Buziak Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Moim zdaniem czynnikiem wplywajacym dzisiaj na zakup albo X800XT PE i jego nastepcy albo GF6800Ultra bedzie poprostu ocena tego w co kto gra, na jakiej karcie co chodzi lepiej, ktora jest mniej pradozerna i ktora zajmuje 1 a ktora 2 sloty po zamontowaniu :) P.S. Mi GF nie pasuje bo trace dwa wejscia USB i FireWire z ktorego korzystam. A to, ze w niektorych grach na ATi jest 10 FPS mniej niz na GF to mnie nie rosza, bo wtedy i tak jest cos kolo 50 FPS czyli chodzi plynnie :) P.S2 wlasnie zobaczylem, ze sa rowniez Cat4.12beta :) ciekawe co zmienia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Hmmmm.. Może i tak ale Counterstrike:Source też NIBY powinien chodzic lepiej na ATI a tak nie jest.....na szczęście:) Wiesz, zalezy kto gdzie i jak przeprowadza test ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 No oki-- np. test na Xbitlabs czy na Firingsquad...Chodzi mi o testy wersji finalnej a nie BETA... Hmmm.Pewnie ATI wygrało na Drivenheaven ale to by nie było nic dziwnego bo to typowo PRO-ATIkowy serwis.. Więcej linków nie znam gdzie są testy w wersji finalnej CS:S.... I oczywiście masz rację że także czasem zależy kto jak testuje bo np.niby Tomb Raider:AOD chodzi NIBY szybciej na ATI a na kilku serwisach są testy w których to karty NV są szybsze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Jasne... roznica wydajnosci w LO 1280x1024 AF8x+AA4x to bagatela 20%-25%... imho nadal jest to ponizej poziomu grywalnosci - min framerate jest znacznie ponizej sredniego, ale ok nie wazne. ogolnie sie nie zrozumielismy. ja uwazam, ze jesli w wiekszosci testow karta jest przynajmniej dwa razy szybsza od swojej poprzedniczki, to test w ktorym wyniki nagle robia sie porownywalne jest dla mnie malo miarodajny i praktycznie nie do przyjecia. czy jesli w jakims tescie w 1600x1200 z af8x i aa4x x800xtpe mialby tyle samo klatek co 9800xt stweirdzilbys, ze jest to mozliwe? imho to nie jest mozliwe, a jesli tak jest to nie swiadczy to dobrze o silniku lub sterach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...