Skocz do zawartości
PaPi

Prescot na LGA775 i WC

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieja mocowania blokow oraz odpowiednie bloki WC dla plyt z podstawka LGA775 ?

Do tej pory uzywalem z AMD XP 2500 bloku CPC, niestety firma nie produkuje zapinek pasujacych do plyt z podstawka 775.

Chetnie poczytam o doswiadczeniach uzytkownikow LGA775 z hlodzeniem wodnym.

Pozdrawiam

PaPi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietne rozwiazanie CPC + Prescot. Oczywiscie jesli sie nie ma czajnika :D Mozecie mnie zbesztac bo nie jestem maniakiem Intela, ale mysle ze mocowanie blokow na 478 i LGA 775 jest takie samo (mowie o blokach a nie CCC :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiesz czy sie domyslasz co do mocowania bloku w 478 vs 775 ? Zadalem pytanie o mocowanie pod 775 do CPC - otrzymalem negatywna odpowiedz, a CPC oferuje bloki i mocownia do P4 na 448.

Co do wydajnosci CPC, nie zauwazylem by Barton 2500@3200 (z powietrzem czy WC) byl chlodniejszy od Prescota. Ja wiem, ze CPC sie rozpadaja, sa niewystarczajace, spawane, brzydkie i w ogole passe, tyle ze taki zestaw (blok na procesor, grafike) z dwoma pompkami chodzi u mnie bez jakiejkolwiek konserwacji czy awarii ponad poltora roku. I dalej chetnie bym z niego korzystal tyle, ze nie mam jak zalozyc bloku na procesor :-(

Tak czy owak pogodze sie z wymiana calego chlodzenia (oczywiscie przez ch ;-)) tylko czy ktos sprawdzil mozliwosc mocowania WC na plycie z podstawka 775 ?

Pozdrawiam

PaPi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze :-) w porownaniu do kogos kto sie tym zajmuje zarobkowo mam zapewne 2 lewe rece. Nie chce tracic sily na to co moge kupic zrobione i dzialajace lepiej niz to co sam splodze.

Po drugie, nie jestem przekonany ze wejdzie w ta nieszczesna podstawke kazdy blok - po bokach sa kondensatorki, ktore wystaja nad podstawke od proca. Sam proc w podstawce ma 3 x 3 cm.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pozdrawiam

PaPi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko czy ktos sprawdzil mozliwosc mocowania WC na plycie z podstawka 775 ?

PaPi

Nie wiem jak na płycie z podstawką 775 ale do płytek w kiblu to wc mi się dobrze przyczepił. Żart ;).

No i cale szczescie, ze nie produkuja, bo na P4 Prescott, to woda z CPC by wyparowala w try miga 

Jak to przeciesz CPC jest do 4 GHz :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :lol: :twisted: :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety prescotty bardziej sie grzeja od bartonow. Juz z moim northwoodem 2,8GHz mialem problemy. Po pierwszych probach z prescottem 3,2 (cooler boxowy) podziekowalem intelowi za wspolprace. Teraz jade na tym co w podpisie i jestem zadowolony. Roznica w temperaturach (nie mialem jeszcze wody) miedzy bartkiem podkreconym do 3200+ a prescottem 3,2 siegala w stresie 17 stopni :!: - termometr cyfrowy. Troche mnie dziwi, ze tego nie zaauwazyles. Fakt, ze mam sztuke wybierana sposrod chyba 6 prockow ale roznica i tak ogromna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi