vojt Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Witam. Mam pytanie: jak wykonać tunel wyprowadzający ciepłe powietrze z okolic procesora ? Może są dostępne jakieś zestawy ? Choć sam wolę majsterkowanie (i koszta się liczą) , proszę o ewentualne linki do tematów ze zdjęciami , poradami itp. Dzięki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 można kupić na allegro jakieś tuby w dziale chłodzenie&tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Probowalem cos takieg ozrobic z kartonu, wyklejone w srodku szczelnym materialem (sliskim do tego), ale nie zabardzo mi to wyszlo, poniewaz temperatura wcale sie nie obnizylka :P Ale mysle ze winna temu jest konstrukcja karton... kat 90*st.. Wygladalo to tak: O -- cooler i procesor x - tunelik W - dziura z wentylatorkiem pomagajaca wyprowadzanie powietrza :) O x x x xxxxxxxxxxxxxxxW Ten kat duzy chyba tamowal :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Nie powiem bo nic nie widać, jeśli zamieściłeś foty to nie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 lol To nie foty a "rys" pogladowy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 przeciez widac, mogles to rozwiazac tak WxxxxxxxxxxxxxxxxxO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 A zalozymy sie ze tak nie moglem? Pomysl tylko troche... cooler jest prostopadly do bocznej sciany obudowy a nie do tylniej gdzie mam wentylatorki wyciagajace... z kartonu nie da sie zrobic zaokroglania za bardzo. rozumiesz teraZ? "nie widac zdjec" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30796284 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Na twoim miejscu rozwiązał bym to tak: - pożądek z kablami - dzuira 120mm w topie budy i tam wentyl wypychający. - dziura w boku budy na wyskokści proca i tam wentyl nawiewowy. (mozna dać kawałek rurki żeby wiało bezpośrednio na proca) ciepłe powietrze idzie do góry (jak masz dużo ciepła to wiatrak w zasiłce nie starcza) i dlatego ten wylot w topie. Załóż duzy wentyl i w miare cichy np cristal 120 mm podobno taki jest. wtedy spadną ci temp w całym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 A zalozymy sie ze tak nie moglem? Pomysl tylko troche... cooler jest prostopadly do bocznej sciany obudowy a nie do tylniej gdzie mam wentylatorki wyciagajace... z kartonu nie da sie zrobic zaokroglania za bardzo. rozumiesz teraZ? "nie widac zdjec" :D trza bylo wyciac dzure w boczku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Na twoim miejscu rozwiązał bym to tak: - pożądek z kablami - dzuira 120mm w topie budy i tam wentyl wypychający. - dziura w boku budy na wyskokści proca i tam wentyl nawiewowy. (mozna dać kawałek rurki żeby wiało bezpośrednio na proca) ciepłe powietrze idzie do góry (jak masz dużo ciepła to wiatrak w zasiłce nie starcza) i dlatego ten wylot w topie. Załóż duzy wentyl i w miare cichy np cristal 120 mm podobno taki jest. wtedy spadną ci temp w całym kompie. Porządek z kablami mam, poza tym obudowa BigTower - nad zasiłką wentyl wyciągający. Na samym dole z przodu wentyl nawiewowy ( tyle że muszę powiekszyć otwór - oryginalnie malutka szczelinka , myślę też o otworze w dnie budy pod prockiem i tam chcę umieścić wentyl) Moja buda jest wąska i od procka do boku jest pare centymetrów , powinien wystarczyć kawałek rury i dziura w boku. Muszę zastosować dziurę bo wyciszyłem blachy korkiem i aluminium ( i temperatura wzrosła - niestety) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 vojt: widze ze mamy takie same budy i podobne coolery ;] musze cie zasmucic - wywalenioe tego plastiku na dole budy niewiele daje - i tak wciagajacy wentyl nie ma duzo powietrza.... pozatym w tej budzie strasznie ciezko ulozyc kable (zawsze ebdzie waska kicha miedzy napedami a zasilem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Więc nie ma się co zastanawiać tylko wytnę dziurę w dnie budy (pod prockiem) i tam umieszczę wentyl wciągający zimne powietrze bezpośrednio na procesor (bez przeszkód w postaci wąskich szczelin). Myślę o takim rozwiązaniu: A odnośnie zasiłki to faktycznie jest tak wąsko że większa ilość kabli skutecznie zatyka przepływ powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...