Skocz do zawartości
staphi

Cio to jest ? :) (BIG!)

Rekomendowane odpowiedzi

ti pierwsze to v6000 chyba a to drugie, to ktos se beke kreci, ta dolaczana druga czesc jest laczona z pierwsza tylko przez koleczki te biale, a przeciez musi byc jakeis polaczenie wewnetrzne, a pozatym ta karta jest na isa (przybajnmneij tak wyglada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to drugie to jakiś voodooo, mógłby to być ten co mówi Uzurpator, ale nie wydaje mi sie żeby wyszło jakieś voodoo2 z sześcioma procami... może jestem niedoinformowany... albo to cuś nieoficjalnego. A nie jest to żadne ISA tylko PCI!

Mnie tutaj inna rzecz nie gra... bardzo szerokie jest wyjście monitora. coś jakby DVI. Ale wtedy chyba jeszcze tego nie było 8O . idąc jeszcze dalej - mój koleś miał voodoo1 i miał radiator na chipie, więc tym bardziej na nowszym powinno być. A tu 6 chipów a ni ch** radiatora.

ti pierwsze to v6000 chyba a to drugie, to ktos se beke kreci, ta dolaczana druga czesc jest laczona z pierwsza tylko przez koleczki te biale, a przeciez musi byc jakeis polaczenie wewnetrzne, a pozatym ta karta jest na isa (przybajnmneij tak wyglada)

nie tylko przez białe kołeczki, zuważ że na 3ciej fotce nad uładem jakimś gendac, jest jeszcze jeden, nad nim jakieś styki - nie wiem po co, ale nad nimi są 2 gniazda - coś jakby pomniejszone IDE - to prawdopodobnie będzie miejsce styku...

a toto pierwsze to nie mam zielonego pojęcia... też wygląda na voodoo, ale głowy uciąć za to nie dam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

voodoo II to były dwa układy teksturujące i jednostka geometrii - łącznie trzy układy.

Przyjrzyj się rozkładowi elemetów na obu płytkach - ta ze śledziem ma tylko dodane filtry na wyjście i ramdac a tak rozkład jest identyczny. Także dwa z trzech układów 3dfxa są idntyczne na każdej płycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowisz ze voodoo1 mialo radiatory? to git, bo voodoo2 nigdy ich nie mialo fabrycznie :/ heh

ps- voodoo2 sli... zaebista rzecz, podoba mi sie...

koleś miał voodoo1 chyba 4mb i miał radiator na procesorze - przyklejony, i na czymś jeszcze - taki sam tylko ze 4 razy mniejszy, nie wiem co to było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba sie mylish , voodoo z procesorami sli mogly miec 1,2,4,8,16 itd chipów a nie

ciekawe komu to taki 16chipowy voodoo do budy wszedł

a co do tej pierwszej fotki, to tam jest układ z napisem MINT!!!, jeżeli to nie jest voodoo to ja bym sie zastanowił nad jakimś ati. podobno był jakiś radeon8500 z 4 procami, tylko inaczej ułożonymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uhhh to I to rzeczywiscie v5 6000 :)

a to drugie ??? huhhh ogladaliscie dokladnie te fotki ? :lol: pisze jak byk: "Obsidian2" czyli 2x Voodoo 2 na jednej karcie, polaczonych SLI ;)

btw karta niejest moja, ale poluje na nia, 5500 jescze mozna dostac w cenie od 55Eu (licytacja) do ~ 200 Eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no duże to jest, ale jaką frajde dawało kiedyś takie voodoo 1, wszytko ładnie bujało, tylko grać, myśle iż najlepsze co zrobili panowie z 3dfx to voodoo 1 taki z 12MB, normalnie wyrzynacz w tamtych czasach. Szkoda że nikt na porządnie sie nie zabierze za 3dfx`a. Stworzyć konkurencje dla nVIDIa i ATI to by było coś.

Pożyjemy zobaczymy...

miałem voodoo 1 - z 2 radiatorami przykloejonymi jakimś klejem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi