Skocz do zawartości
Vengeance

Słuchawki do 200zl

Rekomendowane odpowiedzi

MAm zamiar kupic sluchawki , chce zeby byly to sluchawki wamiare duze ( na cale uszy) moga ale nie musza byc zamkniete.

zastanawiam sie nad

akg ak 44/55

hd 437 ( taki rozmiar by mi najbardziej pasowal)

koss portapro (chyba tak sie to nazywa) chociaz troche jak by za male na moj gust;]

px100 - brzmia bardzo fajnie ale jakos slabo mi sie je nosi;]]

Sluchawki musza jako tako nadawac sie do przenosnych tylko pod wzgledem techicznym bo to ze bede wygladac jak palant juz przeboleje;]

Macie inne pomysly??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAm zamiar kupic sluchawki , chce zeby byly to sluchawki wamiare duze ( na cale uszy) moga ale nie musza byc zamkniete.

zastanawiam sie nad

akg ak 44/55

hd 432

koss portapro (chyba tak sie to nazywa) chociaz troche jak by za male na moj gust;]

px100 - brzmia bardzo fajnie ale jakos slabo mi sie je nosi;]]

Sluchawki musza jako tako nadawac sie do przenosnych tylko pod wzgledem techicznym bo to ze bede wygladac jak palant juz przeboleje;]

Macie inne pomysly??

akg lepszych do 160zl nie znajdziesz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :] widze ze jestes bardzo przekonany;]

a jaka jest roznica miedzy 44 a 55?

i widziales jakis sklep internetowy gdzie mozna je kupic?

roznica w cenie i wygladzie prawie zadna, za to 55 brzmia o niebo lepiej jak 44, wydaje mi sie ze lepszych sluchawek jak model akg ak55 nie ma w cenie do 200zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepamiętam jaki to model dokładnie kupiłem ale słuchaweczki KOSSa jak dlamnie są najświetniejsze :) koszt coś około 200 PLN właśnie. No ale juz uzasadniam. Mianowicie, mają one dożywotnią gwarancje. Niewiem czy to fenomen ale ja pierwszy raz sie spotkałem z takimi warunkami. Mało tego, że maja te dożywotnią gware, ale jeszcze nikt cie niepyta co sie stało z tymi słuchawkami, byle dostali części poktórych moga rozpoznac czy to rzeczywiscie te słuchawki i dostajesz nowe :). Sam sprawdziłem, "sprzeczalismy" sie z kolegą kto bierze te słuhawki na dzień, no i ja ciagnolem z całej siły z jednej strony za kabel a on z drugiej i tym sposobem niestety sie rozerwał kabelek :). Zanieślismy do serwisu a panowie serwisanci tak jeszcze dla pewnosci kilka razy rzucali tymi sluchawkami i deptali. takze trzeba bylo je zbierac. A po 3 tygodniah przyszły nowe :). SOOrry za taka historyjke ale mysle ze to jest przkonywojacy argument ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem jakość jest najważniejsza, a wydaje mi się, że te słuchawki są pod względem jakości też znakomite. Miały one z założenia służyć do nagrywania wokali i ogólnie odsłuchu, więc kierowałem się tym żeby miały jak najlepsze wyciszenie zewnętrzne jak również aby pięknie grały. Jakkolwiek świadomość, że zakupione słuchawki będą służyć dopóki firma produkująca je nie zbankrutuje też jest ogromnym plusem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :] widze ze jestes bardzo przekonany;]

a jaka jest roznica miedzy 44 a 55?

i widziales jakis sklep internetowy gdzie mozna je kupic?

