drawid Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Moj problem wyglada tak, ze od pewnego czasu, gdy dam na optymalizacje, to po resecie wyskakuje mi (po chwili), zebym recznie zdefragmentowal dysk, bo program nie moze :( . Dysk jest zdefragmentowany (uzywam Diskkeeper'a) i nie wiem co robic. Prosze o pomoc, albo przynajmniej o jakis link, bo nie znalazlem takie problemu na forum. Pozdro 4 all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Po co uzywasz bootvis'a? Ten program praktycznie nic nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Dokładnie. Najwyżej stwarza jakieś problemy. Są lepsze programy, którymi można przyspieszyć start Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drawid Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 A jakie, jesli mozna spytac?? Bo nie znam zadnych oprocz bootvis'a, system mi sie dlugo uruchamia i chce cos z tym zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Na przykład Diskeeper (program do defragmentowania dysku) ma opcję "boot time defrag", następnie Tweak XP ma podobne coś. Poszukaj na googlach powinieneś dużo znaleźć na ten temat. A na forum też było już coś o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Witam Po co uzywasz bootvis'a? Ten program praktycznie nic nie robi. No nie wiem U mnie zoptymalizował start i to znacznie Więc nie wiem czy taki "nierób z niego" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Hmm - Ja tez uzywam Bootvisa - sluzy on do optymalizacji startu poprzez zoptymalizowanie czasoow i opooznien ladowania usloog i sterownikow!! Twooj problem wydaje sie byc prosty: Masz po prostu wylaczony harmonogram zadań [task sheduler] w aplecie USLUGI, przez co BootVis nie moze ie uruchomic... Najprostsze rozwiazanie - Wlaczyc harmonogram na auto [bo potrzebny jest BootVisowi po starcie], uzyc Bootvisa i ponownie wylaczyc harmonogram... pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...