Skocz do zawartości
smug

Objawy urkuszonego rdzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem dosc mocno ukruszonego (w kazdym rogu) Athlona 1200 i dalo sie zauwazyc podwyzszona temperature ale zachowywal sie w pelni stabilnie i nic go nei ruszalo a krecil sie na 1533MHz nawet.

Mysle ze z Bartonem bedzie podobnie, choc to juz innyc proces technologiczny - bardziej wrazliwy i w sumie moze byc roznie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyższa temperatura to poważny problem. u mnie działał na nominalnych ustawieniach po podkręceniu o ponad 1100MHz po prostu się spalił

Ej to zes go strasznie stopniowo podkrecał - skok o ponad ghz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeważniue to bartony po ukruszeniu rdzenia nienadają sie juz do niczego, ale sa przypadki ze nic sie przez to niedzieje, W starych duronach (ok.800MHz) ukruszony rdzeń to był standard, a w najnowszych bartkach bardzo ciezko przypadkowo ukruszyc rdzen, sam posiadam, wiec wiem, a radiator sciagam gdzies okolo raz na 2 tygodnie bo pracuje w sklepie komputerowym i dostaje jakies plyty do testowania wiec czesto sciagam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z własnych doświadczeń wyciągnąłem pewne wnioski:

-throughbredy mają pewne problemy z działaniem po ukruszeniu ;)

- niemiłosiernie grzeją sie ( moj 1800xp przy otwartej budzie w systemie z lekkim obciazeniem z dodaktowym wentylem przy coolerze rozgrzewa sie do ok 61*C :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi