kubotka Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Nie te małe z zestawu działają bezproblemowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 witam, właśnie zamontowałem vf700 alcu na msi 6600gt agp. Ogólnie jestem zadowolony bo wreszcie mam błogą ciszę ale... myślałem, że kur...cy dostane jak go monowałem. Okazało sie, ze pamiątki na mojej karcie są bardzo blisko rdzenia karty i radiatorki od zalmana się nie mieszczą... Musiałem spiłować część radiatorów (jeden nawet do połowy) i teraz troszkę się obawiam o jakość chłodzenia ramu. Miał ktoś podobny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Montaż tego zalmana na radeonie x800xl przebiegał bezproblemowo, jedyny minus ze jeden radiatorek na pamięć nie mieści się pod metalową zapinką, trzeba spiłować troszke radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Mój problem wygląda tak: Okazuje się, że nie tylko mój, bo tutaj ludzie zgłaszali podobne problemy. Właściwie to nie problem, ale nieladnie wyglada :P Panowie z PcProjektu, miało pasować... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 rewelacja, w koncu zalman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Mój problem wygląda tak: Okazuje się, że nie tylko mój, bo 1525594[/snapback] Mogles sobie darowac to pilowanie- ja zostawilem RAM bez radiatorow. I tak jest chlodny bo dmucha na niego wentyl z ZALMANa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 U mnie to samo... Chłodzi świetnie, tylko ten RAM...i obecność Zalmana nie działa u mnie na memki...jak sypały artefaktami na 1200 tak sypią dalej...muszę tak jak sir Afeen zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 No, ja myślę, że te radiatory jednak się przydają. Organoleptycznie (wsadziłem palucha :D ) stwierdziłem, że po paru pętelkach w 3dmarku radiatorki są dosyć ciepłe. Dodam, że na niepodkręconej karcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Planuje wymienic chlodzenie na moim GF 6800 Zdecydowalem sie na Zalmana w wersji Cu. Mam wiec pytanie: Czy radiatory dolaczone w zestawie z chlodzeniem sa dobre? Czy beda dobrze chlodzic pamieci, czy lepiej jednak zainwestowac w lepsze? Jezeli tak to jakie... 64 st. C w spoczynku na memorkach to zdecydowanie za duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Masz tak cieplutko bo masz gigabyte'a i jego "innowacyjne" chlodzenie. Normalnie te rdiatorki mimo ze male spokojnie starczaja bo maja nadmuch. Zeby osiagnac pasywnie taka wydajnosc musialbys dac naprawde supore alu. A wsrod niskich radiatorow wybor jesr raczej maly i nie olaca sie ich zmieniac na nic innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Montaż tego zalmana na radeonie x800xl przebiegał bezproblemowo, jedyny minus ze jeden radiatorek na pamięć nie mieści się pod metalową zapinką, trzeba spiłować troszke radiator. 1525214[/snapback] Ja nie wiem co ty masz za zapinkę, ale u mnie nic nie kolidowało z radiatorami na grafie. Weszło bez bólu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxiq Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 w wersji all in wonder trzeba uciac 5 zeberek zeby nie zawadzalo o tuner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 w wersji all in wonder trzeba uciac 5 zeberek zeby nie zawadzalo o tuner. 1603911[/snapback] u mnie tak nie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Montaż tego zalmana na radeonie x800xl przebiegał bezproblemowo, jedyny minus ze jeden radiatorek na pamięć nie mieści się pod metalową zapinką, trzeba spiłować troszke radiator. 1525214[/snapback] A PO CO POŁOWAĆ RADIATOR ??? Tylko na to Cię stać ??? Nie mogłeś przed zamontowaniem delikatnie wykrzywić koniec blaszki zapięcia a nie jebać radiator ??? Troszkę pomyslunku Chyba lepiej wykrzywić niż okaleczać radiator ??? też miałem podobny problem ale nie piłowałem radiatora tylko delikatnie wygiołem zapinke :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 A PO CO POŁOWAĆ RADIATOR ??? Tylko na to Cię stać ??? Nie mogłeś przed zamontowaniem delikatnie wykrzywić koniec blaszki zapięcia a nie jebać radiator ??? Troszkę pomyslunku Chyba lepiej wykrzywić niż okaleczać radiator ??? też miałem podobny problem ale nie piłowałem radiatora tylko delikatnie wygiołem zapinke :) Pozdrawiam 1611932[/snapback] Moim zdaniem pilowanie radiatora nie jest zle, o co sie tak wkurzasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxiq Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 u mnie tak nie trzeba 1611820[/snapback] aha :)) tylkoz e ty masz 6600 nie wiedzialem ze tam maja allinwonder ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 zakupiłem zalmana vf700CU led na mojego 7900gt i jestem mega zadowolony :D Temperatura względem std chłodzenia spadła o przesżło 20*C !! Tutaj foteczka tego cudeńka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 1) Czemu nie podlaczysz wiatraka do karty? 