Skocz do zawartości
Mościch

Problem z nowym monitorem LCD

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zakupiłem nowy monitor LCD iiamy, 17 calowy. Wszystko chodzi cacy, tylko problem jest z oglądaniem filmów, czy to DVD czy Divxów. Nie wyświetla całego obrazu, to znaczy widać tylko środek filmu(np. zamiast calej postaci widac od szyji po kolana... :? ). Wygląda to tak jakby monitor był za mały, lub film zbytnio powiększony i nie mieścił się na ekranie. Mam zainstalowane sterowniki tego monitora. System winxp z poprawkami, sterowniki i directx aktualne. W czym może tkwić przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś taki problem ale na zwykłym monitorze CRT, obraz był tak jakby rozciągnięty w pionie i ucinało góre i dół co strasznie mnie denerwowało. Próbowałem wszystkiego tzn. ustawień w playerach i kodekach i nic nie pomagało wkoncu przeinstalowałem winde i problem zniknął :) więc tylko to moge Ci poradzić. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem też w sterach karty graficznej i to też nic nie dało, próbowałem dosłownie wszystkiego, pytałem się ludzi i nikt nie miał pojęcia dlaczego tak się dzieje. Więc u mnie napewno nie był to problem sterów od grafy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś tam w sterach jest cos takiego jak chyba nakładka video i tam trzeba ustawic na maksymalne oddalenie po inaczej bedzie wszystko powiekszone i nie bedzie się miescić.

Mam stery bez polskiej wersji ale u mnie jest to Overlay Controls>Zoom Controls>video Overlay i to musi byc ustawione na OUT.

Tak jest w sterach nvidii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że jest coś takiego i próbowałem też i tego uwierz mi że to nic nie dawało! nie wiem dlaczego! Odinstalowywałem wszystkie kodeki i stery instalowałem je spowrotem i nic! szukałem nawet coś w plikach systemowych i miałem porostu dosyć, ale może innym pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi