Mysterio Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Zna ktoś jakieś dobre stronki na w/w wymieniony temat? Trochę googlałem ale nic ciekawego nie znalazłem. Gdzieś czytałem ze można tam jechać na np. 3 miesiace i się płaci ~9k pln wie ktoś coś więcej w tej sprawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 to nie jest hotel ze placisz i jedziesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 to nie jest hotel ze placisz i jedziesz... True true... :lol: A tak BTW. pit: taki tekst że leże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 to nie jest hotel ze placisz i jedziesz...Wiem że to nie jest hotel ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galvatron Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Znajdz kolesia co sie zglosi dla ciebie do programu "Dla ciebie wszystko" Jednemu kolesiowi żona(chyba) wygrała wyjazd do klasztoru Shaolin. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 to nie jest hotel ze placisz i jedziesz... I tu byś się Pit trochę zdziwił. Kiedyś oglądałem program na temat Shaolin. Teraz to się cholernie skomercjalizowało,chodzi tam kupa turystów,są zorganizowane wycieczki. A sporo mnichów ćwiczy boks (tak,boks),bo kung fu jest trudne :wink: Są pokazy dla turystów,ale to nie jest już to samo co kiedyś,starzy mistrzowie w grobach się przewracają :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 My kung-fu is better then yours ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 a ogladał moze ktos "Jet Li - Shaolin kung fu (Discovery Documentary) " pod takim tytołem go sciagnoł kumpel ma chyba ze 20 lat ten film ale co tam robia to ci kolesie cwicza 24h/dobe nawet jak spia ( nagłowie itp) kroja jedzenie pija no cały czas cwicza i to jak cwicza ! ten film trzeba zobaczyc jest glownie o szaolin no i pare razy pokazuja jeta jak sie uczł od dziecka ( propagandowy chinski porodukt eksportowy ) jedził po swiecie na pokazy oczywiscie w czerwonym dresiku made in china ufundowanym przez sponsora ( partie) ;) ale kit z nim , normalnie cwiczenia typu rozwalanie cegieł , butelek , łamianie kiji na kolesiu ( na rece piszczelach glowie udach...) , zelazne jaja - totrzeba zobaczyc , ale najbardziej rozwalił mnie dziadek po 80 ktory sobie stanoł na jednym palcu !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 szaolinowcy to ciency som normalnie teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 reed i ich wszytskich jednym palcem poprzewraca :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Zna ktoś jakieś dobre stronki na w/w wymieniony temat? Trochę googlałem ale nic ciekawego nie znalazłem. Gdzieś czytałem ze można tam jechać na np. 3 miesiace i się płaci ~9k pln wie ktoś coś więcej w tej sprawie? O ile się orientuje, to są organizowane szkolenia dla osób z poza Chin, za 9000$ (nie złotych), ale podobno bardzo trudno sie na coś takiego załapać. Niestety nie znam żadnych stron poświeconych tej tematyce, ale na Twoim miejscu rozejrzałbym sie za książkami. Nie należy jednak mylić samego klasztoru ze szkołami, które są z nim zwiazane. Za te 9k to chyba jest szkolenie właśnie w jednej z takich szkół, ale nie wiem dokładnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...