Hawk Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Wczoraj dostałem tą płytke(dzień wcześniej niż planowałem 8) 8) ) i narazie jest zaje............ :P :P :P Krótki opis: Chipset KT333 , mostek 235, USB 2.0, ATA 133 CPU Voltage do 2.00V Możliwość regulacji napięcia AGP, RAM, Mostka. Dodatki do płyty zajebiste, dwa okrągłe kable HDD i jeden FDD, przedni panel z USB i wyjściami na głośniki, słuchawki ....... Wczoraj póściłem mojedo XP najpierw na FSB 150, wstał bez problemu, system stabilny, później FSB 155 no problem bez podnoszenia V, stabilny jak skała, FSB 160 bez problemu bez podnoszenia V, system spox latał jak głupi :P, Dzisiaj pojade wyżej zobaczymy, ale myślę że te 160 to i tak nieźle, ciekawe do ilu dojde :P :P :P :P :P :P Moim skromnym zdaniem płytka jest zajebista :P :P :P :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 ja tesh kce :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 tylko pozazdroscic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Skopiuj mi ją na dyskietkę i prześlij do mnie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a ile za nia dałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a ile za nia dałeś? Okazyjnie 520PLN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Mam pytanko. Przy jakich wartościach fsb płyta zmienia dzielniki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegita'2001 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 baa :) Chaintech przygotował też mobika dla P4 z i845E :) Jest tak samo cudna, ale overclockingu jeszcze nie próbowałem (mało nas, mało nas do pieczenia chleba :lol: ) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Mam pytanko. Przy jakich wartościach fsb płyta zmienia dzielniki? Dzisiaj dopiero ściągnąłem sobie programik do OC to zobacze jak lata PCI przy danym FSB :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Vegita ,sprawdzales tego chaintecha na wyzszych FSB z odblokowanym procem :P ?? ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a ile za nia dałeś? Okazyjnie 520PLN to masz ta tansza wersje bez dzwieku 5.1 ? opis w PCWK, a ta od Vegity jest drozsza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 No wlasnie napisz przy jaki FSB zmienia sie dzielnik. Jaki on wogole jest 1/5. A moze jest taki przez caly czas? Aha no i jeszcze jedno. Magistrala zmienia sie normalnie co 1,tak? Napisz o niej jak najwiecej. Planuje ja zakupic. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 a ile za nia dałeś? Okazyjnie 520PLN to masz ta tansza wersje bez dzwieku 5.1 ? opis w PCWK, a ta od Vegity jest drozsza... Chromole dziwięk 5.1 mam SB Live Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 No wlasnie napisz przy jaki FSB zmienia sie dzielnik. Jaki on wogole jest 1/5. A moze jest taki przez caly czas? Aha no i jeszcze jedno. Magistrala zmienia sie normalnie co 1,tak? Napisz o niej jak najwiecej. Planuje ja zakupic. Pozdrawiam. Z dzielnikami jest niedobrze chyba jest tylko 1/4, ale pisałem już do Chaintecha i zobaczymy co odpowie(w końcu to tylko aktualizacja bios potrzebna) a co do FSB to zwiększa się co 1. Narazie kręci się świetnie stabilne FSB 162, i rośnie :P :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Chaintech chyba do tej pory był typowym low-endowym producentem mobo coś koło Claytona i ECSa, ładnie poszli do przodu z tą płytką, tak jak parę lat temu Soltek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 No wlasnie napisz przy jaki FSB zmienia sie dzielnik. Jaki on wogole jest 1/5. A moze jest taki przez caly czas? Aha no i jeszcze jedno. Magistrala zmienia sie normalnie co 1,tak? Napisz o niej jak najwiecej. Planuje ja zakupic. Pozdrawiam. Z dzielnikami jest niedobrze chyba jest tylko 1/4, ale pisałem już do Chaintecha i zobaczymy co odpowie(w końcu to tylko aktualizacja bios potrzebna) a co do FSB to zwiększa się co 1. Narazie kręci się świetnie stabilne FSB 162, i rośnie :P :twisted: :twisted: :twisted: Napisales,ze dzielnik to tylko kwestia biosu? To niech zrobia od razu 1/6:) A jak tam fsb,rosnie dalej,ile juz wyciagnales z tego antka? Takie troszke glupie pytanko. Jak krece fsb to jak to sie ma do ramu? Wiem,ze pci wtedy wzrasta,a ram? