wadim Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Witam Mam zwykla antene kratke :( jak wiadomo 7 kanalow to nie jest szczyt egzystencji mimo iz nie ogladam telewizi obsesyjnie ;) Dlatego zastnawiam sie nad takim zestawem z allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32828368 antena plus konwerter http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32828366 Teraz mam pytanie czy to legalne, czy ktos juz cos takiego ma, i co jest jeszcze potrzebne zeby ogladac telewizje satelitarna :) Interesuja mnie oczywiscie pakiety bez abonamentu.[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 A Ty chcesz podłączyć to bezpośrednio pod telewizor? Do tego muisz jeszcze mieć dekoder cyfrowy lub analogowy. Cyfrowe dekodery to już standart, więc nie polecam kupna dekodera analogowego. Polecam Ci kupno dekodera Nokia D-Box I, a jeśli masz więcej pieniędzy D-Box II. Oba te dekodery dostępne są na Allegro, i są one najczęściej sprowadzane nowe lub używane z Niemiec, bo tam są one sprzedawane razem z pakietem Premiere, to coś jak u nas Cyfra+ lub P2C. Oba dekodery mają możliwość przerobienia, a co za tym idzie - większy dostęp do kanałów. Co ciekawe do dekodera D-Box II, można wgrać specjalną wersję Linuxa, co powiększ znacznie pole do popisu, ma on także wbudowaną kartę sieciową i bez problemu można go połączyć z komputerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Po co sie bawic w Nokie jak na zwyklym Fergusonie od modelu 2018 za 350zł mozna ogladac to samo !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Nokie D-Box I można dostać taniej od tego Fergusona! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Panowie dołączę się do rozmowy :) Co myślicie o takim rozwiązaniu: http://allegro.pl/show_item.php?item=32521756 Czy w tym przypadku też mam takie duże pole do popisu jak np. na Fergusonach czy Dboxach ? /słonko/ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Właśnie taez sobie tak myśłaem moze lepiej to niz do TV to do Kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Ja przerobiłem stary dekoder od wizji i mam slonko gratis :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Na Fergusonach, prawie nie ma pola do popisu ;) A co do kart DVB, to polecam również, a pole do popisu na nich jest większe niż na jakichkolwiek dekoderach. Więc opłaca się kupować te karty, ale tylko niektórych producentów są dobre, a między innymi: Hauppage, Technotrend, no i SkyStar też chyba może się do nich zaliczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 W takim razie inwestuje w kartę DVB i niech słonko świeci już na zawsze hehehe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Fergusona zaprogramowac jest prosciej niz napisac post na forum ;). Za 330 ( jak poszukasz to znajdziesz za 310 ) Masz to samo co na koblówce ( UPS ) i jeszcze troche. Ale karty DVB to jest dopiero zabawa...cała orbita w zasiegu reki :twisted: A nad legalnoscia to jusz sie sam zastanow 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 W takim razie inwestuje w kartę DVB i niech słonko świeci już na zawsze hehehe ;)Nie cieszyl bym sie az tak z tym slonkiem. Jak wiadomo zamierzaja zmienic system kodowania na Alladina (tego z Premiere). Poki co chyba jeszcze nikt go nie ruszyl. Poza tym, ja wolalbym normalny tuner, zawsze to mniej problemow z podlaczeniem do telewizora itd. Na temat Nokii D-Boxa mam mieszane uczucia, wszystko zalezy od softu, moim zdaniem przecieniany tuner. Z dwojka nie mialem do czynienia. Fergusony sa dosc przyjemne i latwe w uzyciu, ale wiele po tych tanszych modelach nie oczekuj. Moze lepiej poszukac sobie jakiegos Pioneera BTC1430/1530, do tego najwiecej alternatywnego softu jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 wiesz za tunerkiem DVB stoi jeszcze to że ja nie mam gdzie tv zabardzo umiejscowić a na palzme to mnie jeszcze nie stać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Alladina został jusz 'ruszony". Robią to w ten sposub że podłanczają tuner Humax do kompa ( kabel z jednej strony ma LPT z drygiej karte chipowa ), odpowiednie opropgramowanie w tunerze i kompie i jada z koksem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Alladina został jusz 'ruszony". Robią to w ten sposub że podłanczają tuner Humax do kompa ( kabel z jednej strony ma LPT z drygiej karte chipowa ), odpowiednie opropgramowanie w tunerze i kompie i jada z koksem...A to nie wiedzialem nawet, niemniej sposob dosc meczacy i upierdliwy (przypomina dekodowanie P2C na tunerach Philipsa, gdy jeszcze nie bylo "porzadnego" softu ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Wszystko opiera sie o sharing :) Teraz wielu oglada w ten sposob Cyfre. Dla mnie kanal jest naprawde "rozkodowany", gdy wystarczy sam soft ew. s2emu zeby nastala jasnosc. Niestety nawet na kartach DVB coraz gorzej ze swieceniem :( SkyItalia ciemnosc, D+ ciemnosc. Dni Polsatu sa policzone :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Może zna ktoś adresy stron, jakieś forum gdzie można się dowiedzieć więcej na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Zobaczcie sobie to: http://once.csp.it/polish/index.php 1Mbit za friko przy uzysiu karty DVB, tylko czeba miec kanał wysyłkowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Zobaczcie sobie to: http://once.csp.it/polish/index.php 1Mbit za friko przy uzysiu karty DVB, tylko czeba miec kanał wysyłkowy. Zapomniales jedynie dopisac, ze daje ci to tylko najpopularniejsze i wybrane przez kogos serwisy. Zapomnij np. o sciaganiu dema jakiejs gry czy pliku, ktory ty konkretnie sobie zazyczysz w ten sposob (mowa o sat@once). Kiedys w podobny sposob mozna sobie bylo "sciagac" mp3 z jednego z kanalow tv przy uzyciu zwyklego tunera cyfrowego i komputera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Tak to prawda, kiedyś możnabyło przychwytywać sygnał satelitarny, w którym najczęściej znajdowały się zdjęcia gołych pań :) Można było to robić za pomocą wcześniej wspomnianego przezemnie dekodera D-Box I podłączonego do komputera przez SCSI. Forum o tej tematyce znajduje się m.in. pod adresem: http://forum.dvhk.