janio Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mam problem. Otóż na moim starym asrocku, gdyw ciskałem nawet 4 przyciski jednocześnie, wszystko działało wporządku, a teraz gdy mam abita an7, to wystarczy zę wcisne 3 klawisze i już piszczve z głośniczka systemowego. Czy ilośc wciskancych jednocześnie klawiszy zależy od płyty gł? Można to jakoś ustawiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Wydaje mi sie, że od płyty ale nie jestem pewien. U siebie mam pisk jak nacisne 5 klawiszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) A u mnie to zależy jakie wciskam klawisze. Czsami zapiszczy już przy trzech, czasem przy pięciu ????. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Pozdro Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez wojtek4994 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 hehe ciekawe to jest ..u mnie np. kombinacja "gorna strzalka", "lewa strzalka" i "lewy Ctrl" nie lapie w ogole .. inne kombinace 3-klaiwszowe lapia.. a max to chyba tez jest 5 ... :lol: dobre to :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 wkurzające to jest, bo jak chce sobie np. w tony hawka pograć to musze jakichś pisków słuchać, i nie zawsze wszystkie klawisze załapią :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 To jest problem klawiatury nie plyty, w chwili pisku blokują się klawisze. Tylko na poprzedniej plycie mogło po prostu nie dawac dzwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 tylko na poprzedniej plycie lapalo B) teraz mam ta z podpisu i takie cusik sie dzieje ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mozna zawsze wypiac glosniczek.. I spokoj.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 hah najlepiej... mam wyrwany.. ale czasem po prostu widac czy kombinacja dziala czy nie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 hah najlepiej... mam wyrwany.. ale czasem po prostu widac czy kombinacja dziala czy nie .. dokładnie, bipczenie to pól biedy, gorsze jest to ze własnie kombinacja klawiszy nie łapie. przykładowo na tamtej płycie grałem thps4 bez problemów, a na tej to raczej nie moge sobie pograć, mimo tego że klawiszologie mam ustawioną tak samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 U mnie jak trzymam strzałkę w górę (gaz) i B (patrzenie w tył), to mogę swobodnie skręcać w lewo, ale strzałka w prawo już nie łapie. Ogólnie przedmiot "architektura komputerów" się kłania. Co do blokowania się klawiszy, to ważne są 2 sprawy (mocno ze sobą powiązane): 1) producent klawiatury - każdy ma inny kontroler, który inaczej obsługuje klawiaturę 2) jakie klawisze naciskamy - klawisze są grupowane; jaki klawisz należy do jakiej grupy także zależy od producenta Po więcej informacji zapraszam do lektury "Anatomia PC" lub wykładów z w/w przedmiotu (do znalezienia na stronach niektórych uczelni technicznych). Wątpię, aby zmiana płyty mogła powodować takie anomalie (o których piszesz), ale nie wykluczam tego. W nowych płytach wprowadza się wiele zmian, o których informowanie przeciętnego zjadacza chleba jest bezcelowe. To może być jedna z takich zmian. Spróbuj innego ustawienia klawiszy lub zmień klawiaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 u mnie jest to tak, ze gdy wcisne 3 klawisew jednej lini to piszczy, natomiast gdy wcisne w kazde po dwa, to moge z 10 klawiszy wcisnac i nie bedzie pisku pozdro bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 przed chwila sprobowalem - moge wciskac dloniami tyle klawiszy ile dam rade a i tak nic nie piszczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 .. bo nie masz beepera, tak jak ja? :] Ogólnie maks jest chyba 4 lub 5, tylko trzeba znaleźć odpowiednie kombinacje. Nie pamiętam - dawno to było (przedmiot "AK"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 NIekoniecznie. Mojej klawiatury się zablokowac nie da. Najwyzej nie zadziala kombinacja klawiszy, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 .. bo nie masz beepera, tak jak ja? :] Ogólnie maks jest chyba 4 lub 5, tylko trzeba znaleźć odpowiednie kombinacje. Nie pamiętam - dawno to było (przedmiot "AK"). beepera akurat mam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 To zalezy od rodzaju wciskanych klawiszy, raz udalo mi sie wcisnac max 3, a bylo tak ze wcisnalem 9 i nic nie piszczalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 tak to juz bywa z architektura PC;tem i nic tego nie zmieni ;) z tego co pamietam to problem lezy nie w klawie ani w plycie a w magistrali na jakiej pracuje ps2, jest ona duuuuzo wolniejsza niz magistrala procesora i po prostu nie nadaza ze z przesylem bitow (za maly bufor) jesli cos pokrecilem to wybaczcie, jestem juz 'zmeczony' ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 tak to juz bywa z architektura PC;tem i nic tego nie zmieni ;) z tego co pamietam to problem lezy nie w klawie ani w plycie a w magistrali na jakiej pracuje ps2, jest ona duuuuzo wolniejsza niz magistrala procesora i po prostu nie nadaza ze z przesylem bitow (za maly bufor) jesli cos pokrecilem to wybaczcie, jestem juz 'zmeczony' ;) Mam klawiaturę na USB (BTC 6300) i tez się blokuje, chociaż i tak jest lepiej niż przy poprzednim Media-Techu na PS2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodnikpl Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 wkurzające to jest, bo jak chce sobie np. w tony hawka pograć to musze jakichś pisków słuchać, i nie zawsze wszystkie klawisze załapią :/ Odłącz głośniczek systemowy od mobo i po sprawie. Mnie zawsze denerwowal jak wlaczalem kompa. Zawsze przy ladowaniu bylo takie "pyk" :blink: I to mnie wqrzalo bo jak chcialem sobie w nocy po cichaczu wejsc na komp to nie moglem bo jak pyknelo to w calym domu bylo slychac i juz matqa sie obudzila i pyska darla :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Odłącz głośniczek systemowy od mobo i po sprawie. Mnie zawsze denerwowal jak wlaczalem kompa. Zawsze przy ladowaniu bylo takie "pyk" :blink: I to mnie wqrzalo bo jak chcialem sobie w nocy po cichaczu wejsc na komp to nie moglem bo jak pyknelo to w calym domu bylo slychac i juz matqa sie obudzila i pyska darla :angry:witamy na forum wodnikpl (1st post) ;) odlaczenie speakera nie rozwiaz problemu blokujacych sie klawiszy ;) jedynie pozbawi naszej mobo mowy :lol: przeciez tych piiii i pip nie mowi bez celu, ten dzwiek 'pip' na powitanie jest piekny :oops: (zawsze wiem ze sie komp obudzil bez problemow) a jak mu cos dolega przed bootowaniem to zawsze mi o tym mowi, a ja moge go wysluchac i pomoc :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...