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 No wlasnie napisz przy jaki FSB zmienia sie dzielnik. Jaki on wogole jest 1/5. A moze jest taki przez caly czas? Aha no i jeszcze jedno. Magistrala zmienia sie normalnie co 1,tak? Napisz o niej jak najwiecej. Planuje ja zakupic. Pozdrawiam. Z dzielnikami jest niedobrze chyba jest tylko 1/4, ale pisałem już do Chaintecha i zobaczymy co odpowie(w końcu to tylko aktualizacja bios potrzebna) a co do FSB to zwiększa się co 1. Narazie kręci się świetnie stabilne FSB 162, i rośnie :P :twisted: :twisted: :twisted: Napisales,ze dzielnik to tylko kwestia biosu? To niech zrobia od razu 1/6:) A jak tam fsb,rosnie dalej,ile juz wyciagnales z tego antka? Takie troszke glupie pytanko. Jak krece fsb to jak to sie ma do ramu? Wiem,ze pci wtedy wzrasta,a ram? ram wzrasta również-to chyba logiczne z tym 1/6 to chyba żartowałeś???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Zartowalem Bartezjuszu :lol: No ram wzrasta,ale chodzi mi o to,ze. Mam np. ustawienia 133/133 to nie moge krecic fsb bez ruszania ramu? Jak nie to pytanko takie do ile moge ddr 266 podkrecic (ile wytrzymaja)? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 nie można tego teraz okreslic-do ilu podkręcisz to zależy od wielu czynników Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 witam po pierwsze 520 zł to nie okazja,to norma; po drugie czy aby kolega Hawk nie jest jakimś przedstawicielem handlowym? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 witam po pierwsze 520 zł to nie okazja,to norma; po drugie czy aby kolega Hawk nie jest jakimś przedstawicielem handlowym? pozdrawiam No nie wiem w sklepie widziałem je po prawie 600 PLN. A co do przedstawicielstwa to chciałbym, przynajmniej wtedy miałbym więcej kasiory :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:, no ale cóż pomażyć zawsze można :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 A jak dla mnie to 80PLN to dużo.(tylko prosze bez przelicznia procentowego) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 No wlasnie napisz przy jaki FSB zmienia sie dzielnik. Jaki on wogole jest 1/5. A moze jest taki przez caly czas? Aha no i jeszcze jedno. Magistrala zmienia sie normalnie co 1,tak? Napisz o niej jak najwiecej. Planuje ja zakupic. Pozdrawiam. Z dzielnikami jest niedobrze chyba jest tylko 1/4, ale pisałem już do Chaintecha i zobaczymy co odpowie(w końcu to tylko aktualizacja bios potrzebna) a co do FSB to zwiększa się co 1. Narazie kręci się świetnie stabilne FSB 162, i rośnie :P :twisted: :twisted: :twisted: To jak to jest w końcu z dzielnikami na tej płycie? 1/5 powinna mieć bo jest na KT333 z odsługą fsb 166MHz. A jest 1/6 (dla fsb 200MHz)? A ma ustawienie w biosie fsb/memory 166/200? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 No wlasnie napisz przy jaki FSB zmienia sie dzielnik. Jaki on wogole jest 1/5. A moze jest taki przez caly czas? Aha no i jeszcze jedno. Magistrala zmienia sie normalnie co 1,tak? Napisz o niej jak najwiecej. Planuje ja zakupic. Pozdrawiam. Z dzielnikami jest niedobrze chyba jest tylko 1/4, ale pisałem już do Chaintecha i zobaczymy co odpowie(w końcu to tylko aktualizacja bios potrzebna) a co do FSB to zwiększa się co 1. Narazie kręci się świetnie stabilne FSB 162, i rośnie :P :twisted: :twisted: :twisted: To jak to jest w końcu z dzielnikami na tej płycie? 1/5 powinna mieć bo jest na KT333 z odsługą fsb 166MHz. A jest 1/6 (dla fsb 200MHz)? A ma ustawienie w biosie fsb/memory 166/200? Z dzielnikami to nie wiem. Program do oc Apogee over...... pokazuje mi przy FSB166 grubo ponad 40MHz, czyli z tego wynika że max. jest 1/4, ale może w nim coś jest popierdzielnone bo to jeszcze beta ver. Pozatym pisałem do Chaintecha w sprawie PCI i czekam na odp. pożyjemy zobaczymy. Jak narazie płytka sprawóje się świetnie, niedługo chyba dobije do FSB166-167 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Z tego co czytalem na frazpc to mozliwa max fsb to 250,wiec dzielnik 1/4 to chyba troszke maly,co? Jak bedziesz cos mial hawk to daj znac. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 250!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Akurat dzisiaj trafiłem na recenzję tej płyty : http://www.overclockersonline.com/?page=ar...rticles&num=156 Dzielnik 1/5 to raczej powinna mieć! Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Mikaelus czytaj to. To z frazpc.pl : Dochodzimy wreszcie do sedna sprawy, czyli regulacje FSB, mnożnika oraz napięć na płycie głównej. Maksymalny zegar taktujący FSB to 250 MHz, czyli imponująca wartość, maksymalny mnożnik to x12 (choć w nowszych BIOS może on ulec zmianie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 O qrfa.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Wlasnie czytalem linka,ktorego podal Duncan i dzielnik 1/5 wlacza sie po przekroczeniu magistrali 166,troszke lipa. A co po przekroczeniu 200? Heh.. Hawk dowiedz sie o to od Chaintech'a. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...