krwawytomi Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Czesc jestem tu nowy. Mam problem z kompem. Mam celeron 2.0->2.66,gecube r9550 xt, 512 ddr/400 i mam w grach 20 fps na opengl. Np dajmy counter-strike, mam fps od 20 do 40. Pomozcie mi prosze... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Podaj pełna nawze płyty głównej: pewnie ma Agp x4 więc sie nie dziw. No i ten celek [shit] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Tak jest agpX4 ale sprawdzalem u kumpla on ma tez agpx4 i celerona 2.4... U niego jest 150 fps na mojej karcie graficznej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Aha no i jeszcze chcialem dodac ze ten fps skacze jak glupi, mam sobie te 40fps ide a nagle 20, no bez sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Agp 4x nie ma tu nic do rzeczy.... :| Moze stery zle ? Moze ustawione AA i AF w sterach ? a moze najzwyklejszy w swiecie format ?? ;) a robiles 3D Marka ? ile masz pkt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 a twój qmpel jaką ma płyte główną?? ty widze ze masz jakiegos sisa [shit] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 stawiam na stery i wlaczony AA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Sorka Onio ze sie czepiam ale wszystko nazywasz "shitem" ?? :| kolega ma sprzet taki jak ma i nie prosi o to zeby mu powiedziec co wymienic a co nie :/ a napwno nie moze miec 40 fps w counter striku :| ja tez stawiam na AA lub AF w sterach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Dobra to teraz mi powiedzcie co to jest AA i AF :D Aha i jeszcze jak zrobic test w 3dmarku ??? ;] Wiem ze jestem ciota w kompach nie smiejscie sie ... :( Dopiero sie ucze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 a może w cs masz fps_max 40? wpisz w konsoli fps_max 200 i developer 1, zobacz wtedy :P, silnik csa nawet nie używa AA i AF, tylko stary open gl przecie to silnik hl1 z 1998 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Fps max mam ustawiony na 150 ;] i developer_1 :) Takze to nie to :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ale najdziwniejsze jest to ze on ma takie nagle skoki ... Ja mialem wczesniej gf fx 5200 128/64 i mialem taki sam fps jak na tym radeonie mam teraz ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 miałeś geforca teraz masz ati. konieczny format ewentualnie ściągnij drive cleanera. Po reinstalce idiesz do ustawień ekran zawansowane klikasz w zakładki opengl i direct3d i ustawiasz/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Feluś format juz byl :( ale jak masz to podaj mi link do tego cleanera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 jak był format to cleanera nie trza a instalowałeś stery do agp a sprawdzałeś ten aa i af sprawdz w 3dmarku wszystko zjajdziesz w googlu itp zmień stery do ati na jakieś najnowsze catalysty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 3D mark to taki benchmark [program testujacy] ;) musisz sciagnac go z neta zainstalowac i uruchomic ;) i tak jak mowi feluś zainstaluj najnowsze sterowniki ATi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 No to szukam tego 3d marka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ur8an- chyba mi niechcesz powieniec ze SiS i celeron to najlepsze marki na świecie?? Ja tylko wyrazam swoja opinie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 No wiec w 3dmarku2003 mam 2984 i co dalej ??? :) Tu chcialem jeszcze dodac ze fps mi skakal od 1 do 300 ........... LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ur8an- chyba mi niechcesz powieniec ze SiS i celeron to najlepsze marki na świecie?? Ja tylko wyrazam swoja opinie!! Moze nie najlepsze ale czy z tego powodu mamy nie pomagac koledze... :| :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 to wynik masz oki:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Moze nie najlepsze ale czy z tego powodu mamy nie pomagac koledze... A czy ja mu nie zamierzałem pomóc?? Wynik w porządku, klatki owszem skaccza i to u wszystkich.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Moze nie najlepsze ale czy z tego powodu mamy nie pomagac koledze... A czy ja mu nie zamierzałem pomóc?? Wynik w porządku, klatki owszem skaccza i to u wszystkich.. Tak ale w poprzdnich postach napisales ze Celeron shit, mobo Shit... a kolega tylko pytal czemu ma 40 fps w Counter Striku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Ja was rozumie ale nie chce zebyscie sie tu klucili. Ja chce to zrobic:( Tak nie moze byc kumple na gorszych sprzetach maja 100-150 fps a ja 20-40. A ten wynik 2984 w 3dmarku jest jak dobry ?? ;] :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 A ten wynik 2984 w 3dmarku jest jak dobry ?? ;] :twisted: Normalny dla tych kart :) Czyli sprzet masz sprawny i sie nie martw. Jakies ustawienia sa nie tak. Wejdz do wlasciwosci 3D w zakladce karty graficznej. Na wypadek, gdybys nie wiedzial jak to sie robi: klikasz prawym przyciskiem na pulpit, z menu, ktore sie pojawi wybierasz "Wlasciwosci" na ostatniej zakladce okna, ktore wyskoczy bierzesz "Zaawansowane" (prawy dony rog) Jedna z zakladek okna, ktore Ci wyskoczy, to "3D" Tam musisz przelaczyc na OpenGL i suwakiem przejechac maksymalnie w kierunku "Wydajnosc". Nie zapomnij kliknac pozniej na "Zastosuj" ;) Jak nie bedziesz czegos wiedzial, to pisz - kazdy kiedys sie uczyl :) Daj znac, czy pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Randall Nic nie ruszylo... Kurde nie wiem co jest mi kumple mowia ,ze cos z czyms sie gryzie, moze byc tak ??? No np. ze mi sie gryza ramy z karta graficzna ??? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Niech sie kumple pogryza jak Ci takie glupoty gadaja. Zobacz jeszcze w opcjach CS'a, czy nie masz go przypadkiem pod Direct3D, bo pamietam, ze HL obslugiwal go oprocz OpenGL. Jesli masz D3D, to ustaw na OpenGL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 OpenGL mam ustawione a kumplom nastukam do glow... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 No wiec jedyne, co moze byc, to sterowniki. Upewnij sie, ze zainstalowales zarowno te od karty graficznej: http://69.93.129.141/softmod.wxp-w2k-catal...25a-017633c.exe Jak i od plyty glownej. (nie wiem jaka dokladnie masz, wiec nie pomoge szukac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krwawytomi Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Randall instalowalem te sterowniki ale one mi nie dzialaja, wyskakuje jakis blad przy uruchamianiu systemu, pisze, ze "aplikacja nie zostala wlasciwie zainicjowana" a stery byly dobre bo sciagalem z ati.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...