Skocz do zawartości
Hawk

Chaintech 7VJL

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj dostałem tą płytke(dzień wcześniej niż planowałem 8) 8) ) i narazie jest zaje............ :P :P :P

Krótki opis:

Chipset KT333 , mostek 235, USB 2.0, ATA 133

CPU Voltage do 2.00V

Możliwość regulacji napięcia AGP, RAM, Mostka.

Dodatki do płyty zajebiste, dwa okrągłe kable HDD i jeden FDD, przedni panel z USB i wyjściami na głośniki, słuchawki .......

Wczoraj póściłem mojedo XP najpierw na FSB 150, wstał bez problemu, system stabilny, później FSB 155 no problem bez podnoszenia V, stabilny jak skała, FSB 160 bez problemu bez podnoszenia V, system spox latał jak głupi :P, Dzisiaj pojade wyżej zobaczymy, ale myślę że te 160 to i tak nieźle, ciekawe do ilu dojde :P :P :P :P :P :P

Moim skromnym zdaniem płytka jest zajebista :P :P :P :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie napisz przy jaki FSB zmienia sie dzielnik. Jaki on wogole jest 1/5. A moze jest taki przez caly czas? Aha no i jeszcze jedno. Magistrala zmienia sie normalnie co 1,tak? Napisz o niej jak najwiecej. Planuje ja zakupic. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie napisz przy jaki FSB zmienia sie dzielnik. Jaki on wogole jest 1/5. A moze jest taki przez caly czas? Aha no i jeszcze jedno. Magistrala zmienia sie normalnie co 1,tak? Napisz o niej jak najwiecej. Planuje ja zakupic. Pozdrawiam.

Z dzielnikami jest niedobrze chyba jest tylko 1/4, ale pisałem już do Chaintecha i zobaczymy co odpowie(w końcu to tylko aktualizacja bios potrzebna) a co do FSB to zwiększa się co 1. Narazie kręci się świetnie stabilne FSB 162, i rośnie :P :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dzielnikami jest niedobrze chyba jest tylko 1/4, ale pisałem już do Chaintecha i zobaczymy co odpowie(w końcu to tylko aktualizacja bios potrzebna) a co do FSB to zwiększa się co 1. Narazie kręci się świetnie stabilne FSB 162, i rośnie :P :twisted: :twisted: :twisted:

Napisales,ze dzielnik to tylko kwestia biosu? To niech zrobia od razu 1/6:) A jak tam fsb,rosnie dalej,ile juz wyciagnales z tego antka? Takie troszke glupie pytanko. Jak krece fsb to jak to sie ma do ramu? Wiem,ze pci wtedy wzrasta,a ram?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisales,ze dzielnik to tylko kwestia biosu? To niech zrobia od razu 1/6:) A jak tam fsb,rosnie dalej,ile juz wyciagnales z tego antka? Takie troszke glupie pytanko. Jak krece fsb to jak to sie ma do ramu? Wiem,ze pci wtedy wzrasta,a ram?

ram wzrasta również-to chyba logiczne

z tym 1/6 to chyba żartowałeś????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zartowalem Bartezjuszu :lol: No ram wzrasta,ale chodzi mi o to,ze. Mam np. ustawienia 133/133 to nie moge krecic fsb bez ruszania ramu? Jak nie to pytanko takie do ile moge ddr 266 podkrecic (ile wytrzymaja)? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

po pierwsze 520 zł to nie okazja,to norma;

po drugie czy aby kolega Hawk nie jest jakimś przedstawicielem handlowym?

pozdrawiam

No nie wiem w sklepie widziałem je po prawie 600 PLN. A co do przedstawicielstwa to chciałbym, przynajmniej wtedy miałbym więcej kasiory :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:, no ale cóż pomażyć zawsze można :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak to jest w końcu z dzielnikami na tej płycie?

1/5 powinna mieć bo jest na KT333 z odsługą fsb 166MHz. A jest 1/6 (dla fsb 200MHz)?

A ma ustawienie w biosie fsb/memory 166/200?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak to jest w końcu z dzielnikami na tej płycie?

1/5 powinna mieć bo jest na KT333 z odsługą fsb 166MHz. A jest 1/6 (dla fsb 200MHz)?

A ma ustawienie w biosie fsb/memory 166/200?

Z dzielnikami to nie wiem. Program do oc Apogee over...... pokazuje mi przy FSB166 grubo ponad 40MHz, czyli z tego wynika że max. jest 1/4, ale może w nim coś jest popierdzielnone bo to jeszcze beta ver. Pozatym pisałem do Chaintecha w sprawie PCI i czekam na odp. pożyjemy zobaczymy. Jak narazie płytka sprawóje się świetnie, niedługo chyba dobije do FSB166-167 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikaelus czytaj to. To z frazpc.pl : Dochodzimy wreszcie do sedna sprawy, czyli regulacje FSB, mnożnika oraz napięć na płycie głównej. Maksymalny zegar taktujący FSB to 250 MHz, czyli imponująca wartość, maksymalny mnożnik to x12 (choć w nowszych BIOS może on ulec zmianie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie czytalem linka,ktorego podal Duncan i dzielnik 1/5 wlacza sie po przekroczeniu magistrali 166,troszke lipa. A co po przekroczeniu 200? Heh.. Hawk dowiedz sie o to od Chaintech'a. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...