Skocz do zawartości
beriam

Copper Shim, czy jest sens ... ??

Rekomendowane odpowiedzi

boshe takich tematow było 1000000

tak jak kolega wyzej-bezpieczenstwo przede wszystkim

temperatura-to zalezy czym chłodzisz- niektorym spadła temp po załozeniu CS o 1-4C ale ja bym sie na to nie nastawiał.

ps. CS'a nigdy nie zaszkodzi mieć.

topik do zamkniecia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że coppershim już 2 razy uratował mojego procka przed zgniecenim. Więc ze względów na bezpieczeństwo jest pozycją obowiązkową. Temp. raczej nie zmieni - może o 1 stopień, ale nie jest pewne w którą stronę :roll: .

Ważna rzecz - trzeba dobrać odpowiedni, pasujący coppershim i upewnić się, że nic nie zwiera na płytce procka. Ja zakupiłem niby pasujący na bartona, po czym musiałem zeszlifować 1 bok bo mógł zwierać mostki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne ja tez jestem za coper shimemzwlaszcza gdy masz jakis pozadny radiator a takie zwykle sa nie wygodne w montazu i maja ciasne zaczepy, co do temp. hm mi szczerze mowiac spadla o jakis 1-2 stopien ale tak czy tak za te pare zl. warto sobie kupic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko jeszcze gdzie znales cos fajnego w dobrej cenie :]

Tu nie ma co kombinowac i bawic sie w jakies firmy i kupowac np thermaltake bo wszystkoe sa takie same te podkladki i maja to sama grubisc no chyba ze naprawde jakis badziew. U mnie w sklepie sa po 10 zl z tego co pamietam i mozna jes bez problemu sotac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzegam przed "w dobrej cenie". Tak własnie szukałem i znalazłem mojego cs. Potem szlifowanie by uniknąć zwarcia.

Thermaltake v2 kosztuje koło 20 zł, nie ma na czym oszczędzać.

(oczywiście, nie twierdzę, że nada się do każdego athlona XP - trzeba to sprawdzić)

Update

Fllanker - tu już nie chodzi o samą grubość ale o wycięcie wewnątrz cs-a. Jak wycięcie nie jest dopasowane to mozna zrobić kuku procesorowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale widzialem juz troche grubsze jakies shitowe wiec chyba jesli bedzie za gruba to bedzie ciezej zalozyc coolera i jak zaczniesz na chama go cisnac to ci zaden copper shim nie pomoze nawet tytanowy i potem juz zostanie ci Copper ale FILD :) bo procek naprawde bedzie mial kuku wiec trzba popatrzec na grubosc a wyciecie owszem swoja droga a szczegolnie trzeban a two zwrocic uwage przy bartonach bo maja wieksze jadra... :/ fajnie to zabrzmialo oczywiscei chodzi o cach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzegam przed "w dobrej cenie". Tak własnie szukałem i znalazłem mojego cs. Potem szlifowanie by uniknąć zwarcia.  

(oczywiście, nie twierdzę, że nada się do każdego athlona XP - trzeba to sprawdzić)

wystarczy przeczytać na stronie, nie ma copper shim thermaltake pod bartona, w tym wypadku pomogą tylko produkty jamicon (czy jakoś tak)itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy przeczytać na stronie, nie ma copper shim thermaltake pod bartona, w tym wypadku pomogą tylko produkty jamicon (czy jakoś tak)itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio zakładałem dwóm różnym osobom penta qc80cu na mobilka bez coopershima i byłem mocno spocony przy tej operacji...ostatnio zakładałem dwóm różnym osobom penta qc80cu na mobilka bez coopershima i byłem mocno spocony przy tej operacji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletna bzdura. 8O Pewnie że thermaltake coppershim pasuje na bartona. Najlepszym przykładem jest mój komp który działa z tą płytką od 7 miesięcy. Jednocześnie polecam ją jeśli montuje się dość ciężkie coolery, jak np. zalman cnps 7000a-cu. Pozdrawiam. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio zakładałem dwóm różnym osobom penta qc80cu na mobilka bez coopershima i byłem mocno spocony przy tej operacji...ostatnio zakładałem dwóm różnym osobom penta qc80cu na mobilka bez coopershima i byłem mocno spocony przy tej operacji...

e tam bez przesady...tez przykrecalem pentagrama 92cu..nie jest zle..a nawet powiem ze lepiej niz na normalnej zapince..z normalna zapinka trzeba sie pierdzielic, dlubac i naginac ja srubokretem, a tutaj po prostu przykrecasz do maximum srubki..wazne tylko aby przykrecac na "zmiane"...raz jedna , raz druga...

co do CS...nigdy go nie uzywalem i nigdy nic zlego prockowi nie zrobilem...zdejmowalem wentyle z moich prockow (duron1000,athlonxp2000+ i teraz barton2500+) w sumie z 7 razy i nigdy niczego nie ukruszylem...jesli robi sie to powoli, z wyczuciem i nie na chama to wynalazki typu CS sa zbedne...no chyba ze kogos kreci zdejmowanie wentyla 10 razy dziennie :twisted: :twisted: wtedy CS bylby imho bardziej wskazany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi