Crazy_Ivan Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Zauważyłem, że od jakiegoś czasu niepotrzebne zamyka się wiele tematów. Nawet autorzy topiców o to proszą a moderatorzy oczywiście ochoczo spełniaja takie prośby. IMHO to bezsensu, przecież nawet jak juz uzyskaliśmy interesujące nas informacje nie znaczy, że ktoś jeszcze o coś nie może tam zapytac, powidziec, mówiąc któtko inni mogą jeszcze z takiego tematu skorzystać. Z drugiej strony tempi się powielanie wątków :roll: troche to nielogiczne. Podsumowując, warto chyba przystopować z i robić to tylko w przypadkach łamania regulaminu, ect. przecież jeśli nie będze zinteresowania tematem i tak spadnie na dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Zawsze Ivan sa dwie strony medalu . BO jak mozna nie blokowac 1000 posta o zasilacz . Czasem sie blokuje w momencie , jak wiadomo, ze nic wiecej konkretnego nikt nie napisze . Ale i tak chetnie zobacze ktore tematy wedlugo ciebie zostaly zamkniete nieprawidlowo . POdaj pare linkow, i sie oceni :) . POzdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 chyba chodzi o tematy w stylu "prosze o pomoc bo cos sie zepsulo" - userzy pomoga i pada haslo od autora "problem rozwiazany mozna zamknac" i pojawia sie klodka ... a ktos moze miec podobny problem a rozwiazanie z temtu akurat nie pomaga i juz w tym temacie sie nie dopisze ... dobrze kombinuje ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Gnz, tak dobrze :) Oraz takie jak ten np: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=94250 Wiadomo to co się powtarza lub łamie regulamin trzeba porzątkować ;p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 No to akurat jedna sztuka, a zamknietych wczoraj bylo z 8 :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Miałem pisac nowy temat ale się podepnę. Mnie ostatnio denerwują dwie rzeczy: 1. Odsyłanie do tematów które maja kilkadziesiąt stron "poczytaj temat o R9550, tam znajdziesz odpowiedź", nie mówię tu o banalnych problemach typu "jak podkręcic" "co kupic" ale o przypadkach gdy ktoś konkretnie zatytułuje temat i zwraca się z konkretnym problemem podając przy tym konfig. Powodów dla których ktoś nie chce lub nie może przeczytac całego wątku może byc mnóstwo i wcale nie musza wynikac z lenistwa np: -ma modem -nawalił mu komp, pisze od kolegi, z pracy -słabo mu chodzi sie siec (radiówka) itp. -nie ma ochoty czytac "czatowych" dyskusji ile kto podkrecił i jaki ma wynik w markach 2. Trudności z uzyskaniem odpowiedzi na podstawowe problemy; tu znowu są goście którzy podają wszystko co trzeba, piszą we właściwym temacie o konkretnym problemie ale chętnych do pomocy jakoś nie ma. Gdzie jesteście userzy? Wiem że sporo ludzi ostatnio odeszło ale czy jest aż tak źle? Hehe, jestem chyba pierwszym, który narzeka na userów a nie moderów, tak, tak panowie na userów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Hehe, jestem chyba pierwszym, który narzeka na userów a nie moderów, tak, tak panowie na userówNie tylko Ty narzekasz na userów. Mnie też to denerwuje, a także głupota niektóych userów. Ale nie mogę się z Tobą zgodzić że odsyłanie jest złe. W temacie o SP2 PL dla Win XP, kiedy były 3 lub 4 strony to userzy (niektórzy) pytali się o coś co już zostało napisane, jakby nie mogli przejrzeć tych kilku stron :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Ja znam osoby ktore nie sa zarejestrowane na tym forum ( nie moga pisac itd ) . Ale powiem wam jedno , siada taki czlowiek i czyta 10 stron o czyms ( z czym ma akurat problem ) , i wie wiecej niz niektore za przeproszeniem lenie i lamy ( co sie zarejestrowaly ), a im sie czytac nie chce . I wlasnie ci goscie stanawia zawsze polowe userow tweaka i im trzeba czyscic caly ten balagan . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Crosis, odsyłanie do wątku parostronnicowego jest jak najbardziej w porządku. Co innego 130 stron, to już mała książka. Ja mam na myśli przypadki gdzie ludzie bardzo konkretnie opisywali swój problem. Jeszcze jedno: duży wątek często zamienia się w coś w rodzaju czatu, padają pytania ale z odpowiedziami gorzej. Nadal jestem za tym żeby z KONKRETNYM problemem można było zakładać odzielny temat i nie odsyłać. Xan, masz rację, powiedzmy 10 stron każdy może przeczytać, jednak niektóre wątki to prawdziwy bałagan i trudno przewidzieć gdzie znajdzie się rozwiązanie, na 1 czy na 101 stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Crosis, odsyłanie do wątku parostronnicowego jest jak najbardziej w porządku.Spoko, tu się zgadzam z Tobą. Jeszcze jedno: duży wątek często zamienia się w coś w rodzaju czatu, padają pytania ale z odpowiedziami gorzej. Xan, masz rację, powiedzmy 10 stron każdy może przeczytać, jednak niektóre wątki to prawdziwy bałagan i trudno przewidzieć gdzie znajdzie się rozwiązanie, na 1 czy na 101 stronie.Większość tematów w dziale GRY tak wygląda. Zobacz chociażby temat o Doomie 3. Nadal jestem za tym żeby z KONKRETNYM problemem można było zakładać odzielny temat i nie odsyłać.A ja wolałbym, żeby dane zagadnienie było w jednym temacie np. Service Pack 2 dla Windows XP, jeden temat o codecach itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 A ja mam taki OT: Zmieńcie opis działu 'podstawowe zagadnienia' (Jak podkręcić, gdzie znaleźć, co kupić - i dlaczego nie działa. Swoje pierwsze kroki skieruj właśnie tutaj) - chodzi mo głównie o to nieszczęsne 'jak podkręcić. Wszystko jest dokładnie opisane w faq, może dodajcie ten tekst pod nazwą tego działu taką wytłuszczoną czcionką, jak jest teraz w podstawowych zagadnieniach. Może będzie mniej przybywać takich (http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=96638) tematów, albo "kupiłem radeona, jak podkręcić, pomocy" .itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Problem jest w tym, że istnieje klawisz , ale mało osób z niego korzysta. Jest on właśnie po to stworzony, aby czaty lub idiotyczne posty wyrzucać i nie raz ukarać usera za robienie śmietnika. Moderatorów jest 20 a userów, ponad 22000 co daje do myślenia, że moder musiałby siedzieć przynajmniej 16 godzin dziennie na forum i czytać wypociny userów i wyłapywać idiotyzmy. Nie, którzy widząc nie regulaminowy post lub temat, zgłaszają go nam a my w kilka minut (różnie) czytamy go i podejmujemy decyzje, co z tym fantem zrobić. Dzięki waszej pomocy damy radę oczyścić to forum z nie potrzebnego badziewia, sami bez pomocy niestety dużo nie wskóramy. Co do zamykanych tematów, robi się to po to, aby zapaleńcy Off Topiców nie mogli sobie ponabijać postów ( co po niektórzy uwielbiają to robić). Temat zamkniemy, ale na prośbę userów możemy go ponownie otworzyć, nie stanowi to najmniejszego problemu. Wystarczy do któregoś z nas napisać i zwrócić się z prośbą. My nie gryziemy i zawsze chcemy wam pomagać, bo nie siedzimy tu z przymusu tylko jest to nasze hobby i dzięki temu forum kształcimy się cały czas. Przemyślcie moje wypociny i rozważcie to, co napisałem. Dzięki wam to forum może być jeszcze lepsze. Tylko wy też tego musicie chcieć. Pozdrawiam romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...