kordek Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Jestem poczatkujacym uzytkownikiem linuksa(mandrakelinux 10.0) w zwiazku z tym prosze o pomoc. 1.Jak zainstalowac krok po kroku sterowniki do grafiki pod tym systemem. Podczas instalacji a raczej na samym poczatku pojawia mi sie jakis monit zebym zajrzal do pliku nvidia-instaler.log,,co to jest?(zajrzalem i nic) 2.W menu system>konfiguracja>nie ma obcji dot. pakietów(instalacjiausuwanie itd.)nie ma rowniez obcji zarzadzanie komp.(czy cos podobnego)a dodam tylko , ze wczesniej takowe posiadalem, jak je przywrocic? 3.Czy jest moze pod linuksem jakis odpowiednik programu Foobar2000(z win.) do odtwarzania m.in.MP3 (rownie dobry)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paool Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 ad 1: http://mandrake.int.pl/content/view/31/28/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 1. www.google.pl :google: 2. Po co ci to? Nie lepiej wszystko robic z konsoli albo w trybie textowym? A tak najlepiej to zmień dystrybucje. :) 3. Do mp3 jest najpopularniejszy XMMS lub możesz spróbować przez cedega lub wine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 konsola, tryb tekstowy,,fajnie,tylko po co linuks ma srodowisko graficzne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 konsola, tryb tekstowy,,fajnie,tylko po co linuks ma srodowisko graficzne? Napewno nie po to żeby instalować sterowniki nVidii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Żeby było co zawieszać i kasować ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paool Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 zeby byc bardziej przystepnym dla zwyklych uzyszkodnikow :D do ktorych sam sie zreszta zaliczam ;) ale konsoli nie ma sie co bac, druknij sobie ten opis i dasz sobie rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Linux nie posiada czegos takiego jak srodowisko graficzne ;-) Poczytaj troche o X Window i jego darmowej implementacji XFree86. Poza tym "obcja" mnie rozbroila... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 konsola, tryb tekstowy,,fajnie,tylko po co linuks ma srodowisko graficzne?Zeby bylo pod czym uruchomić FireFoxa, UT. i ET. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Linux nie posiada czegos takiego jak srodowisko graficzne ;-) Już chciałem odpalać google :mrgreen: Dokładniej chodzi ci o to, że sam w sobie linux ( kernel ) nie ma środowiska graficznego ( to jest wiadome ) tylko dana dystrybucja je posiada :?: :?: Bo napisałeś tak nie jednoznacznie trochę :) Bo się zamotałem :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Ja bym oponowal ze framebuffer jest jakims tam, prostym jak budowa cepa, srodowiskiem graficznym, bo tylko linux ma taki wynalazek ze wszystkich *NIX-ow jakie znam, a mozna na tym ogladac filmy, grafike, jest chyba nawet implementacja gtk ktora na framebufferze chodzi bez X... Ale to tylko moje wewnetrzne refleksje wywolane brakiem kawy w domu ^..^ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...