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ...SkyStar też chyba może się do nich zaliczyć. CHYBA ???? to jest najlepsza karta DVB na Pc oczywuiście SS1 jest o tyle lepsza że ma wspomaganie sprzętowe więc pójdzie nawet na PII 350 bez problemu .....a z koleji do SS2 jest najwięcej programów i opisów w necie ....więc to jest "na pewno" jedna z lepszych kart do ogladania TV SAT na PC :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ...SkyStar też chyba może się do nich zaliczyć. CHYBA ???? to jest najlepsza karta DVB na Pc oczywuiście SS1 jest o tyle lepsza że ma wspomaganie sprzętowe więc pójdzie nawet na PII 350 bez problemu .....a z koleji do SS2 jest najwięcej programów i opisów w necie ....więc to jest "na pewno" jedna z lepszych kart do ogladania TV SAT na PC :-))To chyba jeszcze nie miałeś do czynienia z kartami pozostalych firm, które wymieniłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ...SkyStar też chyba może się do nich zaliczyć. CHYBA ???? to jest najlepsza karta DVB na Pc oczywuiście SS1 jest o tyle lepsza że ma wspomaganie sprzętowe więc pójdzie nawet na PII 350 bez problemu .....a z koleji do SS2 jest najwięcej programów i opisów w necie ....więc to jest "na pewno" jedna z lepszych kart do ogladania TV SAT na PC :-))To chyba jeszcze nie miałeś do czynienia z kartami pozostalych firm, które wymieniłem. LOL siedze w dvb jakies prawie 2 lata i powiem co kolega ze sky star jest w scislej czolowce kart dvb :twisted: Zreszta poczytaj inne fora o tej tamatyce to sie dowiesz ze to jest karta lider,kazdy ci ja poleci i najwiecej softu na nia jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 ...SkyStar też chyba może się do nich zaliczyć. CHYBA ???? to jest najlepsza karta DVB na Pc oczywuiście SS1 jest o tyle lepsza że ma wspomaganie sprzętowe więc pójdzie nawet na PII 350 bez problemu .....a z koleji do SS2 jest najwięcej programów i opisów w necie ....więc to jest "na pewno" jedna z lepszych kart do ogladania TV SAT na PC :-))To chyba jeszcze nie miałeś do czynienia z kartami pozostalych firm, które wymieniłem. LOL siedze w dvb jakies prawie 2 lata i powiem co kolega ze sky star jest w scislej czolowce kart dvb :twisted: Zreszta poczytaj inne fora o tej tamatyce to sie dowiesz ze to jest karta lider,kazdy ci ja poleci i najwiecej softu na nia jest ...może kolega mówiąc innych firm ma na myśli np. TECHNISAT :lol: czyli to samo co SS2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 A który tani tunerek digital FTA "warto" byłoby zassać ? Nie mam zamiaru męczyć się w dekodowanie i inne duperele typu podłączanie do kompa i kilku innych urządzeń. Chciałbym normalnie na TV to rzucić i tyle. Czaszę już mam, nawet z zezem, ale wiadomo, na analogu już prawie nic nie ma :( Ważne jest żeby miłą menu ekranowe w języku naszym polskim, innego żona nie obsłuży :| no i ładnie byłoby gdyby był bardzo płaski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 reed Myśle że Ferguson DSR-5001 powinien ci wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Wie ktoś może, gdzie znajdę listę takich kanałów, które są darmowe (niekodowane) i da się je odbierać bez zmian oprogramowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 ...SkyStar też chyba może się do nich zaliczyć. CHYBA ???? to jest najlepsza karta DVB na Pc oczywuiście SS1 jest o tyle lepsza że ma wspomaganie sprzętowe więc pójdzie nawet na PII 350 bez problemu .....a z koleji do SS2 jest najwięcej programów i opisów w necie ....więc to jest "na pewno" jedna z lepszych kart do ogladania TV SAT na PC :-))To chyba jeszcze nie miałeś do czynienia z kartami pozostalych firm, które wymieniłem. LOL siedze w dvb jakies prawie 2 lata i powiem co kolega ze sky star jest w scislej czolowce kart dvb :twisted: Zreszta poczytaj inne fora o tej tamatyce to sie dowiesz ze to jest karta lider,kazdy ci ja poleci i najwiecej softu na nia jest Też kiedyś w tym siedziałem, inaczej nie wygłaszałbym pustych słów. Możliwe, że od tego czasu zmieniło się kilka rzeczy. Gdybym w ogóle nie doceniał tej karty, to nie wymienił bym jej w moim poprzednim poscie. Więc zakończmy to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Sky star moze super nie jest... ale po prostu na to są programy .. po prostu jest wsparcie na to ze strony "undergroundu" ... Kolega testował i to i to.. na jednej obraz był zdziebko fajniejszy (ostrosc) ale programów mało.. A na drugiej za to łaziły wszystkie "testowe dekodery" ;) ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 To w końcu jaką kartę DVB polecacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 slavOK Tutaj [ http://dvbzone.dvhk.pl/ ] jest porównanie kart DVB, ich mozliwosci i tak dajel 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...