Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupilem sobie zestawik creative inspire 5300 + audigy i zastanawia mnie ten piaty glosniczek na monitorze. Kto wie jak go zmusic do jakiejkolwiek pracy oprocz testow glosnikow w ktorych sie odzywa poslusznie. Mam je niedlugo wiec narazie widze ze nie dziala jak slucham muzyki i w jednej gierkach z eaxem. Moze daloby sie cos zrobic zeby przynajmniej przy mp3 dzialal. Jak ktos cos wie na temat to pisac :)

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Creative specjalnie to zrobił. Gdy miałem sterowniki instalacyjne z cedeka wszystko ładnie grało przy mp3 łącznie z subem i centralnym. Po instalacji nowych sterów grały juz tylko 4 głośniki bez suba i centralnego. Poradziłem sobie w taki sposobik że zrobiłem 2 symatory wpięte w sygnał stereo. Gdy słucham mp3 to zmieniam włączniczkiem i sygnał stereo jest sumowany na głośnik centralny oraz na suba z okrojeniem pasma od 20 do 100 kHz dla samego suba. Innego sposobu nie widzę bo nowe sterowniki poprawiły mi stabilnośc więc nie chce starych instalować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli koniecznie chcesz żeby Ci grał centralny głośnik np. przy mp3, to włącz sobie w mikserze od Live tryb Watch Movie. Moim zdaniem ten tryb nadaje się najwyżej do filmów divx z dźwiękiem stereo. Nie wiem czemu aż tak bardzo Ci przeszkadza to że podczas słuchania muzy nie gra głośnik centralny, moim zdaniem to dodatkowe źródło dźwięku psuje bazę stereo... Owszem - głośnik centralny jest OK, ale tylko do filmów i do gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witunia all jeszcze raz to tego topa :)

Jak ktoś ma Live! albo Audigi to jest alternatywa sterowników do tej katry. na stroni http://kxproject.spb.ru/ jest cały ładny pakiecik. Strona po angielsku :) Zainstalowałem to cudo i jest rewelacyjne :) Stery creativa mogą się schować. Można sterować wszystkimi głośnikami z osobna jak chcesz. Nic nie jest deaktywowane i można sobie odpalić suba podczas odgrywania mp3 czy divxa :) Pakiecik naprawde jest rewelka i do tego jest też polski lang co mnie juz powaliło :). Wywaliłem płyte z cedekami Live 5.1 bo to badziewie - polecam wszyskim :) - jak toś to zainstaluje to niech da znać czy mu się tez tak podoba czy tylko ja jestem takie inny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś ma Live! albo Audigi to jest alternatywa sterowników do tej katry. na stroni http://kxproject.spb.ru/ jest cały ładny pakiecik. Strona po angielsku :) Zainstalowałem to cudo i jest rewelacyjne :) Stery creativa mogą się schować. Można sterować wszystkimi głośnikami z osobna jak chcesz. Nic nie jest deaktywowane i można sobie odpalić suba podczas odgrywania mp3 czy divxa :) Pakiecik naprawde jest rewelka i do tego jest też polski lang co mnie juz powaliło :). Wywaliłem płyte z cedekami Live 5.1 bo to badziewie - polecam wszyskim :) - jak toś to zainstaluje to niech da znać czy mu się tez tak podoba czy tylko ja jestem takie inny :)

No witam w moim klubie ja te stery propaguje od pol roku ;) ale raczej malo kto wie o co w nich chodzi . Ostatnio poprawiono wiele bledow z wczesniejszych wersji bo coraz wiecej ludzi pomaga robic te stery , Aha jedeyny mankament to brak wyjscia ac3 wyjsciem cyfrowym no i brak Eaxa w grach ( ale akurat gry to mi rybka ;) ) Muza brzmi duuuzo lepiej

http://kxproject.spb.ru/

A stery sa zbudowane na jakis sterownikach z polprofesjonalnej karty i maja kontroler Asio . Pakiecik ma 2 MB a nie 200 :) , a gra swietnie .

Polecam rowniez zmienic ustawinia bufora odtwarzania na jak najmniejszy u mnie chodzi na 4,27ms ,a ustawianie w biosie opoznien czyli PCI latency na 0( badz troche wiecej zalezy kiedy bedzie sie dzwiek kaszanil ) . Wyniki w testach karty sa duzo lepsze ze wzgledu na male opoznienia ( mowie tu o plytach na chipsetach Via ) Jezeli testy w Rightmarku sa poprawne ,to mam lepsze wyniki niz kumpla Audigy na sterach od Compaqa i duzo lepsze nic koles mial na Mojepc .

Aha wszyskie testy robilem na wyjsciu cyfrowym i Win Xp . Jezeli chodzi o stery od Creativa oryginalne to kuu........ graja jakby kuuu.. ktos na garkach napierdzielal , zreszta testowalem wszystkie mozliwe .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kXproject-y byłyby dla mnie OK, jeśli nie brakowałoby w nich opcji która w oryginalnych sterownikach od Live oznaczona jest Bass Redirection. Poprostu subwofer na tych kX-ach działa mi tylko podczas odtwarzania dźwięku AC3 (Dolby Digital) :( Dlatego wolę LiveWare... Jeśli chodzi o objętość LiveWare, to przecież nikt nie każe Wam instalować wszystkiego - mi wystarczają drivery + mikser.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...