Mościch Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Niedawno zakupiłem nowy monitor LCD iiamy, 17 calowy. Wszystko chodzi cacy, tylko problem jest z oglądaniem filmów, czy to DVD czy Divxów. Nie wyświetla całego obrazu, to znaczy widać tylko środek filmu(np. zamiast calej postaci widac od szyji po kolana... :? ). Wygląda to tak jakby monitor był za mały, lub film zbytnio powiększony i nie mieścił się na ekranie. Mam zainstalowane sterowniki tego monitora. System winxp z poprawkami, sterowniki i directx aktualne. W czym może tkwić przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 w filmie? w ustawieniach odtwarzacza? sprawdz dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Jeśli używasz vplayera naciśnij P (opcja PanScan). Obraz będzie dopasowany do szer. monitora a nie wys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Miałem kiedyś taki problem ale na zwykłym monitorze CRT, obraz był tak jakby rozciągnięty w pionie i ucinało góre i dół co strasznie mnie denerwowało. Próbowałem wszystkiego tzn. ustawień w playerach i kodekach i nic nie pomagało wkoncu przeinstalowałem winde i problem zniknął :) więc tylko to moge Ci poradzić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Tak to juz jest jak się w sterownikach od karty graficznej ustawi maksymalne przyblizenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Próbowałem też w sterach karty graficznej i to też nic nie dało, próbowałem dosłownie wszystkiego, pytałem się ludzi i nikt nie miał pojęcia dlaczego tak się dzieje. Więc u mnie napewno nie był to problem sterów od grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Gdzieś tam w sterach jest cos takiego jak chyba nakładka video i tam trzeba ustawic na maksymalne oddalenie po inaczej bedzie wszystko powiekszone i nie bedzie się miescić. Mam stery bez polskiej wersji ale u mnie jest to Overlay Controls>Zoom Controls>video Overlay i to musi byc ustawione na OUT. Tak jest w sterach nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Wiem że jest coś takiego i próbowałem też i tego uwierz mi że to nic nie dawało! nie wiem dlaczego! Odinstalowywałem wszystkie kodeki i stery instalowałem je spowrotem i nic! szukałem nawet coś w plikach systemowych i miałem porostu dosyć, ale może innym pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...