Skocz do zawartości
Draks_Maxim

dobra plyta pod a64

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki, że się podepnę pod topik ale ja też szukam płyty pod A64 na s 764 i nie wiem na co się zdecydować. Moje rozważania opierają się o poniższe modele:

1. Abit KV8 Pro (VIA K8T800 Pro)

2. Asus K8N (nForce 3 250)

3. Epox 8KDA3J (nForce 3 250)

4. Gigabyte GA-K8NS (nForce 3 250)

5. MSI K8N NEO-FSR (nForce 3 250)

Wiem, że podobny topic już istnieje, ale jest tam niezły bałagan i trudno doszukać się konkretnych informacji.

Czy wszystkie te modele mają zablokowane PCI/AGP?

Jakie posiadają możliwości overclockingu?

Jak ze stabilnościa i (bez) problemowością?

Której na pewno nie kupować?

I w końcu jak się prezentuje sprawa z FSB, w nForce 2 z reguły nie dało się wycisnąć więcej niż 230, 240 MHz, ciekawi mnie ile te chipset potrafią.

Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szuakm dobrej plyty glwonej do 500zl szukam dobrej plyty do podkrecania z dual ddr prosze o pomoc

A ja zadam takie male pytanie :roll: jaka podstawke ma miec plyta :?: Z tego co piszesz chcesz plyte z dual'em a to determinuje plyte na podstawce s940 albo s939 :!: Jezeli ma to byc plyta na s754 to tak jak juz ktos napisal DFI jest chyba najlepsza do o/c i nie tylko ,ale nie ma dual'a :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na s939 to oczywiscie Abit AV8 za 510pln

na s754 to sam juz nie wiem ,moze isc po ekonomii i Epox 8KDA3...

albo niech ktos kupi w koncu Asrocka na SIS i przetestuje - w Action to tylko 310pln

i namierzy ktos Asrocka z gniazdem s754 i s939 (na jednej plycie) - nie jestem bynajmniej fanem Asrocka ,ale musze przyznac ze zaciekawila mnie ta plyta - na dzis kupujesz s754 ,a za rok wkladasz s939 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi