Skocz do zawartości
nazir_black

Formaty obrazów płyt (ISO/BIC/NRG)

Rekomendowane odpowiedzi

Powidzcie mi proszę dlaczego 90% obrazów płyt jakie są do pobrania na różnych p2p jest w formacie BIN/CUE skoro np. ISO jest dużo dużo lepszy, tzn. obrazy płyt w formacie ISO potrafią zajmowac nawet 100MB mniej. Dlaczego więc ludzie robią BIN/CUE??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku BIN+CUE nie musisz zastanawiać jak nagrać obraz 2048/2048+subkanały. Wiadomo że oprócz plików jakieś zabezpieczenia prawie zawsze są.

Może się mylę, ale ja tak to rozumiem.

Na ISO coś tam mi sie zwykle chrzani, więc jak jest możliwość to wybieram BIN+CUE

BTW

SGJ z tego co widzę w Twoim podpisie masz Toshibę SD-M1712, jak chodzi podczas odczytu CD z maksymalną prędkością - cichutko :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SGJ z tego co widzę w Twoim podpisie masz Toshibę SD-M1712, jak chodzi podczas odczytu CD z maksymalną prędkością - cichutko :?:

Jak bym miał lepsza obudowe to pewnie było by cicho, ale w porównaniu z nagrywarką lite-on to cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że obraz zajmuje mniej, wcale nie oznacza ze jest "duzo, duzo lepszy".

W takim razie w czym jest lepszy BIN/CUE od ISO?

Nie jestem pewny, ale gdzieś czytałem, że jeżeli plik .bin jest uszkodzony to można go łatwo naprawić, w przypadku .iso jest to chyba nie możliwe, a z pewnością dużo trudniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi