jaceksuj Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 MAm Kartę TV PixelView. Zawsze byłó wszystko super. Ale teraz po formacie zainstalowałem sterowniki i klapa. Na każdym programie są okropne zakłócenia. Nie to że tylko jakieś paski. Dokładnie to wyglada tak że braz skacze. Są okropne poziome pasy. Dźwięk-nie będe wspominał. Czy ktos wie co mogę zrobić?? MOże to tylko sterowniki-nie wiem. CZy ktos miałó juz cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Bo pewnie PixelView wydalo jedna karte telewizyjna. Podaj model. Sprawdz polaczenie antenowe i sam kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceksuj Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Model mojej karty to: Pixelview Bt878p+. Wszystkie kable sprawdziłem i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Napisz jak zmienisz stery czy pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skin Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 posiadam karte telewizyjną PIXEL VIEW PLAY TV BT878P+ problemy są kilka: 1. jak ustawić zeby program TVP1 był na kanale 1? 2. strasznie mi głos szumi na niektórych kanałach... co ztym zrobić? 3. moja kablówka obsługuje TVN ale jak chce ustawić na karcie to znajduje ale strasznie niewyrazny obras (śnieży) pracuej na Win XP...stery dostałem na płytce ale sciągnołen nowsze z neta http://www.prolink.pl/sterowniki/tm_drivers/ a moze ja wogule zle ustawiam te programy? z góry dzieki za pomoc... pozdrawiam skin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 ad 2 . prawdopodobnie masz w tunerze wlaczony dziwek stereo albo sap...przelaczaj na inne tryby np na mono lub jesli masz sap to na stereo lub mono..powinno ustapic ad 3 a nie masz ustawionej anteny zewnetrznej jako zrodla sygnalu...? TVN z nadajnikow naziemnych ma bardzo slaby sygnal Na pyt. 1 odpowiem jak sprawdze na swoim tunerze ( to nie pixelview ale program bardzo podobny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Co do ustawiania programow to jest to opisane w instrukcji (w mojej bylo) ale przypomne: wybieramy program, naciskamy na MEM, klikamy na cyfrze na ktorej chcielibysmy miec program.Kuniec. Aby to potem dzialalo musi byc wlaczona opcja "CH" (nie wiem ktora masz DOKLADNIE wersje sterownikow,ja mam polskie, ale chodzi o wlaczenie "Kanal/Ulubione" czyli CH) dopoki tej opcji nie wlaczysz to na pilocie czy tym ekraniku z cyferkami ktory jest dolaczony do programu bedziesz wybieral programy ktore rzeczywiscie sa na 1 (czy zazwyczaj nic :)), po wlaczeniu CH bedziesz odbieral to co sobie ustawiles na pod MEM. Ale namieszalem :) Co do charczenia to sprobuj kursorami lewo/prawo robic finetune, u mnie wtedy wyswietla "czestotliowsc" (lub w ustawieniach programow jezdzic suwakiem przy wybranym programie) TVN mi nie znajduje podczas szukania programow :) - musze sam ustawicd kanal 75, zapisac i robic wlasnie finetune. Moje sterowniki byly w pliku: "PlayTVXP-XP_2K(PV-BT878P+ rev. 9D)10.15.03.zip" sciagnietym ze strony Prolinka ale nie polskiej (globalnej, z Tajwanu :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Witam :) Kupiłęm sobie tuner taki jak w Topicu i nie mogę go za żadne skarby zmusić aby mi złapał normalnie polskie kanały. Np. znalazłem TVP1 ale przez dostrajanie i zupełnie przypadkowo ale to nie tak ma być. Doczytałem się już że wszystko rozchodzi się o plik fpoland.tbl lub fipoland.tbl :) Czy ktoś z użytkowników podobnego tunera może mi przesłać ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Mam ten sa tuner i nigdy nie potrzebowalem takiego pliku,a uzywam go od trzech lat. Jakiego programu uzywasz do ogladania TV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Wejdź na stronę prolink ;] i tam jest specjalny plik dla polski ;]. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Recall1982 : Program to ten który ściągnąłęm ze strony prolink'a a dokładnie: PixelView PlayTV Pro 5.23 TV Domik : Kupiłęm tuner bez oprogramowania i cały soft ściągnąłem ze strony prolink'a łącznie z tym plikiem dla polski. Zamieniłem zgodnie z opisem i NIC MI TO NIE DAŁO :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Użyj np bogrtv jvt moretv dscaler. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Hmm na moretv... dźwięku nie mam :/ Pozatym znalazł więcej kanałów ale ich jakoś powala.. bardzo duże zakłócenia. Niestety moje mobo się spaliło i mam jakieś tymczasowe.. ale bez dźwięku. Głośniki podłączyłęm bezpośrednio do gniazda AUDIO OUT w Tunerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Masz dźwięk czy nie :>? Moge ci podesłać odpowiednio skonfigurowanego more tv. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 http://winamp.com/plugins/details.php?id=138360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Nie mam karty dźwiękowej :( ale po podłączeniu głośników do AUDIO OUT w tunerze działa dźwięk normalnie :) Sgj dobry plugin :) Jak naprawię mobo to przetestuję :) Edytowane 9 Października 2005 przez -=agent=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 W dscaler masz dokładne przeszukiwanie kanałów [; umnie znalazł wszystkie kanały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Zadam teraz głupie pytanie i proszę nie śmiej się ale naprawdę nie wiem... po zainstalowaniu DScalera uruchamia się taki konfigurator ustawia się procesor i takie tam, później jest okienko gdzie się wybiera "Card" No to wstawiłęm swojego bt878 PixelView ale poniżej wybiera się Tuner i tu mam problem :( bo opcji wiele a nie wiem co wybrać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Poszukaj tunera lg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pesymik Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) zainstalowałem karte TV PixelView PV-Bt878P+(REV.9D). sterowniki sa ze strony Prolinka TV 5.23. wszystko ładnie działa tylko przy właczonym TV mrugają wszystkie ikony na pulpicie. czy da sie to w jakiś sposób wyeliminować? Byłbym wdzięczny za pomoc Edytowane 6 Listopada 2005 przez pesymik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinu Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 mam ten sam model Pixela i mam takio problem poniewaz nie moge za nic w swie cie zainstalowac dzwieku... w btcap WDM Audio Capture mam takie cos:" Brak zainstalowanych sterowników tego urządzenia. Jeśli masz problemy z tym urządzeniem, to kliknij przycisk Rozwiązywanie problemów, aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów". Instalowalem wszystkie sterowniki.. odinstalowywalem potem znowu instalowalem robilem wszystko co sie da i nie wiem co jest.. myslalem ze mam cos z karta dzwiekowa podlaczylem inna i dalej to samo... mial ktos podobny problem? albo ma ktos pomysl jak rozwiazac moj? prosze o pomoc :) p.s oczywiscie uzywam windowsa xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazaj007 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 ja tez mam ten problem. co prawda mimo tego ze cos tam sobie pisze w sterownikach to dzwiek dziala. czy moze to byc przyczyna tego ze nie slychac dzwieku na programach canal+ w upc w wawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 czesc mam karte BT878 to jest chyba 3dmon lub pv951. Zainstalowalem sterowniki ale nie moge uruchomic BorgTV bo wyskakuje blad za malo pamięci, JTV nie znajduje zadnych kanałów moze polecicie mi jakis inny probram sciągnąlem ten flyTV i nie moge go zainstalowac. Jaki moge zainstalowac alternatywny program ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...