 mhz bez problemu a pamieci 464 mhz asynchro, wiec to nie ich wina) a synchro, powyzej FSB 210 mhz komp mi juz nie wstaje. najchetniej to bym wymienil ta plyte glowna. zawioslem sie na asusie nieco, a tak ta marke zawsze chwalilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 mnie ta plyta coraz bardziej zaczyna zraznic. jak podkrece kompa, prime stable oczywiscie i chce uruchomic ponownie to komp nie wstaje i traci ustawienia biosu. po 2 nie moge osiagnac fsb powyzej 210 (proc wytrzymuje 2400 mhz bez problemu a pamieci 464 mhz asynchro, wiec to nie ich wina) a synchro, powyzej FSB 210 mhz komp mi juz nie wstaje. najchetniej to bym wymienil ta plyte glowna. zawioslem sie na asusie nieco, a tak ta marke zawsze chwalilem. 1514491[/snapback] Mnie ta płytka jeszcze nie irytuje, przy zakupie płyty kierowałem sie nie mozliwosciami o/c a stabilnoscia. Fakt do podkrecania ta plyta nie jest najlepsza ale jesli chodzi o stabilnosc to jest jak najbardziej stabilna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammm Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 mnie na ciągłe resetowanie się biosu i inne problemy z ta płytą pomogła zmiana zworki OverVolt na Enable od tamtej pory nie miałem ani jednego resetu biosu czy innych problemów z resetami i uruchamianiem komputera. Ja się do tej płyty już przekonałem dla mnie nie jest najgorsza i na razie nie zmienię na inną na tej przynajmniej mój sempron działa jako mobile nie jak na nforce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 @adammm czy jak zrobiłeś już semprona-mobile to można przestawić mnożnik z pod biosu płyty głównej czy tylko z pod windowsa? I jak zrobiłeś tego moda na Moblila połączyłeś te dwa przecięte mostki na L5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 @adammm czy jak zrobiłeś już semprona-mobile to można przestawić mnożnik z pod biosu płyty głównej czy tylko z pod windowsa? I jak zrobiłeś tego moda na Moblila połączyłeś te dwa przecięte mostki na L5? 1516070[/snapback] Na tym Asusie mozna znieniac mnoznik jak i FSB(do 225 co 1Mhz, tylko ze nikomu nie polecial wiecej niz chyba 217 a Raulowi to max 210Mhz) z poziomu biosu A moje pytanie wyglada tak, Teraz czekam na nowa karte gradficzna i jako zastepcza pozyczyłem leciwe 3DLabs VooDoo3 Rush na Pci i gdy wkładam karte do kompa (bios oczywiscie zrestartowany) wszystko karte wykrywa, procesor, pamiec ok... a staje przy wykrywaniu urzadzeni USB "initilalizing USB Devices" lub cos takiego. Karte przekładałem na inne sloty PCI i nic nie moge nawet wejsc do Biosu i tam cos pokombinowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Nie no z tą płytą nie jest aż tak źle . Mnie chodzi stabilnie na 217Mhz i na napięciu ok 1,78V.Na 227 też idzie ale wywala Prime 95 niestety może jak bym podniusł napięcie kto wie . Co do biosu ,że się restartuje to potwierdzm jest to cholernie upierdliwe :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammm Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Na tym Asusie mozna znieniac mnoznik jak i FSB(do 225 co 1Mhz, tylko ze nikomu nie polecial wiecej niz chyba 217 a Raulowi to max 210Mhz) z poziomu biosu Novus ta płyta może i ma zmianę fsb i mnożnika z biosu ale jak byś przeczytał dokładnie pytanie arturjana ty byś wiedział że on się pyta czy po przerobieniu semprona na mobile można zmieniać mnożnik z biosu. Nie chodziło mu o procka z oryginalnie odblokowanym mnożnikiem @adammm czy jak zrobiłeś już semprona-mobile to można przestawić mnożnik z pod biosu płyty głównej czy tylko z pod windowsa? I jak zrobiłeś tego moda na Moblila połączyłeś te dwa przecięte mostki na L5? arturjan po przeróbce semprona na mobile można zmieniać mnożnik tylko z windowsa z biosu nie da rady i tak jak mówisz trzeba połączyć przecięte mostki L5 więcej na ten temat jest tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=95926&st=1830 ostatnio właśnie była tam rozmowa o przerobieniu semprona na mobile B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 a czy po takiej przeróbce na Mobille można zmniejszyć napiecie na procku czy już raczej nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammm Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) a czy po takiej przeróbce na Mobille można zmniejszyć napiecie na procku czy już raczej nie pewnie że po przeróbce można zmieniać napięcie na procku zmiana na mobile skutkuje tylko tym że mamy odblokowany mnożnik i może inną nazwę procesora w niektórych programach testujących pozatym nic się nie zmienia można i zmniejszać napięcie i zwiększać Edytowane 26 Czerwca 2005 przez adammm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoshimitsu Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Wie ktos moze czemu mi strasznie sie wolno ładuje windows xp.Nie pomaga format dysku a stało sie to jak zmienilem płyte z solteka na asusa a7v880.Moze cos trzeba poustawiac w biosie itp. Pomocy !!!!! Athlon 1.7 @ 2200 12.5 x 155 :) 512 ram (400) Radeon 9550 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Wie ktos moze czemu mi strasznie sie wolno ładuje windows xp.Nie pomaga format dysku a stało sie to jak zmienilem płyte z solteka na asusa a7v880.Moze cos trzeba poustawiac w biosie itp. Pomocy !!!!! Athlon 1.7 @ 2200 12.5 x 155 :) 512 ram (400) Radeon 9550 1518551[/snapback] Musisz poprzepinać taśmy od twardziela albo poprzestawiać zworki na dysku na pewno bedzie szybciej startował :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoshimitsu Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Jeszcze jedna sprawa. Mam karte Sound blaster live 5.1 i po zmianie własnie na ta płyte główna w niektórych grach pojawiaja sie takei trzaski w glosnikach i na winampie czasem tez tak sie dzieje ??? co to moze byc ?? :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 w ktorym slocie pci masz dzwiekowke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoshimitsu Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Na ostatnim slocie czyli 5 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...