Skocz do zawartości
Bartolomius

The Settlers Heritage of Kings

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze mowiac, to dziwie sie, ze tak najezdzacie na ta gre. Osobiscie moge powiedziec, ze nie jest to strikte kontynuacja poprzednich czesci, wywalili kilka smaczkow (dostarczanie materialow przez osadnikow na wlasnych barkach ;) etc) , ale poza tym gra jest naprawde swietna ! Wciaga, ma ladna graficzke, fabule calkiem znosna imo. Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w jaki sposób poradziłeś sobie z tym ???

Zaczelo mnie wywalac odkac uzylem trainer 4,1 i jeszcze jakiegos. Ale wylaczylem je misje zresetowalem i dalej to samo !

Kurcze fiks ! Jeszcze wszedlem do pulpitu alt-tabem, a tam obraz skacze i pisze VPU Recover (to z katy graficznej) !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w jaki sposób poradziłeś sobie z tym ???

Zaczelo mnie wywalac odkac uzylem trainer 4,1 i jeszcze jakiegos. Ale wylaczylem je misje zresetowalem i dalej to samo !

Kurcze fiks ! Jeszcze wszedlem do pulpitu alt-tabem, a tam obraz skacze i pisze VPU Recover (to z katy  graficznej) !

1278662[/snapback]

Nie rozwiązałem :wink: samo mineło :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... mi tam gierka dobrze chodzi 1024#768,AAx4AnisoX8 i wszystko na high tyle że jakiegoś oclussion nie moga włączyć bo już za stara karta chyba ^^

A co do gry... Hm.. niby settlersy ale jakoś mi tego już nie przypomina.. ludki nie transportują towarów... nie ma granic.. ale gra sie nawet przyjemnie :)

Piss

joł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra do bani, grałem w demo jak tylko wyszło i też doszedłem do podobnych wniosków jak co niektórzy... ta gra po prostu nie ma już nic wspólnego z poprzednimi częściami, powstała zupełnie inna gra, tylko tytuł został ten sam... może dlatego żeby przyciągnąć wiekszą liczbę kupujących, sam tytuł znacząco może poprawić sprzedaż produktu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie gra przypomina mi troche tez Warcrafta 3 sposobem zatrudniania robotnikow, wycinania lasow, prowadzenia wojska nawet z lekka fabula kampanii( wprowadzenie dario jako bohatera pierwszoplanowego). To nie sa juz stare pocczciwe settlers 1, ale mysle ze zadna z kolejnych wersji nie dorownala i nie dorownala jedynce pod wzgledem grywalnosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam grać pierwszą misję z kampanii. Mam do dyspozycji herosa, a po pokonaniu wrogów, kilku robotników z wioski. Mając robotników mogę budować poszczególne budowle (kopalnie, kamieniołomy itd)

Po wybudowaniu np. domku żniwiarza nad jego chatką widzę trybiki i wykrzyknik - jak zrobić, żeby ktoś tam zaczął pracować, "obsadził" tę budowlę. Cokolwiek wybuduję, mam to samo :? Robotnicy ścinają drzewa czy też pozyskują kamień ale jak zrobić żeby w tych budynkach ktoś zaczął pracować?

Poradźcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wypowiem się krótko gierka przeciętna sporo ma minusów ale nie będę się rozwodził nad tym bo mam inne pytania mianowicie:

1. Czy można dodać jakoś komputera jak chce się pograć po lanie(pytanie poprzednik zadał ale nikt nie odpowiedział)?

2. Czy faktycznie jest tylko jedna "rasa" do wyboru?

3. Czy okienko dyplomacji jest po to tylko aby zobaczyć kto jest w sojuszy, noutralny lub wrogo nastawiony (czyli nie można przekupywać kogoś itp itd)?

Jeżeli odpowiedzi są odpowiednio nie, tak, tak: to gierka jest dużo poniżej przeciętnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam grać pierwszą misję z kampanii. Mam do dyspozycji herosa, a po pokonaniu wrogów, kilku robotników z wioski. Mając robotników mogę budować poszczególne budowle (kopalnie, kamieniołomy itd)

Po wybudowaniu np. domku żniwiarza nad jego chatką widzę trybiki i wykrzyknik - jak zrobić, żeby ktoś tam zaczął pracować, "obsadził" tę budowlę. Cokolwiek wybuduję, mam to samo :? Robotnicy ścinają drzewa czy też pozyskują kamień ale jak zrobić żeby w tych budynkach ktoś zaczął pracować?

Poradźcie!

1296995[/snapback]

musisz zrobic city center, ja etz wlasnie zaczalem grac i zabawa jest przednia nie przesadzajacie ze ta gra taka slaba bo tak nie jest, i przypomina troszke setlersow, nie jest to moze kontynuacja setlow, ale na pewno ja przypomina i gra sie fajnie, grafika jest ladna, biegajace zwierzatka ;) oprawa dzwiekowa tez sympatyczna, taka mila gra na rozluznienie

polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz zrobic city center, ja etz wlasnie zaczalem grac i zabawa jest przednia nie przesadzajacie ze ta gra taka slaba bo tak nie jest, i przypomina troszke setlersow, nie jest to moze kontynuacja setlow, ale na pewno ja przypomina i gra sie fajnie, grafika jest ladna, biegajace zwierzatka  oprawa dzwiekowa tez sympatyczna, taka mila gra na rozluznienie

polecam

ja tez zmienilem troszke zdanie o tej grze. sie wciagnalem nawet - chociaz dalej mi lekko przeszkadza ta personifikacja gl. bohatera :?

ale sama gra jest nawet przyjemna - zajebiste sa texty twoich ludzikow jak cos im nie pasi :lol:

tak grajac doszedlem do wniosku, ze moze te "settlersy" specjalnie nie przypominaja poprzednich czesci i podkreslono to po prostu podtytulem, a nie kolejnym numerem (czyli tutaj "V"), zeby je oddzielic od slawnej serii :unsure:

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Przegladam forum od dosc dlugiego czasu ale jakos dopiero niedawno zdecydowalem sie tu zarejestrowac...

mam problem z "Settlers" a raczej opisywanym tutaj niebardzo przypominajacym sequelu "dziedzictwo krolow"

Mianowicie gierka wychodzi mi do pulpitu gdy tylko zaczyna sie potyczka i tak mi sie zdaje gdy przelacza sie melodia na melodie podczas bitwy...

mam WinXP SP2, AMD AthlonXP 2800+, RAM 512MB DDR, GF Fx5500 128 z nowymi sterami.....

nie wiem co jest nie tak :(

pomozcie!!! :cry:

zmiana sterownikow na starsze (dostarczone na cd do karty) nic nie zmienia..... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do directa to mam nowego (9.0c)

a jesli chodzi o SP2.... coz kilka aplikacji ma z nim problemy...

nie wiem co jest.... w dalszym ciagu gra przerywa po kilku minutach w czasie bitwy:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, gra na poczatku troche mnie zniechecila bo brakowalo mi tragarzy dzwigajacych rozne sorowce, wydeptanych sciezek itp. , ale ta niechec szybko mija bo rozgrywka jest naprawde przyjemnie a sama gra wciaga :), pogralem pare godzin i nawet nie wiem kiedy minely.

Pogralem, pogralem i stanelem, az wstyd bo nie wydaje mi sie ze misje sa jakos szczegolnie trudne ( po godzinach spedzonych w Prince of Persia - Warrior Within chyba nic juz mnie nie zlamie ;) ) jestem na misji (chyba 6) w ktorej teren jest zalany przez wode i buduje "Watermachine" , jak mam zdobyc siarke? i jak dostac sie do tyego grodu w lewym dolnym rogu mapy? ... Do czarnej groty zaznaczonej na mapie nie moge wejsc, jedna brama jest zalana przez wode, a druga zamknieta ?? Przerwalem animacje i nie wiem co mam zrobic a od nowa mi sie nie chce zaczynac bo sava nie mam.

jak ktos jest dalej to prosil bym o jakas wskazowke.

pozdr.

Update:

Mysle ze to jest jakis blad w grze, bo wg questu tzreba przejsc przez ta grote, jak to jest u Was ?

Edytowane przez fariwave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm nie pamietam dokladnie ale chyba w obozie zaraz obok Twojej wioski jest kilkunastu bandytow ktorych nalezy pobic i tam jest skrzynka ktorej otwarcie zalezy od rozmowy z kupcem na gorze... pokaze sie taka animacja i podswietli sie kupiec do ktorego musisz sie udac zeby otworzyc skrzynie (a moze to byl ktorys z gubernatorow - nie pamietam bo jestem chyba 2 misje dalej i mam tez problemy ale w zwiazku ze jest tam dosc sporo bitew i czesto gra mi sie wylacza :angry: )

pozniej jak juz otworzysz skrzynke to bedziesz miec mozliwosc podejscia do skal z ukrytym przejsciem... mi tam tylko Zlodziejka Ari weszla i musiala sie niezle nagimnastykowac zeby zwiedzic caly oboz i nie zginac... w gorze obozu masz skrzynie ktora jest Twoim celem i "tajemne przejscie" jest znow aktywne zeby Ari mogla wrocic do reszty Twojej ekipy :)

coz pozostaje mi zyczyc Tobie POWODZENIA:)))

a ja dalej sie mecze z wylaczajaca sie gra:(

PS. Ludzie jak wiecie co moze byc nie tak please help me!!! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeee :?

nie wiem czy będę w nią w ogóle grał, po przeczytaniu tego co napisaliście. w dodatku nie ma już tych 'granic' i ludziki nie donoszą matreiałów na plac budowy. poczekamy do 10marca, zobaczymy jak wypadnie polska wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko zaciełem sie w 6misji bodajże, tam gdzie jest ta powodz, byłem juz aria w tamtym obozie i znalazlem klucz kory dalem kupcowi, teraz mam ostatnie zadanie musze zdobyc 2000 tego zółtego (sulphur ?) z tym ze musze to kupic za 1000 (thealers?) od kupca i tu problem bo skad mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tyle kasy ?? Co wiecej nie moge wrocic aria do tamtej wioski gdyz to tajemne wejscie w skale zawalil jakis glaz, inne wejscie jest zamkniete a 3 pod woda. Jak przejsc to dalej ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi