siwyyy Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam. Mam problem nie bootuje mi płyty xp... Płyta jest na pewno bootowalna(sprawdzone na innym kompie)w biosie ustawione mam bootowanie z CD co działa bo bootuje mi linuxa... Dlaczego bootuje mi linuxa na xp nie??? Czy coś mam jeszcze poprzestawiać, do tej pory nie miałem nigdy problemu z bootowaniem tej płyty... Mam zainstalowany winxp POMOCY... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 A jaki klawisz naciskasz, jak pisze 'nacisnij dowolny klawisz' ? Moze to, co pisze wydaje sie glupie, ale kumpel tez mial taki problem - okazalo sie, ze naciskal ENTER i nie lapalo... Ale jak sie naciskalo STRZALKE W PRAWO to zalapalo... Innych klawiszy nie sprawdzalismy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Cytat A jaki klawisz naciskasz, jak pisze 'nacisnij dowolny klawisz' ? Moze to, co pisze wydaje sie glupie, ale kumpel tez mial taki problem - okazalo sie, ze naciskal ENTER i nie lapalo... Ale jak sie naciskalo STRZALKE W PRAWO to zalapalo... Innych klawiszy nie sprawdzalismy.. Próbowałem chyba wszystkich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 No to moze tak: bootwanie z plyty z 98 (z CD z oblsuga cd-rom) a potem wkladasz plyte z XP i: cd i386 (czy jak sie tam katalog nazywa) setup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirst Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Jak znam winde to wywali napis "niezgodny system operacyjny" :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Cytat cd i386 (czy jak sie tam katalog nazywa) setup i386winnt.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Nawet baterię płyty głównej wyciągłem na kilkanaście minuty, zmieniałem zworkiCMOS(restarcik pamięci biosa) i nic... Linuxa cały czas bootuje oryginalnego XP NIE :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Jest w ogóle jakas reakcja na wcisnięcie klawisza czy jak wcisniesz od razu, to nadal chwilę czeka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Nie ma żadnej reakcji... Pojawiają się po koleij 4 kropeczki i startuje windows z HDD. Jak bootuje linuxa to wciskam obojętnie jaki klawisz i staruje instalator z płyty. Nie mam pojęcia o co chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...