2) Po co Ci wiatrak wiejacy na sekcje zasilania? 3) Brak zaslepek... Kolekcjonujesz kurz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) 1) Czemu nie podlaczysz wiatraka do karty?Zalman daje taka fajna przejscioweczke, i po co ma sie marnowac? :) Jesli potrzeba mu 5v to mozna przeciez na stale ustawic, bez kombinowania w sofcie. / Do postu nizej: Na 99% ma, ale jak napisalem Zalman daje taka fajna przejscioweczke, i po co ma sie marnowac? :) Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Galaxy nie ma regulacji 2D/3D? Ssie ta firma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) 1) Czemu nie podlaczysz wiatraka do karty? 2) Po co Ci wiatrak wiejacy na sekcje zasilania? 3) Brak zaslepek... Kolekcjonujesz kurz? ad.1 bo w karcie jest 2 pinowe wejście a wiatrak jest na 3 pin , poza tym podłaczyłem go przez przejściówkę na 5V żeby było cicho ad.2 Toż to 7900GT , dziwisz się ? Na rewersie karty dałem jeszcze radiatory na układy od sekcji zasilania mem bo grzeją sie niemiłosiernie , przypuszczam że to było powodem tak częstego padania 7900Gt więc wolałem schłodzić ja w miarę porządnie :wink: ad.3 niestety brak bo one był jednorazowe a kilka razy zmieniałem mobo i port pci-e/agp zawsze był w innym miejscu :rolleyes: Jeszcze jedno takie ładne foto cykłem :-P : Ps. chłodzenie kosztowało mnie 40zł więc chyba sie opłacało , na pewno jest lepsze jakościowo od pentagrama , zapinka jest banalna w montażu :) Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Dickson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 1 - http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2649876 :rolleyes: Jesli galaxy mialo rozne napiecia zdefiniowane w biosie dla wiatrakow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Witam. Jak odczepić radiatorki od pamieci, bo zmieniam grafe, a chcialbym sobie zostawic chłodzenie. Nie chciałbym nic uszkodzic ani na karcie, ani na radiatorach, a jednoczesnie chcialbym by bez problemow dalo się przyczepic je do nowej karty. Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Rozgrzej pamieci jakos, wlacz marka ;) Radiatory powinny odejsc. Potem kupujesz tasme termoprzewodzaca i kleisz na nowa karte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambi Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam OD jakiegoś czasu mój zalman dostał świra zaczoł tak hałasować że głowa boli :-| nie moge zniesc tego szumu i to jeszcze take okropne buczenie cały pc cichuteńko chodzi tylko ta karta mi to rozwala :angry: . Czy macie jaiś pomysł jak go wyciszyć? Albo gdzie kupić taki nowy wiatraczek? Żeby idealnie pasował najlepiej by było jeszcze taki co świeci :) '' Z góry dzieki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam OD jakiegoś czasu mój zalman dostał świra zaczoł tak hałasować że głowa boli :-| nie moge zniesc tego szumu i to jeszcze take okropne buczenie cały pc cichuteńko chodzi tylko ta karta mi to rozwala :angry: . Czy macie jaiś pomysł jak go wyciszyć? Albo gdzie kupić taki nowy wiatraczek? Żeby idealnie pasował najlepiej by było jeszcze taki co świeci :) '' Z góry dzieki za pomoc Pozdrawiam Mialem taki sam problem, z tym ze z coolerem na procesor - 7000. Dostalem oryginalny wentyl zalmana od tego goscia na allegro: ejama_pl Moze tez maja do coolerow na grafike. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Kup Acutake na zalmana, no może nie będzie tak estetycznie jednak na pewno ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 1. Montowal ktos na stale tego zalmana bez tej blaszki? Bo mam problem, z blaszka zaczepia o HR05-Sli zalozonego na chipset, mam nadzieje, ze nie wyrwie mi kawalka pcb?:> 2. Jakie diody sa zamontowane w wersji vf700led lub fs-v7? 3/5/12v?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...