Skocz do zawartości
Rosio

dylemat, co lepiej zmienic?

Rekomendowane odpowiedzi

mam jakies 500 pln do wydania i co zmienic:

>kupic athlona 2000+ ale mam "titana5" (wiecie o ktorego chodzi :lol: ) i nie wiem czy styka na tego antka :?

>kupic anthlona 1700+ i do tego hdd 7200 40GB (mam teraz fujitsu 20 GB 7200, ktore bym sprzedal oczywiscie)

BTW

1 chodzi mi przede wszystkim o plynnosc gierek (dysk ma w tym duzy udzial?)

2 nie zalezy mi na pojemnosci dysku

3 przez jakis czas nie chcialbym byc zmuszony cokolwiek zmieniac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weż AntkaXP 1800+ . Na tej płycie spokojnie go podkręcisz. Titan jest OK tylko monitoruj temperatury. Powinno ci jeszcze starczyć na dysk. W grach nic nie da chyba że do wczytywania sejwów :D , ale dodatkowe 20GB zawsze się przyda, chodźby na filmy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup 1600-1700, podkrec do 1900,2000 (titan wytrzyma) sprzedaj GF3 kup GF4 zostaw dysk jak ci na miejscu nie zalezy to po co zmieniac

hmm karty raczej nie zmienie po miesiac temu ja kupilem takze chce ja jescze potrzymac z minimum 6 miesiecy

a co do krecenia proca to musialbym zmienic pamiatki na ddr333, ale kto wie moze i tak zrobie :P

BTW czy antki 1600+ - 1800+ biegaja na magistrali 166 oczywiscie przy odpowiednio zmniejszonym mnozniku :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup 1600-1700, podkrec do 1900,2000 (titan wytrzyma) sprzedaj GF3 kup GF4 zostaw dysk jak ci na miejscu nie zalezy to po co zmieniac

hmm karty raczej nie zmienie po miesiac temu ja kupilem takze chce ja jescze potrzymac z minimum 6 miesiecy

a co do krecenia proca to musialbym zmienic pamiatki na ddr333, ale kto wie moze i tak zrobie :P

BTW czy antki 1600+ - 1800+ biegaja na magistrali 166 oczywiscie przy odpowiednio zmniejszonym mnozniku :?:

nie musisz pamiąek zmieniac .... mnoznik odblokuj i 12.5x133 = 2000+ na PC2100 :))) to jest zaleta AMD ... nie musisz miec zajebistych pamieci i wyskiej FSB ... wystarczy wysoki mnoznik i juz z 1600 jest 2000+

a co to magistrali 166 ... jak masz na plycie dzielnik 1/5 to spokojnie :))))

musiszmiec pecha zeby jak plyta na to pozwala durnia na 133 a antka XP na 166 FSB nie puscic

a jak chcesz trzymac GF3 ... super ... zaluz lokate i trzymaj te 265 zł ... napewno za rok bedziesz wiedzial coo zmienic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli bym odblokowal mnoznik to lepiej jest go obnizyc a fsb ustawic na 166 niz dzwigac mnoznik i dlatego musialbym zainwestowac w pamieci pc 2700 a te moje pc 2100 opchnac :?

Idea overclockingu to max wydajnosci z tego co masz .... reszta to juz rozbudowa kompa ...

ja wiem ze 10x166 jest lepsze od 12.5x133 niemniej jednak ...

jesli pamieci ci 166 nie wyciagna (moje nonamy chodza bezbłędnie (memtest86 v2.9) na 165 Mhz timingi na Normal{CAS 2.5, 2T Command; 3 6 3 } [152 Mhz na Cas 2, 1T Command; 3 6 3 ) to nadal mozesz podkrecic samego proca mnoznikiem , nie MUSISZ kupowac nowych pamieci zeby podkrecic AMD!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie nie musi nawet procka odblokowywać i kręcić tak wysoko jak proc i pamięci pozwolą. Jak są jakieś sensownej jakości (lub miałeś szczęście :D ) to przy max. timingach do ok. 150 może się udać.

Wg mnie to trochę bez sensu zmieniać pamiątki...więc zamiast 10x166 czy 12,5x133 to może lepiej się zastanowić nad 11x150 i nie musisz nawet procka odblokowywać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...