nvg Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Mam pytanko.Jestem szczesliwym posiadaczem bartka 2800+,wczesniej mialem celerona i temp nie przekraczala 40stopni.Athlon teraz w windzie ma 55 a w stresie 65.Wentyl jest adkowski dostarczony w pudeleczku...Czy ta temp. nie jest zbyt wysoka a jak tak jaki wentytator kupic i za ile zeby temp byla mniejsza.thx za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Jak na ten wentyl i zakładam ze pasta biła to temp w normie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nvg Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 juz myslalem ze cos nie tak....ale nowy wentyl i tak bym kupil tylko jaki ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriannn87 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Ja na swoim Bartku 2500+@3200+ mam Spire Whisperrocka (36 zł na allegro) i temp. 38 - 55 w stresie czyli jak najbardziej poprawne. Tylko, że wentylek jest po polerowaniu (wyd. 5 zł na papiery wodne - 800/1200/2000/2500), a proc jest posmarowany Arctic Ceramique'iem (19 zł na allegro). Polecam też któregoś z Pentagramów z serii QC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damqq Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 poczytaj sobie inne tematy tam napewno znajdziesz rozne opinie, no ale juz sie poswiece i powiem ci tak: jesli chcesz miec cisze w kompie to kup takiego do 2000-3000 obrotow, a jesli nie przeszkadza Ci halas w niczym no to kup sobie 6000 obrotow, ale pamietaj ze nie tylko wiatrak jest pepkiem swiata potrzebny jest jeszcze radiator aby osiagnac sukces!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastapl Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Ja mam bartona 2500+@3200+ i na freezonie qc80 całym miedzianym bez dodatkowego szlifowania i ze zwykłą biała pastą dodaną do opakowania mam w stesie 50*C. Prędzej na boxowym chłodzeniu jak miałem @2800+ to temperatura w stresie też była około 60*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Moim zdaniem temperaturka jest jednak za wysoka. Sprawdź czy radiator jest dobrze zamocowany i ewentualnie przesmaruj go jakąś porządniejszą pastą. Nawet TITAN starczy. BTW to, co w podpisie ma 54 stopnie max, a proc sporo więcej ciągnie niż na domyślnym taktowaniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 a i jeszcze jedno jaka jest wentylacja obudowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Temperatura jest w normie, trzeba pamietac ze rozne plyty roznie zczytuja temp. Jesli tylko radiator nie parzy doslownie w dotyku to jest jeszcze ok. A tak po prawdzie to radzilbym ci zamontowac dwa wiatraki 80x w budzie, jeden z przodu wwiewajacy ,drugi z tylu wywiejacy ,praktycznie kazda buda ma miejsce na nie. Oba puszczasz na 7v i jest cicho i napewno sporo chlodniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Mam pytanko.Jestem szczesliwym posiadaczem bartka 2800+,wczesniej mialem celerona i temp nie przekraczala 40stopni.Athlon teraz w windzie ma 55 a w stresie 65.Wentyl jest adkowski dostarczony w pudeleczku...Czy ta temp. nie jest zbyt wysoka a jak tak jaki wentytator kupic i za ile zeby temp byla mniejsza.thx za info Jak na tą płytę to temperatury w miarę normalne nie masz co się martwić [płyta ma odczyt temp z diody terminczej... w każdym razie zawyża temperatury przynajmniej o jakieś 10 stopni... ja maiłem 77 stopni stable...] real masz ok. 55 w sumie OK. ale zakup lepszego chłodzenia niezaszkodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 A ja Ci powiem tak...skoro komp Ci sie nie wiesza, nie masz restartow, to przestan sie martwic ta temperatura, a kase wydaj na przyjemniejsze rzeczy niz nowy cooler na procka. Zamknij obudowe i ciesz sie tym ze dziala :) nie ma sensu sie denerwowac pytac szkoda nerwow :) sam to przerabiałem przez 2 lata :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Przesmaruj dobrą pastą eg. AS5, OCZ 5+, jak wyżej zdejmij bok obudowy, albo zapewnij jakąś cyrkulację powietrza (przynajmniej 1 wdmuch, 1 wydmuch, ew. komin i podłoga), ustaw zabezpieczenie termiczne w biosie eg. 65*C warning, 70*C shut down i koniec :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 a ja na twoim miescu wydal bym kase na nowy wentylek np taki jak ja mam za 40 zł spire whisperrock IV z komputronika.pl na 3 lata gwarancji cichutki ale białą paste z niego zdrapalem i nalozylem paste na srebrze za 3 zł z allegro i temp w iddle nie przekracza 39 stopni a w stresie 46 koszt 43 zł i cicho i chlodniej i spokojnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nvg Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 obudowe mam otwartą :) jak zamkne to +3 stopnie w stresie tak samo do 65c.Niemartwie sie bo mam 3lata gwarancji :) jak sie zjara dadza nowy :P plyta tez ma 3 lata :D wiec luzik na maxa ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 jak sie zjara to nowego nie dostanieszjak sie zjara to nowego nie dostaniesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nvg Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 dostane,dostane :lol: 1) proc nie krecony 2) wlasciciel sklepu to moj dobry koles 3)moj hd sie zjaral i dali nowego :D 3)fx 5200 tez sie zjaral i tez dali nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nvg Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 tylko ze czekalem 3 tygodnie na hd i na fxa -----> reszte plyte glowna kupilem od kolesia (tez sie zjarala) mam w piwnicy,a procek (A1200) ram (sd256) opchnolem :) teraz mam to co nizej i moze dzisiaj zamienie mego fx na r9550 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 nvg wszystko ci sie jara nie pomyliles moze obudowy komputera z kuchenka gazową ? dodam ze obydwie obudowy sa metalowe a kuchenka ma okienko i wyglada jak obudowa po tiuningu :DDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Mój znajomy tez mial plyte gigabyte tak jak ty i tez mial temperaturki w granicach 65St (mial Bartona 2600+) i okazalo sie ze Gigabyte na swoich plytach pokazuje taką temperature, wiec sie nie przejmuj, gdybys mial 100 Stopni tobym ci polecal wymiane wentylatora i przesmarowanie procka a tak wiemv ze to kwestia czujnika na plytach gigabyte'a, wiec nie przejmuj sie tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nvg Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 DoThAn -----> :D tak to jest jak sie wklada zasilacz ze starego kompa...niedos ze zjaral plyte to i kolegow z plyty zawalal na ognisko :) tylko procek i ram nie poszli :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 procek i ram nie poszli bo działali ze sobą synchronicznie :) składam kondolencje i zycze uznania reklamacji :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...