Kwiaciol Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Mam taki problem: Moja drukarka nie chce drukować Kiedy chcę zeby wydrukowała strone testową, nic się nie dzieje, z zadaniach drukowania jest poprostu "strona testowa". tak sobie jest i jest i nic nie drukuje Poprostu drukarka nie reaguje. sprawdzałem kable - wszystko OK przeinstalowywałem sterowniki - nic zmieniałem porty (drukarka podłączona pod USB) - nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 podales za malo informacji, mam takie pytania 1 - czy system widzi drukarke, ikona drukarki jest kolorowa i ma status podłączona. 2 - czy możesz skasowac oczekujący wydruk ? 3 - czy ostatnio napełniałes zasobnik atramentem ? 4 - po ponownych uruchomianiu komputera (pełnym restarcie, właczeniu zasilania w kompie) drukarka daje jakiekolwiek oznaki życia (musi byc włączona gdy komputer jest wyłączany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiaciol Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 1 - Tak widzi 2 - Tak 3 - nie jest on nowy (choć ma juz z 2 miesiące 4 - też nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Miałem ta drukarkę i proponuje ją wyrzucić. Sam tusz do tego jest wart więcej niz sama drukarka. Spróbuj odinstalowac stery, odłączyć kable wyjąc pojemnik z tuszem, złozyc wszystko i sprawdizic czy działa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 podsumowanie komputer widzi drukarkę ale nie może do niej wysłać wydruku. Możliwość skasowania wydruku oznacza ze jest on jeszcze na dysku kompa. Wygląda że padła elektronika a dokładniej część odpowiedzialna za czytanie, bufor wejściowy. Jeśli drukarka ma port centronics sprawdz ją. Jeśli nadal będzie martwa pozostaje poszukać nowej drukarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiaciol Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 odłaczyłem wszystko i podłaczyłem na nowo, zainstalowałem wszystko od nowa. Teraz pod ikonką drukarki jest napis offline. moze to coś zmienia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 tak. Sprawdz na innym kabelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...