Kalwas Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Bolko chodzi o to że takich klientów co kupująza tyle to oni obsługują z "pocałowaniem rączki" , a jak kupujesz na rok za 2000zł to cie mają w dupi***. Kumpel kupił u nich w wietniu Abita BE6 2 na wyprzedarzy no spoko tylko po 5 dniach jako szybka paczka mu przesłali. I co bubell płyta była używana w pudełku od ECS bez termistora instrukcja od HX bez płyt. No to sie kumpel wkur*** i dzwoni do nich a oni żęby przysłał do wymiany. Czekał 1,5 miecha i przysłali mu drugą zrąbaną to znowu wysłał i do teraz czeka. jak dzwoni to mu wciskają że nie mają takich na stanie ( może i nie mają ) i [gluteus maximus]. Aż strach sie bać jak sie coś zepsuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Mam problem bo ludzie z Komputronika twierdzą ,że takiej pasty nie należy używać do procesorów firmy AMD Athlon XP czy mają rację ???e tam bredza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Tylko idiota moze twierdzic ze pasta na Ag szkodzi procowi :lol: oczywiscie jezeli smarujemy tylko jadro, nie calego :D Przeciez to najlepiej odprowadzajace cieplo pasty (o AS II i AS III mowie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Smaruj... tylko ostrożnie! Sam kupiłem Arctic Silver III i jest spoko!!! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 sprawa jest prosta - chca cie naciagnac na kase, zaslaniajac sie niby szkodliwoscia pasty z dodatkiem srebra, poprostu pewnie mysleli ze trafili na kolejnego lamera ktoremu wcisna byle powod i gosc odejdzie z kwitkiem. Nie boj sie, walcz o swoja kase i nie popuszczaj gnojom. Aha i powiedz w jakim miescie jest ten sklep i najlepiej nr. telefonu, maila. Proponuje wyslac do gosci tyle maili zeby im skrzynke zatkac - to propozycja do wszystkich forumowiczow :twisted: . a ja z kolei bede dzwonil (z pracy) i im zyc nie dam :twisted: .Beda sie bali sygnalu telefonu. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 sprawa jest prosta - chca cie naciagnac na kase, zaslaniajac sie niby szkodliwoscia pasty z dodatkiem srebra, poprostu pewnie mysleli ze trafili na kolejnego lamera ktoremu wcisna byle powod i gosc odejdzie z kwitkiem. Nie boj sie, walcz o swoja kase i nie popuszczaj gnojom. Aha i powiedz w jakim miescie jest ten sklep i najlepiej nr. telefonu, maila. Proponuje wyslac do gosci tyle maili zeby im skrzynke zatkac - to propozycja do wszystkich forumowiczow :twisted: . a ja z kolei bede dzwonil (z pracy) i im zyc nie dam :twisted: .Beda sie bali sygnalu telefonu. :twisted: Moze to nieqltooralne, ale popieram Zibiego, podaj tego maila ! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Moze to nieqltooralne, ale popieram Zibiego, podaj tego maila ! :twisted:I będziemy ciągle w tym mailu pisać że pasty ze srebrem sąidealne do Xpków i może po milionie maili wbiję się tym tłumokom to do głowy! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Moze to nieqltooralne, ale popieram Zibiego, podaj tego maila ! :twisted: I będziemy ciągle w tym mailu pisać że pasty ze srebrem sąidealne do Xpków i może po milionie maili wbiję się tym tłumokom to do głowy! :twisted: Z tego co mi dali na karcie zgłoszenia do serwisu mojego HDD to ich mejl jest taki: serwis@komputronik.com.pl , a telefonik: (0 prefix 61) 8324672. Jak będę miał problemy z wymianą HDD to też mam nadzieję pomożecie :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Jesli chodzi o pracownikow tej firmy to nie moge miec zastrzezen bybajmniej do tych z ktorymi mialem kontakt. Od 2 lat kupilem w Komputroniku sprzetu za jakies 60 000zl dla firmy i sporo prywatnie. Fakt ze z reklamacjami trzeba sie przypominac ale zazwyczaj wszystko bezproblemowo zalatwialem. A sprzedawca juz w trakcie zakupow radzil co kupic zeby sie dobrze krecilo :D Jesli chodzi o rekojmie skorzystalem z niej juz 2 razy i uznali ja bez problemow a nie byle co reklamowalem bo monitor NEC 19 cali dostalem nowy po 2 dniach juz. A co do rekojmi to sprzedawca nie ma 14 dni tylko musi towar wymienic na sprawny natychmiast na miejscu, a jesli nie ma na sklepie to musi wyplacic kase :) Pozdrowka Co z rekojma gdy towar jest niesprawny ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Przeprosiny dla pana Meller Łukasz . :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Okazało się ,że to nie on tylko ktoś inny podawał się za szefa serwisu firmy Komputronik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Jesli chodzi o pracownikow tej firmy to nie moge miec zastrzezen bybajmniej do tych z ktorymi mialem kontakt. Od 2 lat kupilem w Komputroniku sprzetu za