Skocz do zawartości
domel55

problem z odpaleniem k7s5a

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem wlasnie plytke k7s5a do durona 1300 (Morgan). problem jest taki ze jak wlaczam kompa to nic sie nie dzieje - zasilka chodzi, dysk sie kreci, tylko nic nie widac na monitorze i komp sie resetuje co ok. 7 sekund. czy to jest wina starego biosu, ktory nie obsluguje mojego procka?? prosze o pomoc, z gory dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300W codegen, plyta nie wydaje dzwiekow, uzywana, sprawna, dodam jeszcze ze nie mam coolera (chl. wodne), czy mozliwe ze nie wyczuwa obrotów i nie startuje??

Plyty ECS maja takowa blokade. Musisz wgrac bios sciagajacy ta blokade albo zainstalowac chlodzenie powitrzne.

co ty pierdzielisz, przecie codegen to jedna z lepszych marek

Codegon to shit, firma produkujace jedne z najgorszych zasilaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec kupilem nowy zasilacz i dalej lipa, to samo. zajrzalem do instrukcji od plyty i pisze ze obsluguje durony do 950mhz. czy jak wgram nowego biosa to będzie chodzic????

wgraj nowego biosa,mysle ze jesli plytka jest ok to bios pomoze , w jakiej wersje jest mobo 1.0 czy 3.1 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh, zatachalem durona ktory wedlug instrukcji pojdzie a tu lipa, stawiam ze koles co kupilem od niego plyte zrobil mie w bambuko, topic do zamkniecia, dzieki wszystkim za pomoc

co ty facet ? przeciez pujdzie ! a nawet i szybszy ? co ty dajesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odnosnie tego max athlonka to mozesz wsadzisc tam nawet 2600 xp+ ale dopiero po aktualizacji biosu i faktycznie najlepszy jest CheepoBios ale nie pamietam linka do stronki ja sobie ten bios zaodalem i teraz moge zmieniac FSB nawet do 166 i pozbylem sie wkoncu tego glupkowatego logo przy wlaczniu kompa

TYLKO STARY UWAZAJ PRZY AKTUALIZACJI SPRAWDZ SOBIE jAKA MASZ WERSJE PLYTY JEST NAPIsANE NA PLYCIE :)))) i skombinuj dobra dyskietke a potrzebujesz jeszcze flash do tego :))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odnosnie tego max athlonka to mozesz wsadzisc tam nawet 2600 xp+ ale dopiero po aktualizacji biosu i faktycznie najlepszy jest CheepoBios ale nie pamietam linka do stronki ja sobie ten bios zaodalem i teraz moge zmieniac FSB nawet do 166 i pozbylem sie wkoncu tego glupkowatego logo przy wlaczniu kompa  

TYLKO STARY UWAZAJ PRZY AKTUALIZACJI SPRAWDZ SOBIE jAKA MASZ WERSJE PLYTY JEST NAPIsANE NA PLYCIE :)))) i skombinuj dobra dyskietke a potrzebujesz jeszcze flash do tego :))))

ok więc tak znalazłem tutaj stronke z tymi CheepoBiosami :) => http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5ab.../cheepobios.htm

mam płytke w wersji 1.0, przynajmniej tak pisze w instrukcji...bez LAN :) tylko może mi ktoś objaśnić co oznacza w/fastwrites? czyżby "with" fastwrites? i płytka w mojej wersji to coś obsługuje ? i zarzućcice jakimś linkiem instruktarzu uaktulanienia biosu bo jestem zielony :) z góry thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak pujdzie jak nic nie moge zrobic, wywalilem sporo kasy na wszystkie czesci zeby sprawdzic czy dziala i tu lipa, nie mam ochoty sie z tym babrac, NIGDY WIĘCEJ ECS !!!!!

uwierz mi pujdzie bez problemów , mialem ta płyte w wersji 3.1 znajomy ma 1.0 i duron 1300 chodzi na nich na 100% athlon 2100+ tez ! jedyne co trzeba to nowego biosa a ty kupiles kompa i wyrzucasz go ;) bo nie umiesz sobie z nim poradzic, bezsensu, odpusc 1 dzien i drugiego go złóż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok więc tak znalazłem tutaj stronke z tymi CheepoBiosami :) => http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5ab.../cheepobios.htm

mam płytke w wersji 1.0, przynajmniej tak pisze w instrukcji...bez LAN :) tylko może mi ktoś objaśnić co oznacza w/fastwrites? czyżby "with" fastwrites? i płytka w mojej wersji to coś obsługuje ? i zarzućcice jakimś linkiem instruktarzu uaktulanienia biosu bo jestem zielony :) z góry thx

Stary dwa posty wyżej podałem Ci tego linka :wink: czytaj uważniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...