harryt Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Witam. Ściągnąłem ze strony prod. płyty pliki do uaktualnienia biosu. Po wypakowaniu pokazały sie pliki bin. Co mam z nimi zrobić ? Ponadto mam jeszcze jeden problem na stronie sa po dwa takie same pliki uaktualniające różniące sie tylko informacją: "note: W/LAN i note:W/O LAN" co to oznacza ? które zastosować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Coś już wiem, ale to powoduje następne pytania (jestem laikiem w spr. tech. kom.). Jak je wypale to co dalej ? i co to jest to budzenie przez sieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 odp 1 bin tzn obraz płyty cd należy wypalić na płytę cd.odp 2 wake up i no wake up on lan czyli budzenie przez sieć lan. CO? o ile ja sie orientuje, to: 1. Pliki bin to zapisany bios, wiec laduje sie je specjalnym programem w trybie DOS - AwdFlash dla biosu Awarda, nie wiem jak sie nazywa program dla Ami, ale pewnie AmiFlash. Jesli to nowa plyta glowna, to przy bootwaniu pisze 'Press ALT+F2" to AwardFlash', wiec wystarczy miec plik BIN na dyskietce, wlozyc do stacji, wlaczyc ten programik i podac nazwe pliku a wewnetrzny program zalatwi za nas reszte.. 2. W/LAN i W/O LAN wg mnie oznacza odpowiednio: WITH i WITHOUT... LAN - czyli plytke ze zinstegrowana sieciowka i bez. Po trzecie, to temat Flashowania biosu byl na forum milion razy.. Zobacz do dzialu FAQ a znajedziesz wiecej, niz my damy rade Ci powiedziec piszac przez tydzien bez przerwy... jestem laikiem http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=8 www.ssi.civ.pl i wiele, wiele innych.... Szukaczka nie gryzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 sorek nie wyspany jestem :wink: to siem więcej nie powtórzy :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Dzieki. Szukam tego flaszowania na forum. Do tej pory nie robiłem tego bo nie wiedziałem do czego są te pliki. Jak pisałem jestem laikiem. A całe to szukanie uaktualnień do biosu i jeszcze innych sterowników wynika z tego że mam problem z grą "Mortyr 2"(post w Gry). Gdyby działała poprawnie pewnie bym nic nie kombinował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Podane linki bardzo pomocne, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...