jakies 60 000zl dla firmy i sporo prywatnie. Fakt ze z reklamacjami trzeba sie przypominac ale zazwyczaj wszystko bezproblemowo zalatwialem. A sprzedawca juz w trakcie zakupow radzil co kupic zeby sie dobrze krecilo :D Jesli chodzi o rekojmie skorzystalem z niej juz 2 razy i uznali ja bez problemow a nie byle co reklamowalem bo monitor NEC 19 cali dostalem nowy po 2 dniach juz. A co do rekojmi to sprzedawca nie ma 14 dni tylko musi towar wymienic na sprawny natychmiast na miejscu, a jesli nie ma na sklepie to musi wyplacic kase :) Pozdrowka Co z rekojma gdy towar jest niesprawny ??? Można dalej z tytułu rękojmi "reklamować". Jedynie jest takie ograniczenie że wada z tytułu której towar został przeceniony nie podlega reklamacji. To znaczy np. Kupujesz przecenione buty. Zostały przecenione z powodu prującego się szwu na języku buta. Nosisz je miesiąc i nagle zaczęły ci sięrozklejać. Wtedy masz prawo z tytułu rękojmi żądać wymiany lub wrotu pieniędzy (niestety nie pamiętam w jakim terminie). POnadto należy dodać że rękojmia nie może zostać skrócona. Czyli czas trwania rękojmi to min. 1 rok. Ewentualnie dłużej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Jesli chodzi o pracownikow tej firmy to nie moge miec zastrzezen bybajmniej do tych z ktorymi mialem kontakt. Od 2 lat kupilem w Komputroniku sprzetu za jakies 60 000zl dla firmy i sporo prywatnie. Fakt ze z reklamacjami trzeba sie przypominac ale zazwyczaj wszystko bezproblemowo zalatwialem. A sprzedawca juz w trakcie zakupow radzil co kupic zeby sie dobrze krecilo :D Jesli chodzi o rekojmie skorzystalem z niej juz 2 razy i uznali ja bez problemow a nie byle co reklamowalem bo monitor NEC 19 cali dostalem nowy po 2 dniach juz. A co do rekojmi to sprzedawca nie ma 14 dni tylko musi towar wymienic na sprawny natychmiast na miejscu, a jesli nie ma na sklepie to musi wyplacic kase :) Pozdrowka Co z rekojma gdy towar jest niesprawny ??? Można dalej z tytułu rękojmi "reklamować". Jedynie jest takie ograniczenie że wada z tytułu której towar został przeceniony nie podlega reklamacji. To znaczy np. Kupujesz przecenione buty. Zostały przecenione z powodu prującego się szwu na języku buta. Nosisz je miesiąc i nagle zaczęły ci sięrozklejać. Wtedy masz prawo z tytułu rękojmi żądać wymiany lub wrotu pieniędzy (niestety nie pamiętam w jakim terminie). POnadto należy dodać że rękojmia nie może zostać skrócona. Czyli czas trwania rękojmi to min. 1 rok. Ewentualnie dłużej! Ok dzięki czy jeśli oddałem towar do serwisu to mogę go wycofać i powołać się na rękojmie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 "Szanowny Panie Kierowniku Serwisu Czytalem wlasnie w jaki sposob potraktowal Pan mojego znajomego nie uznajac reklamacji procesora AMD. Jestem bardzo oburzony sposobem argumentacji, iz pasta z dodatkiem srebra moze uszkodzic procesor. Jest to bzdura a dowodem na to moze byc fakt ze producenci coolerow dodaja do swoich produktow owej pasty, ktore to z kolei coolery sa w waszej ofercie. Drogi Panie ta argumentacja przeczy Pan logice i firmie w ktorej Pan pracuje. Sadze ,ze jednak uzna pan reklamacje mojego znajomego. List ten wysle rowniez do wlascicieli firmy, zeby wiedzieli jakich maja pracownikow. Maciej Aksamit" poszlo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Proszę tylko o nie używanie wulgarnych słów . Chyba nie chcemy się zachować jak bydło :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 "Szanowny Panie Kierowniku Serwisu Czytalem wlasnie ... Maciej Aksamit" poszlo :lol: Dzięki za poparcie Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 "gosc" szybko odpowiedzial :lol: :lol: :lol: "Niestety nie przypominam sobie tego typu sprawy. Byc może był to Pan Pogoda mój zastępca, który także może podjąć taką decyzję . Po drugie nie odmawiamy tego typu reklamacji tylko informyje, iż dystrybutor porcesorów AMd może z tego powodu odrzucic reklamacje procesora. I ma to miejsce tylko w przypadku gdy pasta z dodatkiem srebra jest "rozlana" po całym procku. Powinna znajdować sie tylko na jądrze procesora - nie są to moje wymagania tylko producenta AMD. Nie dotyczy to oczywiście Inteli, gdyż mają one obudowe. Osobiście polecam stosowanie past slikonowych. -----Original Message----- From: zibi [mailto:aksamit@go2.pl] Sent: Wednesday, September 11, 2002 1:45 PM To: lukasz_meller@komputronik.pl Subject: " i co z tym dalej robimy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Ode mnie też poszło! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Nie tylko ja ale wielu doświadczonych użytkowników jest oburzonych sposobem w jaki został przez Pana Łukasz Mellera potraktowany jeden z naszych przyjaciół. Nie uznał Pan reklamacji Athlona Xp. POwodem była pasta na srebrze użyta do "posmarowania" jądra w celu zapewnienia lepszego odprowadzania ciepła od jądra procesora. Dodam że posmarowane było jedynie jądro. Stwierdził Pan że z powodu użycia pasty na srebrze reklamacja nie zostanie uznana. Stwierdzenie to jest absurdalne gdyż wszystkie serwisy komputerowe, jak i producenci procesorów zalecają jak najlepsze "schładzanie" procesora i w takim przypadku pasta na srebrze jest niewątpliwą jego częścią. Dzięki niej możliwe jest uzyskanie temp. do ok. 5 stopni niższej niż w przypadku użycia pasty silikonowej. Tą wiadomość oczywiście otrzymają też pana przełożeni i wyciągnąsurowe konsekwencje, gdyż takie traktowanie klientów jest NIEDOPUSZCZALNE. Pozdrawiam Tomek Ja właśnie wysyłam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Ja jej używam i jest OK! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Zobaczymy co będzie gdy pójdę tam nasępnym razem Wiecie co jest w tym wszystkim najbardziej denerwójące , całość tzn. płyta procek i ram oraz pare innych ,żeczy została zakupiona w sobotę a on traktyje mnie jakbym to kupił z rok temu tzn. nie może mi wydać procka bo musi go wysłać do AMD (oczywiście winowajcą ma być pasta) Śmiechu warte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 jesli przyjeli od ciebie ten procek podaj mi nr zlecenia :) p.s. gosc juz sra ze strachu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 a tak na marginesie czy byl ukruszony lub inaczej mechanicznie uszkodzony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 a tak na marginesie czy byl ukruszony lub inaczej mechanicznie uszkodzony? Procesor był idealny tylko maiła pastę na jądrze i to wszystko ,żadnych przeróbek czysty miał służyć mojemu młodszemu bratu do grania i to wszystko Mam w razie czego na to 2 świadków A numer podam po 20:00 bo ma go mój kuzyn w pracy :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 1. Jak dajesz proca do go wyczuść pod wodą z pasty 2. pasta może być "jedynie na jądrze" 3. nie staszcie nikogo sądem - strasznie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia.... było juz kilku takich... :lol: i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o zrobili :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 nie straszylem goscia sadem :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Świetne! Podoba mi się, że ludzie pomagają, przy tak absurdalnej sprawie. No, żeby serwis komputerowy tak robił ludzi w konia to już szczyt wszystkiego... Trzymam kciuki, mam nadzieje, że koleś odchodzi od nerwów, że zadarł z niewłaściwym klientem ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 No jestem ciekaw co Wam z tego wyjdzie. Znam paru "ekspertow" od kompow sprzedajacych po gieldach. Ich wiedza jest czasem "porazajaca" i to najbardziej wkurza gdy czlowiek mowi o czyms o czym nie ma zielonego pojecia z takim przejeciem jakby na to postawil zycie swojej babci :P Z drugiej strony rozumiem takich ludzi ze po to prowadza interes zeby zarobic lecz napewno nie powinno sie to odbywac kosztem uczciwosci. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 1. Jak dajesz proca do go wyczuść pod wodą z pasty 2. pasta może być "jedynie na jądrze" 3. nie staszcie nikogo sądem - strasznie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia.... było juz kilku takich... :lol: i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o zrobili :lol: Chyba nie w temacie ale to co poczytaj wszystko a dowiesz się o co lata :-) (z tym myciem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 No jestem ciekaw co Wam z tego wyjdzie. Znam paru "ekspertow" od kompow sprzedajacych po gieldach. Ich wiedza jest czasem "porazajaca" i to najbardziej wkurza gdy czlowiek mowi o czyms o czym nie ma zielonego pojecia z takim przejeciem jakby na to postawil zycie swojej babci :P Z drugiej strony rozumiem takich ludzi ze po to prowadza interes zeby zarobic lecz napewno nie powinno sie to odbywac kosztem uczciwosci. Pozdro Dexter EKSTRA POWIEDZIANE !!! ZGADZAM SIE !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Chyba nie w temacie ale to co poczytaj wszystko a dowiesz się o co lata :-) (z tym myciem) Jak najbardziej w temacie! Dobra rada na przyszłość. Przed oddaniem wyczysciłem całego procka (oczywiście paza stickerami!) szczoteczką do zębów aż rdzeń błyszczał :) Nie wolno dawać serwisantom żadnego powodu do odrzucenia reklamacjii - nawet najgłupszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...