PelzaK Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Witam Choć zapewne wiele osób kojarzy jakoś BIO-REACTORa, to jednak aby dopełnić formalności postanowiłem przedstawić go na PPC. Dobrze rzekł mi kolega 4 lata temu, żebym nie robił workloga na ówczesnym tweaku... bo jego finał ujrzelibyście dopiero po paru latach :D. Według mojej oceny mod nie jest jeszcze skończony i jeśli warunki i czas będą sprzyjały to parę zmian w nim jeszcze zaprowadzę... a na chwilę obecną... przedstawiam Wam BIO-REACTOR wersja 1 Pokrótce powiem, iż bioreactor powstał z niczego.. i ze wszystkiego.. co było pod ręką :). Począwszy od boazerii ze sklejki 5mm... paździerzowej płyty 18mm, kątowników aluminiowych... listewek drewnianych i MDFu kartonu, teORT: ORT: ORT: ktury, pleksi, metalowych blach perforowanych i... styropianu utwardzanego :) został oszpachlowany dwoma rodzajami szpachli, pokryty w całości włóknem szklanym i żywicą epoksydową... pomalowany kilkoma puszkami farby srebrny-metalic oraz zabezpieczony clar-lackiem (powłoka prawie niezniszczalna) podświetlony 2 katodami sunbeam umieszczonymi w białoprzezroczystych rurach z obi posiada z boku panel kontrolny do sterowania wszelkimi światłami wchodzi się do niego podnosząc za uchwyt górny właz (na zawiasach) dodatkowo zabezpieczony zamkiem-pokrętłem zrobionym z: połowy klucza do zamka, gwoździa, kleju, styropianu i rurki z bańką powietrza wyrwanej z poziomicy - a to wszystko wzorowane na zamkach do walizki z virusem-T w początkowej scenie filmu resident evil 1... jest naszpikowany elektroniką (lekka przesada ale fajnie zabrzmiało :D ), posiada wewnątrz rdzeń z umieszczonymi dookoła prętami paliwowymi wykonanymi z długopisów z TESCO za 2PLN, które pulsują na czerwono - im cieplej w komputerze tym szybciej... Do tego dochodzi kręcący się wskaźnik HDD (prezentowany tutaj ), oraz analogowe wskaźniki temperatury CPU i GPU wykonane też ręcznie ze wskaźników audio.. bioreactor brał udział w konkursie na 5 targach tuningu we wrocławiu jednak mimo bardzo wielu przychylnych słów nie znalazł się na podium :) na podium znalazł się natomiast w konkursie zorganizowanym przez Allegro Wszystkich zainteresowanych dokładnym worklogiem, trwającym przeszło 3 lata zapraszam na moją stronę www.onixarts.pl. Przy okazji tego workloga widać jak zmienia się jakość zdjęć, gdyż 2 razy zmieniałem aparat na lepszy zaczynając od webcama :) Wszystkich, którzy widzieli już worklog, oraz tych którzy go nie widzieli zapraszam także do obejrzenia FILMU przedstawiającego cały worklog w kupie - 3 lata w 9 minut. Można go znaleźć albo na mojej stronie - stąd można też go pobrać. Lub na YouTube pod tym adresem I jeszcze na poprawę humoru DJ DREMEL - filmik na youtube, który powstał podczas robienia bio-reactora. Dziękuję wszystkim za doping i przepraszam ze tak długo... :twisted: Edytowane 4 Marca 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) ogólnie workloga oglądałem już X razy ale nie zaszkodziło znowu nacieszyć oko w miare skończonym modem po raz kolejny ;) bardzo fajna buda, tylko zamiast do codziennej pracy fajniej było by ją zobaczyć w roli serwera :D btw Czym kleiłeś filmik ? edit czyzby remix Dj Dremla był wzorowany na Lasse Gjertsenie ? Edytowane 4 Marca 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 sony vegas, a pomysł na dj dremel'a zaczerpnąłem z HYPERACTIVE tegoż samego jegomościa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Według mojej oceny mod nie jest jeszcze skończony W takim razie... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « WYJDZ!!! :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Jak dla mnie mega szacun za wklad pracy :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Dzięki PelzaK ;) powiedz kiedy skończysz budę? tak mniej więcej :D Edytowane 4 Marca 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Nie lubie okienek, nie lubie katod i choinek, ale za taka obudowa dalbym sie pociac!:) Podoba mi sie w kazdym calu, wielki respect za wklad pracy. No i detale w stylu długopisów jako prętow paliwowych swiadcza o duzej wyobrazni ( w takich dzialaniacht o zaleta) wykonawcy:) Gratulacje:) Ps. czy tylko mi kojazy to sie z Bioshockiem;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Hmmm... Ktoś tu grał w NFS Underground'a ;) Przynajmniej pierwsza z piosenek na filmiku na to wskazuje... Cóż, dopiero on pokazał mi, ile to tak naprawdę pracy zostało włożone w realizację tego przedsięwzięcia. Jestem pod wrażeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 W takim razie... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « WYJDZ!!! :lol2: :lol: :D powiedz kiedy skończysz budę? tak mniej więcej :D mi się nie zadaje pytania KIEDY :D, bo żadna estymacja tego nie okiełzna :D. Może gdybym miał domek z warsztatem, lub chociaż mieszkanie z pokojem odpowiednim to bym to robił systematycznie.. Hmmm... Ktoś tu grał w NFS Underground'a ;) Przynajmniej pierwsza z piosenek na filmiku na to wskazuje...yyy nie :) To wziąłem z soundtraka jakiegoś filmu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) ja też workloga przeglądałem kilka razy i obudowa wyszła świetnie, tylko... ...ten monitor nie pasuje Ci do niczego :lol2: Rispekt :) Edytowane 5 Marca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekplay Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 no gratki, wyszło świetnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zeby troche wiecej osob moglo podziwiac Twoja prace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 super ale mozesz powiedziec dokladniej co i jak z ta zywica i wloknem szklanym??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 myślę, że jak przejrzysz to http://www.onixarts.pl/index.php?site=article&id=14 to będziesz wszystko wiedzieć ;) ewentualnie w tym dziale oblukaj temat o "manekinie" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zeby troche wiecej osob moglo podziwiac Twoja prace :) Dziękuje stary, dziękuję.. nie spodziewałem się* :D * cytat z "U Paba Boga w ogródku" Normalnie tak mnie podbudowaliście że chyba zrobię v2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 No to się doczekaliśmy, chociaż widziałem już zaczątki na targach we Wrocku ;) Na żywo prezentuje się jeszcze o wiele lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 można by spekulować, że powierzchnia nie jest równiutka i malowanko przebija trochę... ale jak się weźmie pod uwagę żonę w ciąży, która dała mi 8 godzin na pomalowanie wszystkiego i " jak wrócę ma nie śmierdzieć farbą".. to i tak uważam że wyszło nieźle. Uwzględniając przy tym, że po drodze skończyłą mi się farba i ze 2 godziny szukałem po wrocławiu identycznej :D. No trochę różnych historii fajnych bio widział... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Normalnie tak mnie podbudowaliście że chyba zrobię v2 :)Dozyjemy tych czasów? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 jeśli nie Wy, to wasi synowie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Dozyjemy tych czasów? :lol: No a obudowę zaprezentuję naszym dzieciom (wnukom) PelzaK Junior(ka) :] :P :blink: EDIT: Ubiegłeś mnie ;) Edytowane 5 Marca 2008 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Obudowa jest najlepsza jaką widziałem ale co ty chcesz w ideale poprawiać ?????? Czekam na na V2 Dozyjemy tych czasów? icon_lol.gif Trzeba dożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Pierwszy filmik obejrzałem ze zdumieniem i podziwem nawet-kupa roboty i ekstra efekt (wkłady paliwowe - pro) Jak włączyłem drugi film to przez głowę przeszła mi jedna myśl: "Ale chudzina z tego PelzaK'a" :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Szczerze mowiac, to myslalem ze Bio-reactor dopadl pewien znany swego czasu 'syndrom' ;] Buda wyglada niezle, widac wlozona prace. A czy sie podoba ? To juz zalezy od gustow 'ogladacza' ;) Tak czy inaczej - gratulacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Jak włączyłem drugi film to przez głowę przeszła mi jedna myśl: "Ale chudzina z tego PelzaK'a" :lol2: :lol2: :lol2: Noszę ze sobą tylko tyle ile potrzebuję :D Połowa projektu v2 w formie "papierowej" jest już zrobiona od 3 miesięcy... kwestia rozpoczęcia robót :D Edytowane 6 Marca 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Jak włączyłem drugi film to przez głowę przeszła mi jedna myśl: "Ale chudzina z tego PelzaK'a" może i tak ale ma przynajmniej łeb do rozkminy :D Gratki , kawał zajeb^%$#&^ roboty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zrób mi taki xd Nie no ogólnie zajeb^&*( xd Ile cię to kosztowało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ale z Ciebie moder :o zjedz cos bo ledwo Cie zobaczyłem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ile cię to kosztowało ?jeszcze nie podliczałem, ale kwota dosyć znaczna zjedz cos bo ledwo Cie zobaczyłem :lol2:nie mnie mieliście podziwiać tylko obudowę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 szakunec ;] PelzaK , bardzo ciekawie to wyszło , wygląda dokładnie i starannie wykonane :wink: , najważniejsze że ty czerpiesz satysfakcję z dobrze wykonanej roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 mogło by to być lepiej zrobione, ciągle przymierzam się żeby go trochę bardziej zmasakrować... ale czasu ni ma zbyt dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...