ParanoiK Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Szukam jakiejś ciekawej dystrybucji unixowej na pendrive'a usb 64MB - nie musi być linuksowa. Spotkaliście się z czymś fajnym? Bo jak na razie znalazłem tylko feather linux. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 http://distrowatch.com Moze cos sie spodoba pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Szukam jakiejś ciekawej dystrybucji unixowej na pendrive'a usb 64MB - nie musi być linuksowa. Spotkaliście się z czymś fajnym? Bo jak na razie znalazłem tylko feather linux. (głupie pytanie=nie besztać) Jak się to to bootuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Tak samo jak z dysku. Nowsze BIOSy maja dodatkowa opcje (USB) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 http://www.damnsmalllinux.org/ Ale to troche mikroskopijne jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yarii Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 a ja bym polecił coś polskiego PLD-LiveCD http://livecd.pld-linux.org/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Kolejny który nie doczytał posta? Jakoś nie widzę distro 64MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 to moze cos takiego? http://gentoo.osuosl.org/releases/x86/2004.3/livecd/ kiedys bawilem sie tym malym live_cd calkiem afajnie chodzilo ale nie licz na x'y ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Jest cos takiego jak Flash Linux - czyli gentoo z x'ami, ale potrzeba 256M. Ciezko bedzie ci znalezc cos na 64M, najlepiej byloby chyba samemu sobie cos przygotowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 linux from scratch... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Właśnie zależy mi na tym, żeby za dużo nie mieszać bo po prostu nie mam czasu się bawić w budowanie własnej disto. Jakbym teraz miał na to czas to bym to zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 sprobuj tego gentoo moze ruszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Jesli bez X'ow to: http://rescuecd.pld-linux.org/ W sumie to troche tam daloby sie jeszcze dorzucic. Jesli z X'ami to chyba trzebaby sie samemu troche pobawic, ale mozna, zainstalowac w chroocie, przerobic na squashfs, dodac do tego jakis prosty initrd zeby ten obraz ze squashfs'a wypakowal i wio. Na 64MB moznaby zmiescic na oko z 150MB "zywego" softu, czyli calkiem sporo. Podstawowy taki zestaw z X'ami, WindowMakerem, takimi ciach!lami jak openssh/ekg plus kupa zbednych rzeczy jak dokumentacja/man'y/zbedne locale zajmuje 127MB, po przepakowaniu do squashfs wychodzi ~51MB. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klopsik Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 A możnaby też sprobowac odchudzic ZIPSLACKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 flash linux... zajmuje 256 mb czyli w sam raz na pendrive... http://www.encryptec.net/news/flash0331 zawiera xorg (nie jestem pewien, ale raczej te X'y) + gnome... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 flash linux... zajmuje 256 mb czyli w sam raz na pendrive...taa, 64 megowy w szczegolnosci :P pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Hmm... ostatnio namierzyłem takie ustrojstwo: http://spblinux.sourceforge.net/ Jak będę miał chwilę to potestuję ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nastach Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Mozna samemu sobie zrobic mini distro na pendriva. Jest to dosc prosta sprawa. Bierzesz sobie np distro PLD i sobie isntalujesz kilka pakietow i smiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Nastach: i ty tutaj ;] Wiem, że można samemu sobie zrobić ale jak pisałem wyżej nie mam zbytnio czasu. A co do pld to nie lubię i kijem nie tykam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oggy Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Hmm... ostatnio namierzyłem takie ustrojstwo: 1210808[/snapback] udaloc ci sie odpalic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Nie miałem czasu jeszcze spróbować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husio Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 czy ktos testowal juz jakas z tych dystrybucji? Ja pere nagralem ale zadna nie bootuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 czy ktos testowal juz jakas z tych dystrybucji? Ja pere nagralem ale zadna nie bootuje :/ 1272585[/snapback] A BIOS twojej plyty glownej oferuje start z urzadzenia podpietego przez USB? Nie wszystkie plyty glowne wspieraja takie rozwiazanie, moja na przyklad nie posiada takiej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husio Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A BIOS twojej plyty glownej oferuje start z urzadzenia podpietego przez USB? Nie wszystkie plyty glowne wspieraja takie rozwiazanie, moja na przyklad nie posiada takiej opcji. 1272670[/snapback] hehe...posiada taka opcje. Nawet ja ustawilem. Nie jestem pewien czy samo przegranie tych plikow na USB wystarczy. A jak tak to ktore dokladnie bo niemabdzo sie orientuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 hehe...posiada taka opcje. Nawet ja ustawilem. Nie jestem pewien czy samo przegranie tych plikow na USB wystarczy. A jak tak to ktore dokladnie bo niemabdzo sie orientuje :/ 1273534[/snapback] Nie jestem w 100% pewien poniewaz nigdy nie probowalem odpalac systemu z urzadzenia podpietego przez USB, ale wydaje mi sie, ze dziala to dokladnie tak samo jak dysk, a wiec musisz miec zainstlowany bootloader. Samo przegranie plikow to jedno, a konfiguracja to co innego. Swoja droga, te systemy nie maja zadnych instalatorow (tekstowych badz graficznych)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schatan Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Wielu z piszących w tym poście ludzi poradza samemu zrobić jakąś distrubucję. Ja jestem początkującym jeżeli chodzi o linuxy i czy gdzieś można jakiś poradnik, howto, cokolwiek, znaleźć jak coś takiego zrobić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Wielu z piszących w tym poście ludzi poradza samemu zrobić jakąś distrubucję. Ja jestem początkującym jeżeli chodzi o linuxy i czy gdzieś można jakiś poradnik, howto, cokolwiek, znaleźć jak coś takiego zrobić ?? 1276560[/snapback] Poszukaj "Linux from scratch" to taki jakby tutorial ;) Duzio stron - chyba tylko ANG :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasprzak Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Sorka za mały offtopic, ale mam pytanko: Jakie plyty maja opcje boot from USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Sorka za mały offtopic, ale mam pytanko: Jakie plyty maja opcje boot from USB? 1356573[/snapback] te nowsze. zawsze można na starszej spróbować upgrade BIOSu, ale nie zawsze będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasprzak Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Te nowsze? np. ASUS A7N8X Deluxe ma taka opcje? Bo nie zauwazylem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...