roznica w cenie i wygladzie prawie zadna, za to 55 brzmia o niebo lepiej jak 44, wydaje mi sie ze lepszych sluchawek jak model akg ak55 nie ma w cenie do 200zl

ekhm rzeczywiscie za dodatkowe 12zl masz nieporownywalnie lepsza jakosc dzwieku :wink: sluchalem obu i nie ma roznicy poza tym ze k55 maja masyw bude i sluzszy kabel :D k66 to juz troche lepiej sie zgodz ale i tu znowu chodzi o to ze lepsza jest buda :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma K66 i narzeka, ze mu sie uszy grzeja. Mialem je na glowie - bylo do wytrzymania, ale w kwestii ergonomii to im do moich Sennheiserow HD-575 troche brakuje (wiem, wiem, to inny typ sluchawek, ale wygoda noszenia jest bardzo wazna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam sennheiser px100 i w cenie ~180 zl lepszej jakosci nie uslyszalem ;) polecam nie sa ciezkie, ale maja tylko zwykla gabeczke na glosnikach - brak skory niestety ale soundem bija na leb px 200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wygodę i jakość dźwieku też to polecam Sennheiser HD477, ale one są powyżej 200zł natomiast w cenie 167zł jest model HD457. Są to słuchawki typu otwartego a na dodatek są lekkie co bardzo sobie cenię, bo słuchanie nie jest tak męczące jak na zamkniętych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam sennheiser px100 i w cenie ~180 zl lepszej jakosci nie uslyszalem ;) polecam  nie sa ciezkie, ale maja tylko zwykla gabeczke na glosnikach - brak skory niestety ale soundem bija na leb px 200

Czyli px 100 sa lepsze od px 200 ?;p slyszalem px 100 i rzeczywiscie sa dobre ale nie powiem ze budowa px 200 odpowiada mi troche bardziej;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Osobiście polecam Plantronics (nie "Platronix") .AUDIO 80 lub 90, klasa sama w sobie, zawodowi gracze mogę potwierdzić ;). Cena to około 220 zł, choć ostatnio widziałem nowe sztuki na Allegro dużo taniej, więc tym bardziej warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście polecam Plantronics (nie "Platronix") .AUDIO 80 lub 90, klasa sama w sobie, zawodowi gracze mogę potwierdzić ;). Cena to około 220 zł, choć ostatnio widziałem nowe sztuki na Allegro dużo taniej, więc tym bardziej warto.

ale mu choszi o sluchanie muzyki a nie o granie na komputerze :wink:

platronics do muzy sie nie nadaja :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Generalnie Plantronics to marka sama w sobie, nadają się do wszystkiego, choć fakt - dedykowane są raczej pod sprzęt komputerowy. Ja osobiście polecam, zwłaszcza w obliczu dobrych ofert na Allegro. Nie sądzę, żeby nawet celem słuchania muzyki ktoś się na nich zawiódł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Najlepsi gracza świata, gdzie rozgrywka toczy się o naprawdę dużą stawkę i tak od lat wybierają Plantronicsy - klasa sama w sobie i ani ja ani cała rzesza ludzi zdania na pewno nie zmienimy :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsi gracza świata, gdzie rozgrywka toczy się o naprawdę dużą stawkę i tak od lat wybierają Plantronicsy - klasa sama w sobie i ani ja ani cała rzesza ludzi zdania na pewno nie zmienimy :).

ja hardcorowo nie gram w fps ale jak widzialem video cs najlepszych graczy i tam mieli senheisery beyery i akg lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale o czym ty mowisz plantronicsy to jedyne dobre sluchawki z mikiem jakie sa na rynku, i dlatego nadaja sie do gier, ale do muzyki sa beznadziejne.

btw. a co to CS`a bo pewnie o tym mowisz to :

Najlepsi uzywaja sennheiserow i to jest klasa sama w sobie :x.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, tanie sennchy podobno są do bani, znajdziesz coś dużo lepszego w tej samej cenie.

Słuchałeś, miałeś na uszach :?: Mówiono już mi że Sennheisery za 300zł też są do [gluteus maximus], a jakoś okazuje się że najlepsze w swojej cenie. Tylko nie wiadomo jak w tej cenie. Chyba AKG by były fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No muszę wybrać któreś z tych:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26287028

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26862088

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26590582

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26862129

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26813122

może to nie są jakieś super propozycje ale innych, ciekawszych i po takiej cenie na allegro nie znalazłem

więc jak ktoś mógłby doradzić które (konkretnie) to będę wdzięczny

i prosiłbym o uzasadnienie wyboru

z góry dzięki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi